Z ogromnej oferty produktów Avonu, kremy do rąk są tą kategorią, która moim zdaniem całkiem dobrze im wychodzi. Nie wiem jak to jest, że pomimo paskudnego składu radzą sobie lepiej, niż niejeden lepszy kosmetyk. Ta wersja wpadła w moje ręce oczywiście głównie dzięki ślicznej szacie graficznej - Avon nie bez powodu ładuje tyle kasy w marketing, zawsze daję się złapać na sezonowe zapachy i opakowania ;)
Krem otrzymujemy w wygodnej tubce, zamykanej na zatrzask. Działa bez zarzutu, nadaje się do torebki, a gdy już na dnie ostały się resztki, łatwo można ją rozciąć. Jak wspominałam, piękna wiosenna, kobieca szata graficzna, dzięki czemu taki drobiazg może być fajnym dodatkiem do prezentu. Poza tym, krem ten można kupić w innych wersjach kolorystycznych i w większej pojemności.
Oczywiście mus jest wspomnieć o cenie - jeden z tańszych kremów, często gości w katalogach w cenie 3,99 zł, a więc nic, tylko brać ;)
Krem ma gęstą, treściwą konsystencję. Doskonale się rozprowadza na skórze - nie roluje się, nie zbija w grudki. Dość szybko się wchłania, ale pozostawia delikatnie lepką warstwę. Mi nie przeszkadzał w stosowaniu w ciągu dnia, ale wierzę, że są osoby, dla których będzie nadawał się tylko na noc.
Działanie ma jak dla mnie rewelacyjne - błyskawicznie nawilża, wygładza i koi skórę, która od razu staje się miękka, gładka i znikają z niej suche skórki i szorstkości. Wiem, że niestety produkt ten bazuje na parafinie i dzięki temu daje natychmiastowy efekt gładkiej skóry, ale jestem zaskoczona, że mimo wszystko daje długotrwałe efekty.
Oczywiście muszę pochwalić także za zapach - jak dla mnie nie do końca jaśminowy, taki "kosmetykowy", dość charakterystyczny dla Avonu i kojarzy mi się z dawno wycofanym już balsamem ujędrniającym z tejże serii ;) Zapach jest super i jest długotrwały, a ja łapię się na tym, że często niucham swoje dłonie ;)
Podsumowując, jest to fajny produkt za grosze. Skuteczny, pięknie pachnący i w ładnym opakowaniu. Daję jedną gwiazdkę mniej tylko i wyłącznie za ten słaby skład oraz drobne oszustwo Avonu, który na opakowaniu jasno pisze, że zawiera jaśmin, glicerynę i Wit. E, a niestety jaśminu w składzie brak. Nie pierwszy raz już to zauważam z resztą.