Olejki i masła do demakijażu

Miya Cosmetics mySKINdetox, Pianka głęboko oczyszczająca z witaminą C

Miya mySKINdetox - Pianka głęboko oczyszczająca z wit. C 100ml 100 ml
MIYA mySKINdetox Pianka Głęboko Oczyszczająca z Witaminą C 100ml

• 7 maja 2025 o 22:38
    promienna skóra i świeże oczyszczenie
    to jeden z tych produktów, który bardzo szybko zyskał moje uznanie. Już po pierwszym użyciu widać, że ma bardzo delikatną, ale skuteczną formułę, która oczyszcza skórę bez jej przesuszania. Pianka ma przyjemną, lekką konsystencję, a przy tym dobrze się rozprowadza i łatwo spłukuje. Dzięki zawartości witaminy C skóra wygląda świeżo i promiennie, a po umyciu nie ma uczucia ściągnięcia, co dla mnie jest ogromnym plusem.Pianka dobrze radzi sobie z usuwaniem codziennych zanieczyszczeń i resztek makijażu. Dodatkowo, jej zapach jest subtelny, nie przytłacza, ale dodaje przyjemnego uczucia świeżości podczas mycia twarzy.Może nie sprawdzić się w przypadku bardzo tłustej skóry, która wymaga mocniejszego oczyszczania.
    Zalety:
    • delikatna formuła
    • witamina C
    • lekka konsystencja
    • przyjemny zapach
    • skuteczne oczyszczenie
    • dobre dla skóry normalnej i mieszanej
    Wady:
    • nie dla cery tłustej
    • brak intensywnego działania na problematyczną skóre
    • opakowanie może być niewygodne
    kora777
    25 kwietnia 2025 o 16:28
    Wydajna i przyjemna
    Pianka bardziej przypomina pienisty krem, jest miła w użyciu i faktycznie pieni się jak szalona-aż za bardzo, na umycie twarzy "no make up" wystarczy porcja wielkości fistaszka :) Zapach cytrusowy, przyjemnie się rozprowadza, zostawia skórę miękką, odświeżoną i rozjaśnioną. Bez uczucia ściągnięcia, wysuszenia czy podrażnienia oczu. Jest mega wydajna, starczy mi pewnie na kilka miesięcy. Kontakt ze skórą jest zbyt krótki żeby oczekiwać cudów w związku z substancjami aktywnymi, ale to okej produkt-jeśli trafię w promocji to kupię ponownie, uważam że regularna cena jest zawyżona. Jedyne zastrzeżenie za jakie obniżyłam 1 gwiazdkę to trudność ze spłukiwaniem, trzeba domywac kilka minut zanim piana zniknie i przestaniemy ją czuć pod palcami.
  • 18 marca 2025 o 10:48
    Do trądziku
    Mam cerę wrażliwą i tłustą. Ten produkt dogłębnie oraz bardzo delikatnie oczyszcza oraz uspokaja trądzik na nosie i policzkach ale szczypie mnie i powoduje wypryski z podrażnienia w innych partiach twarzy. Moim zdaniem jest to alternatywa dla kwasów w celu dogłębnego oczyszczenia bardzo zanieczyszczonych części twarzy ale przy tym bardzo wrażliwej skóry i tu się sprawdza bardzo dobrze do partii pokrytej uporczywym trądzikiem. Do innych części twarzy go nie używam bo jest za mocny do mojej wrażliwej cery. Pianka jest na bazie izotionianu czyli najłagodniejszego z detergentów. Ma dużo wit. C i to czuć.
    Zalety:
    • Izotionian jako detergent, jest to praktycznie najłagodniejszy detergent, bardziej łagodne są już tylko emulgatory
    • Bardzo dogłębnie oczyszcza pory i jest przy tym delikatny
    • Dużo wit. C i cytrusu
    • Fajna tubka i fajna forma pianki
    • Ładny kolor opakowania
    • Wiem że to pomarańcza ale ja tu czuje mandarynkowy słodki zapach
    Wady:
    • Phenoxyethanol
  • 16 lutego 2025 o 18:48
    Zapach lata!
    Produkt kupiłam prawie że w ciemno, bo mam zaufanie do marki. Po raz kolejny się nie zawiodłam. Producent nazywa to pianką, ale tak szczerze to mam wątpliwości lub ciężko mi nazwać tę konsystencję. Niemniej, jest to bardzo przyjemna konsystencja. Po nałożeniu na twarz staje się jeszcze delikatniejsza i ładnie się pieni. Myje się bardzo przyjemnie a twarz nie jest ściągnięta i napięta. Pianka delikatnie daje efekt nawilżenia. Mam produkty, których lubię używać do mycia twarzy, ale ten zdecydowanie wygrywa ze wszystkimi! Kolor opakowania, jak i zapach od razu kojarzą się z latem. Zapach to głównie pomarańcze. A jak już jesteśmy przy opakowaniu, to tu jestem trochę zawiedziona, bo na końcu ciężko wycisnąć produkt i trzeba rozcinać tubkę, a tam jeszcze całkiem spora ilość produktu!
    Zalety:
    • przepiękny cytrusowy zapach
    • nie ściąga i nie napina skóry twarzy
    • dobrze myje
    • przyjemna konsystencja
    Wady:
    • opakowanie, z którego na końcu nie da się wycisnąć produktu i trzeba je rozcinać
  • 15 listopada 2024 o 22:19
    Początkowo dziwnie mi pachniała
    Pianka głęboko oczyszczająca z witaminą C mySKINdetox od Miya. Kosmetyk delikatnie się pieni, dobrze myje mi się nim twarz, bez problemu się spłukuje go wodą. Mam wrażenie, że zostawia delikatną warstewkę, która nawilża skórę. Może to tylko takie moje wrażenie, ale czuję, że skóra jest właśnie nawilżona nie jest wysuszona, więc to jest na plus. Czuję też, że skóra jest dobrze oczyszczona. Zastanawia mnie, dlaczego producenci tego typu kosmetyków chcą je nazywać piankami. Ja przyzwyczaiłam się do tego, że pianka to produkt, który początkowo jest płynem, a dopiero po wyciśnięciu przez specjalną dyszę, zamienia się w piankę. Objętość takiego produktu jest duża. W przypadku pianki Miya ja raczej bym sięgnęła po słowo mus albo krem myjący. Na opakowaniu jest napisane, że produkt trzeba z pienić. Czyli piankę trzeba spienić, dla mnie brzmi to dziwnie, w kontekście że jest nazywany „pianką”. ;) Ale to tylko kwestia nazwy, nie zmienia to faktu, że produkt jest całkiem fajny, warto się nim zainteresować i myślę że dla większości zapach będzie przyjemny, bo rozmawiając z koleżankami, one od początku czuły go jako coś ładnego. Początkowo zapach tego kosmetyku to był dla mnie plastik o zapachu cytrusowym, dość dziwny, niezbyt ładny. Po kilku dniach zaczęłam jednak czuć coś innego i zapach był pomarańczowy, trochę jak guma rozpuszczalna, ładniejszy. Opakowanie to tubka o pojemności 100 ml z zatrzaskową klapką.
    Otrzymałam do testów od marki/producenta