Kremy na noc

Uroda Melisa, Krem przeciwzmarszczkowy na noc do cery delikatnej

Krem Uroda Melisa przeciwzmarszczkowy na noc 50ml

• 10 marca 2020 o 0:24
    Kupiłam przez pomyłke, ale już teraz wiem ze bede do niego wracać
    Kupiłam ten krem bo zapomniałam swojego wziąć na wyjazd. i porostu jestem w szoku, ze za 7 złotych można kupić takie cudeńko. Skład ma do zaakceptowania, bo wysoko w składzie sa glicerydy, gliceryna, i oleje z avocado i pestek winogron, wit A i C. (zrobiłam mały reserch po tej serii kremów i właśnie ten na noc skład ma chyba najlepszy, wyrzuciłabym tylko petrolatum, ale najważniejsze ze nie ma tego składnika w tym kremie dużo.) zapach ma w miarę, konstetcja delikatnego klarownego masełka. Działanie: mocno odżywcze i intensywnie nawilżające. Budzę się rano z gładką cerą, wyglądającą na wypoczętą. Mnie nie zapchał, a cere mam raczej porowatą,Polecam!
    • Działanie
    • Konstencja
    Drogeria Natura
    Layila
    12 marca 2019 o 9:23
    Absolutnie fantastyczny!
    Bardzo rzadko wystawiam recenzje kosmetykom, ale czuje się zobowiązana wystawić temu kremowi. Mam bardzo problemową skórę - odwodnioną, bardzo tłustą, od ponad 20 lat - trądzikową, skłonną do zapychania. Przetestowałam już mnóstwo kremów, w nadziei, że w końcu jeden z nich przyniesie ulgę mojej odwonionej, katowanej kwasami skórze. Niestety, jeśli jakiś krem sprawdzał się jako nawilżacz, z reguły powodował zapychanie porów i wysyp pryszczy. Na ten krem trafiłam zupełnie przypadkiem. Na wakacyjnym wyjeździe potrzebowałam kremu do rąk, a w małym okolicznym sklepiku były dostępne tylko kremy Melisa. Po tym jak uratował moje dłonie, odważyłam się położyć go najpierw pod oczy, a później - na całą twarz. Jest świetny ponieważ z jednej strony likwiduje poczucie suchości, a z drugiej - nie zapycha. Co prawda zawiera w składzie parafinę, która z reguły potwornie zanieczyszcza moje pory, ale jest ona najwidoczniej w tak małej ilości, że w tym kremie mi nie szkodzi. Bardzo szybko się wchłania i zostawia lekki film, skóra wręcz go pije. Jest idealny pod makijaż, nie odstają mi po jego użyciu żadne suche skórki, bardzo ładnie współpracuje ze wszystkimi podkładami. Moja cera wygląda po nim świeżo i promiennie, jest miękka i dobrze odżywiona. Jestem bardzo zadowolona, ponieważ jak już wspomniałam - jest to jeden niewielu kremów który nawilżył moją skórę, ale jej nie zapchał. Posiadaczki suchej skóry mogą być trochę zawiedzione, bo ten krem jest zbyt lekki, by poradzić sobie z dużym wysuszeniem. Dlatego polecam go przede wszystkim posiadaczkom skóry tłustej i zanieczyszczonej.
    Zalety:
    • ładny skład
    • przyjemna konsystencja
    • lekkie opakowanie
    • nie zapycha tłustej, trądzikowej skóry
    • ładnie nawilża i odżywia
    • jest bardzo tani - w supermarketach kosztuje ok. 6 zł
    Wady:
    • trudno dostępny - kiedyś był w ofercie kilku sieci supermarketów, teraz tylko w jednej
    • parafina w składzie - wolałabym, żeby tego składnika nie było
  • 5 stycznia 2019 o 18:59
    Uroda Melisa
    Krem średniej jakości. Osobiście jego działanie mnie nie zachwyciło. Krem nie podrażnia oraz nie powoduje stanów alergicznych. Czy go kupię ponownie jeszcze się zastanowię.
  • 17 lipca 2017 o 17:21
    Cudeńko w niewiarygodnej cenie
