Kremy i maski do rąk

Make Me Bio Hand Care Regeneracyjny krem do rąk 50ml

_inga
    28 maja 2022 o 7:14
    Regeneracyjny krem do rąk, Hand Car, Make Me Bio
    Krem do rąk kupiłam na jednej z aukcji internetowych. Opakowanie to biała plastikowa tubka o pojemności 50 ml zapłaciłam około 16 zł. Krem ślicznie pachnie, ma gęstą treściwą konsystencję, nawilża, wygładza, regeneruje , łagodzi podrażnienia, dobrze się wchłania nie pozostawia tłustej lepkiej warstwy na skórze. Krem dobrze sobie radzi z nawilżeniem i pielęgnacją dłoni mimo ich częstego mycia, skóra jest nawilżona i zregenerowana mniej się przesusza. Już niewielka ilość wystarczy by odpowiednio zadbać o dłonie co sprawia że krem jest bardzo wydajny. Plus za skład i małe wygodne opakowanie. Podsumowując dobry skuteczny i wydajny krem do rąk, szkoda że nie jest dostępny w większych bardziej ekonomicznych opakowaniach np duże stacjonarane opakowanie z pompką. Serdecznie polecam !
    Zalety:
    • ładny kwiatowo-owocowy zapach
    • nawilża
    • regeneruje
    • dobrze się wchłania
    • łatwa aplikacja
    • nie zawiera aluminium, amoniaku, olejów mineralnych, parabenów, parafiny, PEG, silikonów, składników pochodzenia zwierzęcego, SLES, SLS
    Wady:
    • moim zdaniem brak
    HonoSa
    14 kwietnia 2021 o 11:14
    Skuteczne ukojenie dla wysuszonych dłoni
    Wersję kremu 30 ml poznałam przy okazji odbioru większego zamówienia z jednej z internetowych drogerii. Krem był dołączonym do moich zakupów gratisem. Firmy Make Me Bio nie znałam i niczego szczególnego po tym kosmetyku nie oczekiwałam. Niestety, bardzo często zapominam w ciągu dnia o kremie do rąk. A ponieważ moje delikatne ręce myję wielokrotnie, są bardzo przesuszone i szorstkie. Krem bardzo pozytywnie mnie zaskoczył swoja bogatą konsystencją, pięknym zapachem, a przede wszystkim- regenerującymi właściwościami i wydajnością. Niewielka tubka mieści się do małej, podręcznej kosmetyczki, co zmobilizowało mnie, by częściej aplikować specyfik na dłonie. Po użyciu skóra jest miękka, gładka i wyraźnie odżywiona (a mam bardzo delikatną, suchą skórę). Nie wiem, czy krem sprzedawany jest w pojemności 30 ml, ale moim zdaniem to idealna tubka do podręcznej, torebkowej kosmetyczki.
    • właściwości regeneracyjne
    • piękny, trwały zapach
  • 5 marca 2021 o 19:58
    Meh...
    Kurczę tyle pozytywnych opinii... A mi jakoś nie podpasował ten krem. Spodziewałam się czegoś lepszego tymczasem długo się wchłania, zostawia wodnistą powłokę na dłoniach i nie radzi sobie niestety z moimi bardzo przesuszonymi dłońmi. Duży plus za wygodne opakowanie, łatwą aplikację i łagodny przyjemny zapach. Niestety stacjonarnie go nie widziałam więc to też minus.
    Zalety:
    • wygodne opakowanie
    • łagodny zapach
    Wady:
    • długo się wchłania
    • niewystarczająco nawilża
    • nie wiem czy można kupić stacjonarnie
  • 28 marca 2020 o 20:37
    Hit, najlepszy
    Oceniam wersję winter Care. Krem jest genialny, najlepszy jaki mialam, nawilża trwałe, a nie na jedyne pół godziny czy na czas posmarowania. Ma obłędny, mocny zapach, piękny, owocowy. Dość dobry skład nie licząc phynoksyetanolu. Nie spodziewałam się takiego efektu odżywienia. I regeneracji po tej maleńkiej tubce. Serdecznie polecam .
    Zalety:
    • Zapach. Dzialanie.
    Wady:
    • Nie wiem gdzie go kupić, dostałam go w zestawie.
    Renees
    27 marca 2020 o 8:19
    Bardzo treściwy i nie każdemu to będzie odpowiadało
    Posiadam chyba jeszcze starą wersję tego kremu, teraz w sklepach jest w innym opakowaniu, takim klasycznym białym, ale też tubce tylko, że wyciskanej a ta moja wersja wygląda jak na obrazku w KWC - jest to tuba z zakrętką z której krem trzeba wyciskać. I jest to 30 ml bardzo gęstego kremu który zaskakuje. Zaskakuje właściwie z kilku względów takich jak zapach, który jest specyficzny, z jednej strony ciężki z drugiej taki orzeźwiający, przypomina mi zimę, święta, ciastka, jakieś pierniczki z cytrusami i cynamonem, bardzo intensywny i na dłoniach długo odczuwalny ale mimo intensywności używa się go przyjemnie. Kolejną zaskakującą sprawą jest to, że mimo gęstości nie zostawia tłustego filmu na skórze i szybko się wchłania. A wchłania się całkowicie, prawie do matu. Niektóre kremy mają tak, że widać taką warstwę ""otulającą" dłonie i ten tak nie ma ale jak dotykam czegoś to odczuwam delikatne natłuszczenie. Sprawia, że skóra jest bardzo dobrze nawilżona, wygładzona, natłuszczona, skórki wokół paznokci są w dużo lepszej kondycji jak i w sumie całe dłonie, po umyciu rąk skóra dalej jest w dobrej kondycji. I chyba faktycznie sprawia, że skóra dłoni wygląda młodziej dzięki regeneracji i odżywieniu. To świetny krem aczkolwiek wciąż trzeba pamiętać, że bardzo treściwy i pomimo tego, że wchłania się całkowicie to odczuwa się natłuszczenie. Ale nie brudzi rzeczy których dotykamy lecz po prostu mogą się ślizgać przedmioty w dłoniach. U mnie nie sprawił, że skóra dłoni jest taka mięciusia, a uwielbiam ten efekt, natomiast myślę, że ze względu na lekkie opakowanie, małe i poręczne taki kremik to w sam raz do torebki, żeby mieć przy sobie i od czasu do czasu używać, albe potraktować go jako maskę na noc. W ostatnich kilku dniach tak robiłam, i super się sprawdza mi w takiej opcji. A na co dzień, jednak wolę kremy które nie natłuszczają.