Olejki i masła do demakijażu

The Body Shop Camomile, Sumptuous Cleansing Butter Rumiankowe oczyszczające masło do demakijażu

• 6 stycznia 2024 o 13:38
    Super produkt w beznadziejnym opakowaniu
    Byłam bardzo sceptycznie nastawiona do tego produktu ponieważ trochę nie rozumiem marki The Body Shop. Ale miło zaskoczyłam się działaniem tego produktu. Konsystencja jest mięciutka, jak maślana chmurka. Jednocześnie nie za miękka i produkt nie ucieka z rąk lub twarzy. Wystarczy mała ilość, żeby pozbyć się resztek makijażu oraz SPFu z twarzy. Szybko rozpuszcza się po rozgrzaniu i tworzy tak jakby olejkową emulsję. Łatwo przesuwa się dłonie z tym produktem po twarzy. Jest to bardzo przyjemne uczucie. Zawsze zdejmuję większość makijażu za pomocą płynu micelarnego ale nie robię tego starannie bo wiem że i tak zaraz wjedzie masełko lub olejek. I muszę przyznać że po tym masełku na twarzy nie zostaje nic, nawet tusz. Bardzo łatwo emulguje się z twarzy. W kolejnym etapie używam delikatnej pianki i ona całkowicie wystarcza. Nigdy nie miałam po tym masełku podrażnień, zamglonych czy piekących oczu lub ściągnięcia skóry. Serio jest to super produkt, ale nie wrócę do niego ze względu na opakowanie. Metalowa puszka, spoko, jest ekologicznie, no ale denerwująco. Po pierwsze opakowanie jest niskie i ciężko je złapać, zwłaszcza jak ma się już mokre dłonie. Po drugie kilka razy mi się tak jakby zakleszczyło gdy minimalnie krzywo zakręciłam. No ale ostatnio miałam zakręcone idealnie równo a i tak żadnym sposobem nie dało się go odkręcić. Musiał więc pójść w ruch nóż, co było bardzo niebezpieczne. Nawet z nożem było ciężko. Jak już udało się rozwalić to opakowanie to po prostu przełożyłam resztę produktu do opakowania po masełku z Bandi. Nie kupię tego masełka bo szkoda mi nerwów i nie chce mi się kombinować z przekładaniem kosmetyku do innego opakowania.
    Zalety:
    • wydajne
    • świetnie rozpuszcza makijaż i SPF
    • dobrze się zmywa
    • nie podrażnia
    • nie zostawia mgły na oczach
    Wady:
    • beznadziejne opakowanie
  • 19 lipca 2023 o 10:59
    Demakijaż
    Bardzo wydajne masło do demakijażu. Dość twarde w pierwszym odczuciu, jednak po rozpuszczeniu w dłoniach ma bardzo przyjemną konsystencję. Zapach delikatny przyjemny. Nie szczypie w oczy.
    Zalety:
    • Wydajność, zapach, działanie
  • 12 czerwca 2023 o 17:53
    Posiadam wersję już w nowym opakowaniu
    Byłam do niego sceptycznie nastawiona, bo jakoś masła do demakijażu średnio się u mnie sprawdzają. Trafiło mi się ono w w jakimś boxie, wiec zużyłam. I stwierdzam, że jest to najlepsze masło oczyszczające do twarzy jakie kiedykolwiek miałam. Bardzo mi się spodobało. Do tego stopnia, że rozważam zakup kolejnego. Oczywiście muszę tu zaznaczyć, że produktu tego używałam do pierwszego etapu oczyszczania twarzy (nie oczu), a później myłam buzię żelem. Masełko idealnie sunęło po twarzy. Było niezwykle delikatne i jedwabiste. Po prostu luksus. Zapach lekko ziołowo-słodki, według mnie śliczny. Małe opakowanie starczyło mi na miesiąc. Wow! Zabrałam je m.in. w podróż. Doskonale rozpuszczało makijaż, łatwo się się zmywało. Masełko sztos!
  • 16 października 2022 o 20:05
    Jestem na tak
    Bardzo dobry produkt do demakijażu. Nie uczula, nie uwrażliwia, nie szczypie, pięknie rozpuszcza makijaż, świetnie pachnie. Masełko jest niestety dość drogie, najlepiej kupować je w promocji. Jeżeli chodzi o stosowanie, to jak z każdym olejem, należy dać mu chwilkę po aplikacji na rozpuszczenie makijażu, NIE TRZEĆ - od tego mamy zmarszczki, zmyć po minucie żelem na bazie wody.
  • 20 czerwca 2022 o 21:56
    Cudo!
    Moje pierwsze masełko do demakijażu (wcześniej stosowałam oleje). Cudo! Skóra nie była po nim napięta, pięknie pachnie, cudownie rozpuszcza się w dłoni i jest mega wydajne. Niestety w Polsce jest bardzo drogie w stosunku do cen w drogeriach brytyjskich.
    Zalety:
    • Konsystencja
    • Cudownie domywa makijaż i sebum
    • Łatwość aplikacji- pod wpływem ciepła dłoni zamienia się w emulsję
    • Wydajny
    Wady:
    • Niestety na polskim rynku jest bardzo drogi.