    Długo nie odkryłam tego kremu, ale kiedy już raz stanął na mojej półce, nie mam najmniejszej ochoty z niego rezygnować. Krem na dzień z tej serii jest ledwie przeciętny, taki też ma skład. Ten jest natomiast genialny dla wrażliwej skóry, fantastycznie o nią dba i sprawia, że wygląda świeżej i młodziej. Działanie: Krem nawilżająco-natłuszczający, do codziennej nocnej pielęgnacji. Faktycznie zgodnie z obietnicą doskonale nadaje się do delikatnej, wrażliwej, sprawiającej problemy cery, łagodząc i i wspomagając utrzymanie równowagi. Mam cerę wrażliwą mieszaną i o ile kiedyś najwięcej problemów sprawiała mi strefa T, o tyle z wiekiem mam znacznie więcej przygód z suchymi policzkami i okolicą oczu - skóra przesusza się po godzinie od nałożenia kremu, często pojawiają się podrażnienia, a jeśli nie przyłożę się do pielęgnacji, to zaczyna być widać jej nieładną strukturę (może nie zmarszczki, ale takie małe linie i nierówności w strukturze skóry, które brutalnie pokazują, że trzydziestka już bezpowrotnie minęła). Z tym kremem podrażnienia występują rzadziej. Skóra jest nawilżona, miękka, przyjemna w dotyku. Bardzo sobie cenię uczucie komfortu, które daje. Zwykle czuję je, kiedy nałożę produkt bardzo treściwy i tłusty, tymczasem ten krem jest lekki, wchłania się szybciutko i nie zostawia lepkiej warstwy. Przy takim odczuciu nie spodziewałabym się cudów, ale skóra jest nawilżona, napięta i gładka (słowem: ma naprawdę zadbany wygląd), a widoczność zmarszczek bardzo maleje. I tak używam go sobie spokojnie pod oczy, bo jest wystarczająco delikatny, a kurzych łapek jakby mniej ;) W działaniu jedyny mankament jest taki, że dla strefy T aż tak szałowy nie jest, wyraźnie ją ,,przekarmia" i wzmaga połysk, chociaż całe szczęście nie zapycha i nie powoduje wysypu. Kwestie techniczne: Chociaż opakowanie jest estetyczne i ma ochronne sreberko, to wiadomo, że nie da odczucia ,,powiewu luksusu". Zapach podobnie - jest oldschoolowy, ale wyczuwalny dobrze. Żeby być szczerym: to nie jest upierdliwa, brzydka woń, tylko po prostu automatycznie kojarzy się z kremem babci. Za to konsystencja jest bajeczna: delikatna, gładka, elegancko się wklepuje. Podsumowując: TAKI krem za mniej niż 10zł to zjawisko. Żal nie znać.
    Zalety:
    • delikatny, nawilża, zmniejsza skłonność do podrażnień, zmniejsza widoczność zmarszczek, przyjemna konsystencja, wydajny
    Wady:
    • staromodny zapach
  • 10 kwietnia 2017 o 22:29
    Zwyczajny krem
    Krem okazał się całkiem zwyczajny. Krzywdy nie zrobi (przynajmniej mi), ale też nie zachwyca. Nie podrażnia i nie zauważyłam zapychania. Nawilżenie jest całkiem dobre, ale jednak czasami potrzebuję czegoś mocniejszego. To, czego mi po nim brakuje to brak widoku promiennej i wypoczętej skóry (niektóre kremy to potrafią). Zapach kremu jest dosyć intensywny, ale nie duszący, mocno roślinny (nie kwiatki, nie zioła, nie trawa) działający na mnie ożywczo (choć na noc powinien działać usypiająco ;)). Mi bardzo odpowiada. Wydobywając krem z pudełeczka wydaje się dosyć lekki, ale po kontakcie ze skórą nabiera delikatnej tłustości. Nie jest jednak ciężki, a w sam raz. Skóra lekko się po nim świeci, ale nie przeszkadza mi to. Warto zwrócić uwagę, że mimo niskiej ceny krem jest zabezpieczony sreberkiem - jeśli będzie zerwane, można poszukać nienaruszonego i mieć pewność, że nikt w nim nie grzebał. Generalnie jest ok i przy ograniczonych funduszach można go rozważyć.

Zobacz także inne Kremy na noc