Pudry do twarzy

Lirene Dermoprogram City Matt, Mineral Mattifying Compact Powder Mineralny puder matujący do twarzy

Lirene City Matt Mineralny Puder Matujący 01 Transparentny

agi1234
    21 grudnia 2024 o 13:22
    Puder starej daty
    Puder skusił mnie ceną. Miałam podkład z tej serii, który okazał się budżetowym pewniakiem i stąd zakup pudru prasowanego. Posiadam cerę mieszaną. Zacznę od opakowania- plastik w tandetnym wydaniu, tępo się otwiera, trwałość również mało zadowalająca. Nie posiada gąbeczki. Nakładam go pędzlem. Konsystencja bardzo sucha, mocno pyli i zostawia na twarzy widoczną warstewkę, taką babciną. Bardzo wysusza cerę, a trwałość jest marna. Skład ma straszny, szkoda że w sklepie tego nie zauważyłam. Najdziwniejsze są w tym pudrze drobinki srebrne, dość duże. Dlaczego w pudrze matującym??? Odcień 02 naturalny to ładny jasny beż. Zapach jest delikatny.
    Zalety:
    • Odcień ładnego beżu
    Wady:
    • Skład
    • Nie spełnia obietnic producenta
    • Srebrne grube drobinki
    agam93
    1 grudnia 2024 o 19:42
    Alternatywa dla drogich pudrów
    Uwagę zwraca przede wszystkim przystępna cena produktu. Działanie zdecydowanie na plus. Skóra jest miękka a jednocześnie odpowiednio zmatowiona i fajnie wygląda. Ja nakładałam go gąbeczką, dobrze się rozprowadzał. Mam skórę mieszaną. Zapach jest typowy dla pudru do twarzy.
    Zalety:
    • Miękka cera i jednocześnie matowa.
    • Przystępna cena.
  • 28 października 2024 o 16:36
    Hit w tej kategorii cenowej
    Bardzo polubiłam się z odcieniem 01 i to właśnie po ten puder sięgam kiedy szukam bardziej rozsądnej cenowej opcji wśród pudrów. Pięknie się trzyma na twarzy i ma przyjemny zapach. Jedną kwestią, która jest zarówno zaletą jak i wadą są rozświetlające drobinki, które są delikatnie widoczne na twarzy. Ja lubię ten efekt, ale nie zawsze go chcę uzyskać w makijażu.
    • jasny odcień
  • 30 maja 2024 o 13:39
    Od lat sprawdzony
    Nie wiem ile opakowań tego pudru zużyłam przez lata . Zawsze kupuję Numer 01 . Wygodne opakowanie sprawdzona marka Działa matuje twarz, utrwala makijaż . Fakt używałam innych np ryżowy eco , mineralny ukochany BareMinerals czy Max Factora . Jednak to City Matt jest zawsze w mojej kosmetyczce . Kocham go za utrwalenie , nie przyciemnia czy rozjaśnia podkładu . Puder nie osadza się w zmarszczkach co jest ważne oraz nie podkreśla rozszerzonych porów na skórze . Daje subtelne rozświetlenie twarz nie wygląda jak maska jak po wielu matujących cudach. Pachnie delikatnie subtelnie . Nakładam pedzlem od bareMinerals
    Zalety:
    • matuje
    • utrwala makijaż
    • dobra cena
    • delikatne rozświetlanie
    Wady:
    • talk
  • 5 marca 2024 o 17:37
    Puder starego typu
    Produkt kojarzy mi się z pudrami starego typu. W konsystencji jest dość suchy. Po nałożeniu na twarz początkowo wygląda dobrze, niestety im dłużej go nosimy tym bardziej zaczyna się ciastkować. Skóra zaczyna wyglądać sucho staro i nieświeżo.