Kremy i maski do rąk

Anida Krem do rąk i paznokci odżywczy `Wosk pszczczeli i olej makadamia`

Anida, Krem, Do Rak,Pazn.,Wosk Pszcz,Macad,100Ml

Miroku
    21 października 2024 o 22:44
    Nie dla skóry suchej i wrażliwej
    Mam, a właściwie miałam swój ulubiony oraz sprawdzony krem do rąk-ten kultowy Garnier w czerwonej tubce. Dlatego gdy zobaczyłam zmianę składu oraz opakowania, to postanowiłam się chwilę obrazić(bo dlaczego zmienia się na siłę coś co jest dobre, ja się pytam?) i poszukać czegoś nowego dla moich dłoni. Mam pracę, która rąk nie oszczędza(częste mycie oraz dezynfekcja, suche powietrze, grzebanie w papierzyskach), plus do tego moja życiowa niechęć do uczucia posmarowanych dłoni sprawiają, że poszukuję czegoś naprawdę konkretnego co odżywi moją skórę na długo i nie będzie wymagać ciągłych aplikacji. Przypomniałam sobie o pomarańczowej Anidzie, kiedyś lubiłam ten krem, więc postanowiłam sprawdzić czy po latach nadal zasługuje na moją sympatię. I o ile wczesną jesienią, przy cieplejszej pogodzie jest dobry(nawilża, wygładza, zapewnia efekt, który utrzymuje się dłużej niż do pierwszego mycia rąk), tak przy wiatrach i zimnie już całkiem się poddaje, a wręcz pogarsza sprawę. Od kilku tygodni zmagam się z dziwną reakcją alergiczną, mam problemy z suchymi swędzącymi plamkami, a najbardziej cierpią właśnie moje dłonie. I ten krem w ogóle sobie nie radzi, wręcz podrażnia oraz zaognia zmiany, ponieważ zaczynają piec i szczypać po aplikacji produktu. Do tego nie chroni skóry przed niekorzystnymi warunkami zewnętrznymi(mimo, że nie należy do najlżejszych w formule), nie nawilża bardzo suchej skóry, nie zmiękcza oraz nie odżywia. Konsystencja kremu jest dziwna-niby dosyć lekka, ale wchłania się ciężko, lubi się mazać oraz lepić(mimo, że nakładam rozsądne ilości), do tego zostawia taką śliską powłoczkę. Lubię gęste i treściwe produkty tego typu, ale jeśli zostawiają warstwę otulającą, a nie ślizgającą się i sprawiającą uczucie spoconych dłoni(tak jak w recenzowanym). Zapach-rzeczywiście nadal pachnie w stylu suszonych owoców, ale mam wrażenie, że w nowej wersji kosmetyku jest on bardziej chemiczny oraz mocniejszy, co wpływa na jego dosyć drażniący charakter( mój TŻ wyczuwa go z odległości i twierdzi, że ten krem śmierdzi :D ).
  • 2 marca 2022 o 12:02
    Kultowy
    Bardzo dobry krem do rąk który poleciła mi przyjaciółka pracująca w lecznicy Weterynaryjnej. Wszyscy u niej w pracy używali właśnie tego kremu na zregenerowanie zniszczonej skóry. Zdecydowanie sprawdza się w głębokim odżywianiu i nawilżeniu dłoni. Ładnie pachnie i efekt utrzymuje się długotrwale co nie jest wcale takie oczywiste. Zdecydowanie polecam i wrócę do niego
    Zalety:
    • Wszystkooo
  • 9 sierpnia 2021 o 10:21
    Intensywne nawilżenie
    Perfekcyjny krem do suchej skóry. Idealna formuła zapewniająca intensywne nawilżenie oraz pielęgnację skóry. Krem dzięki obecności wosku pszczelego oraz oleju makadamia intensywnie nawilża suchą skórę i nie tylko, pozostawiając ją miękką oraz gładką. Niezawodny, mały krem, który zawsze znajduje się w mojej torebce,
  • 6 sierpnia 2021 o 14:45
    Genialny do kremowania włosów!
    Mój całkowicie genialny hit! Zakupiłam tylko i wyłącznie do celu kremowania włosów. Żałuję tylko, ze wcześniej o nim nic nie wiedziałam, a tu proszę, niepozorny krem do rąk o tak pięknym składzie. Zacznę od tego, że miałam spory kłopot w znalezieniu go stacjonarnie, szukałam w aptekach, dużych hipermarketach oraz drogeriach kosmetycznych i nic. Dopiero znalazłam go w drogerii internetowej, także doszła mi jeszcze opłata za przesyłkę, ale ok. Oczywiście dobrze by było gdyby cena byłaby taka jak w opisie, teraz kosztuje ok 9 zł, tubka ma pojemność niestety tylko 100 ml, czyli taki mniej więcej standardowy krem do rąk. Skład jest piękny i dość prosty. Zaraz po nałożeniu kremu na włosy obserwuję że włosy dosłownie "piją" krem, co rzadko mogłam to zaobserwować stosując różnorakie oleje lub mieszanki olei do olejowania włosów. Ten krem widocznie im pasuje. Krem nie jest tłusty, dlatego po nałożeniu włosy nie są tłuste, a po umyciu nie są obciążone. Już podczas nakładania krem bardzo dobrze wchłania się w skórę dłoni. Zostawiam na włosach różnie, od godziny w wzwyż, zazwyczaj na tyle na ile mogę tak pochodzić, później myję włosy metodą OMO. Po umyciu i wysuszeniu, włosy są bardzo nawilżone a także wygładzone oraz ładnie pachną. Krem ogólnie ma piękny zapach, nie jest chemiczny i sztuczny. Z wydajnością nie ma niestety tak idealnie bo wiadomo nie ma co porównywać długości włosów do powierzchni dłoni, dlatego biorę zapas kilku sztuk. Mam jednak nadzieję, że kiedyś jeszcze uda mi się gdzieś go znaleźć stacjonarnie. Polecam, ale od siebie tylko do kremowania włosów, bo do rąk szkoda. ZALETY: piękny zapach i skład idealny do kremowania włosów odżywia, wygładza włosy nie tłuści włosów nie obciąża włosów WADY: brak dostępności stacjonarnie
  • 18 lipca 2021 o 8:36
    Warty uwagi.
    Kupiony spontanicznie w małej lokalnej drogerii stał się hitem pielęgnacyjnym do rąk całej mojej rodziny. Uwielbiam go ja, siostra i mama. Nawet przyjaciółce wysłałam kilka tubek. Delikatny, miodowo-mleczny zapach. Formuła średniej gęstości. Przynosi ukojone suchej skórze dłoni - odczuwalne po pracach domowych. Wygładza, nawilża, zauważalnie odżywia. Jest świetny.