Jest to oliwko-odżywka w sprayu, którą kupiłam jako uzupełnienie olejowania włosów, ale dla moich włosów jako ostatni etap pielęgnacji wolę produkty, które robią coś konkretnego (objętość, wygładzenie, nabłyszczenie, ochrona), dlatego też mam problem z jej oceną.
Ona jest trochę produktem do wszystkiego i do niczego. Myślę, że osoby z włosami, których nie trzeba stylizować, byłyby zadowolone z tego produktu.
+ Nie obciąża cienkich włosów
+ Włosy są rozświetlone
+ Zapach utrzymuje się dość długo
+ Włosy stają się miękkie i przyjemne w dotyku
+ Dodaje włosom poślizgu, co ułatwia ich modelowanie na szczotkę
+ Wydajna
- Brak wygładzenia - wszystkie małe włoski po wysuszeniu sterczą wokół głowy
- Nie niweluje puszenia włosów
- Nałożona na mokre włosy bardzo słabo nabłyszcza. Na suche trochę lepiej, chociaż nadal efekt jest zbyt subtelny, żeby go zauważyć. Dla porównania użyłam ampułki nabłyszczającej Alfaparf i po niej włosy są faktycznie nabłyszczone (chociaż mocno wysusza)
- Nie chroni przed ciepłem suszarki, dopuszczając do przesuszenia włosów; zwłaszcza końcówki "oberwały"
Skład: Aqua, Trisiloxane, Alcohol Denat., PEG-7 Glyceryl Cocoate, Glycerin, Argania Spinosa Kernel Oil, Panthenol, Hydrolyzed Keratin, Steramidopropy Dimethylamine, Lacid Acid, Parfum, Cetrimonium Chloride, Benzyl Alcohol, Butylphenyl Methylpropional, Geraniol, Hexyl Cinnamal, Citronellol, Limonene, Benzyl Salicylate, Linalool, Alpha-Isomethyl Ionone, CI 15985m CI 47005
Używam tego produktu od: miesiąca
Ilość zużytych opakowań: w trakcie pierwszego
EDIT: ostatnio zauważyłam ją na półce i postanowiłam dać jej jeszcze jedną szansę i mnie zachwyciła! Włosy stały się miękkie oraz poprawił się ich blask, widzę wyraźną zmianę bez tej odżywki i po niej. Fajnie się sprawuje po olejowaniu, żeby wzmocnić efekt.