Mydła

Dove Beauty Cream Wash [Caring Hand Wash] Kremowe mydło w płynie (nowa wersja)

notino.pl
Dove CREAM WASH 250ml
Dove Deeply Nourishing

• 21 lutego 2025 o 15:43
    Myje dobrze i pięknie pachnie, jednak wcale nie jest takie delikatne dla skóry.
    Oczywiście, nie oczekiwałam, że będzie nawilżało - umiem czytać, a w składzie są mocne środki myjące, tak więc od razu wiedziałam, że mimo obietnic na opakowaniu o jakimkolwiek działaniu pielęgnacyjnym możemy zapomnieć. Jednak znam mydła, które mają ten nieszczęsny SLS w składzie i są mimo to dosyć delikatne dla wrażliwej skóry dłoni - ale niestety, Dove wcale taki przyjazny nie jest, choć myje wspaniale i na dodatek cudownie pachnie. Czy kupię je ponownie? Raczej nie - mam aktualnie w domu dwie butelki (jeszcze dwie, bo kiedyś mąż zrobił spory zapas podczas zakupów) i zużyję je, jednak później wrócę do moich ukochanych mydełek, czyli do Yope i Hagi ;).
    Zalety:
    • Poręczne i higieniczne opakowanie z wygodną pompką.
    • Kremowa, dobrze pieniąca się konsystencja - mydło dobrze się pieni i łatwo spłukuje z dłoni.
    • Piękny, kremowy zapach.
    • Dobre właściwości myjące - mydło skutecznie usuwa zanieczyszczenia i kuchenne zapachy (czosnek/cebula/ryby/przyprawy).
    • Dobra wydajność - jedna pompka spokojnie poradzi sobie z dokładnym umyciem rąk.
    • Przystępna cena i dobra dostępność - supermarkety, drogerie itd.
    Wady:
    • Dość agresywny skład - posiadacze suchej i wrażliwej skóry nie będą zadowoleni, ponieważ mydło wysusza.
    • Brak obiecywanych właściwości nawilżających - wiem, to mydło, niemniej jednak, obietnice były, a więc odnoszę się do nich.
    • Działanie wysuszające - nie od razu, dopiero po dłuższym użytkowaniu, ale dla mnie to niestety sygnał, że produkt nie nadaje się do mojej skóry.
  • 7 października 2024 o 21:18
    Tym razem Dove mnie zawiodło
    Naprawdę nie rozumiem zachwytu nad mydełkiem Dove, które kupiłam z myślą o tym, że będę miała porządne klasyczne mydło w płynie dodatkowo pielęgnujące dłonie. Mydło w płynie Dove strasznie podziałało na moje dłonie. Wysuszyło je, porobiły mi się nawet popękania, o mało co krew nie poleciała. Musiałam obficie smarować dłonie kremem do rąk, a nawet Alantanem, żeby nie było ,,tragedii". O właściwościach pielęgnujących czy ochronnych tego mydła mogłam zapomnieć. Czułam się jakbym myła ręce w detergencie. Jedyna zaleta tego mydła jest taka, że jest i myje. Tutaj nawet fajna konsystencja nie pomoże, bo myślałam tylko o tym aby jak najszybciej zmyć z dłoni to mydło. Zapach jest ok, ale bez rewelacji dla mnie. Mydło jest mało wydajne i drogie. Ładne opakowanie (do przelania innego mydła ;)). Niestety jedna gwiazdka, zastanawiałam się nad dwoma, ale jednak dla mnie to, że mydło myje to za mało na dwie gwiazdki. Wiele produktów (niekoniecznie komsetycznych) myje. Więcej nie kupię.
    Zalety:
    • jest i myje
    • ładne opakowanie
    Wady:
    • okropnie wysusza
    • mało wydajne
    Lothris
    6 marca 2024 o 14:55
    Najlepsze mydło w płynie od Dove.
    Moi domownicy nie uznają innej marki do mycia rąk, głównie podyktowane jest to ich wrażliwością skórną. Dove ich nie uczula od lat. Stąd dostosowując się do sytuacji migruję przynajmniej między innymi wersjami tego mydła. I doszłam do wniosku, że ten (oryginał) jest najlepszy. Lubię jego zapach, nieprzekombinowany, czysty i na swój sposób elegancki. Zapach pozostaje subtelnie na skórze po wytarciu rąk. Ma przyjemną kremową konsystencję, która dobrze reaguje z wodą. Działanie: Dłonie są miłe w dotyku, nawilżone i zaopiekowanie. Według mnie i mojej rodziny poprawia kondycję skóry. Skutecznie oczyszcza skórę, pozostawiając na dłoniach uczucie "czystej ulgi". Działanie pielęgnacyjne zauważalne i doceniane. Chociaż odnosimy wrażenie, że odrobinę zmieniła się formuła, ale to tylko nasze domysły. Może też tak macie? Mydło jest wydajne.
    • Przyjemny zapach
    • Skutecznie oczyszcza skórę
    • Pielęgnuje i nawilża skórę
    • Nie podrażnia
    • dostępny w formie zapasu do ekologicznego uzupełniania
  • 2 lutego 2023 o 0:02
    Uwielbiam
    Bardzo często można znaleźć ten kosmetyk mojej łazience. Mydło bardzo dobrze się pieni i oczyszcza nasze ręce. Fajne jest to że po umyciu nie czujemy klasycznego uczucia wysuszenia jak po większość mydeł. Tutaj mamy uczucie pokremowanych rąk. Oczyszcza, nawilża, odżywia i do tego pięknie pachnie czego chcieć więcej.
    annaskc
    3 stycznia 2023 o 19:10
    Nawilża i ładnie pachnie
    Mydło Dove ma dość rzadka konsystencję i perłowy kolor. Opakowanie produktu to zgrabna, plastikowa butelka z pompką do łatwego odmierzania potrzebnej ilości. Jutrlka jest biała, nieprzezroczysta, miła dla oka i nieprzesadzona. Mydło dobrze się pieni, nie pozostawia osadu i nie wysusza dłoni. Dokładnie oczyszcza, skóra dłoni po umyciu jest nawilżona i delikatnie pachnie. Mydło ma świeży zapach, powiedziałabym że jest to właśnie taki zapach, jaki powinien mieć produkt przeznaczony do mycia rąk. Po zużyciu produktu można dokupić do niego wypełnienie i ponownie użyć butelki, co jest dużym plusem, gdyż nie musimy ciągle generować zbędnego plastiku.
    • Wydajne
    • Dobrze się pieni