Olejki i masła do demakijażu

Make Me Bio Gentle Care Puder myjący

Make me bio Clean Powder Delikatny puder myjący 60 ml

• 23 lutego 2021 o 23:58
    Miły ale niepraktyczny
    Urzekł mnie naturalny, krótki skład, innowacyjność w dziale produktów do mycia twarzy, proste, szklane opakowanie. Kosmetyk ekologiczny, puder drobny, jednak wyczułam lekkie drobinki. Bardzo delikatny, skóra nim umyta nie wołała o natychmiastowe nawilżenie :) przyjemny, delikatny zapach. Niestety sposób aplikacji, pomimo najszczerszych chęci nie skłoni mnie do ponownego zakupu. Sam produkt jest bardzo dobry: skład, działanie, wydajność również ok.
    Zalety:
    • krótki i naturalny skład
    • szklane opakowanie
    • delikatny, przyjemny zapach
    • dobrze oczyszcza bez wysuszenia skory
    • wydajny
    Wady:
    • niestety sypka formuła mnie nie przekonuje
  • 8 lutego 2021 o 14:17
    love hate relationship
    Produkt jest dość niespotykany: puder myjący. Zaciekawiona tą formą, jak również naturalnym składem postanowiłam go przetestować. Opakowanie i wykonanie produktu jest świetne: estetyczny i bardzo ładny, ekologiczny szklany słoiczek. Wszystko bardzo fajnie wygląda, jednak problem pojawia się gdy produkt chce się używać: proszek ciężko wydobyć ze słoiczka nie rozsypując go dookoła dłoni, oczywiście można używać jakiejś małej łyżeczki, ale komu się chce to robić...? Co do samego działania: puder jest dość delikatny-moim zdaniem nie poradził by sobie dobrze ze zmywaniem produktów kolorowych z twarzy. Ja używałam go rano lub gdy nie nakładałam makijażu. Samo stosowanie jest dość uciążliwe- puder ciężko miesza się z wodą, pyli się i brudzi w łazience. Pomimo niedogodności muszę przyznać, że podoba mi się efekt po umyciu twarzy: skóra jest świeża, gładka i mięciutka. Próbowałam też stosować puder jako maseczki, efekt daje podobny jednak przy mojej wrażliwej i naczynkowej twarzy pozostawia lekko czerwoną skórę (gdy zmieszałam puder z wodą i kroplami oliwy z oliwek) lub nawet bardzo czerwoną skórę (gdy zmieszałam puder z samą wodą). Dlatego używałam maseczek tylko i wyłącznie przed pójściem spać. Puder jest dość drogi w stosunku do pojemności (60 ml). Bardzo ciężko ocenić mi ten produkt, ponieważ posiada wady i zalety, które sprawiają, że czasem go uwielbiam a czasem nie cierpię go używać. Samo stosowanie zniechęca, szczególnie kiedy pod ręką miałam równie dobry w działaniu żel, który jest znacznie wygodniejszy i szybszy w użyciu.
    Zalety:
    • naturalny i prosty skład
    • ekologiczne i ładne opakowanie
    • dobre ale delikatne działanie
    Wady:
    • niewygodny w stosowaniu
    • pomimo tego że jest delikatny, u mnie występuje zaczerwienienie po stosowaniu go w formie maseczki
  • 7 listopada 2020 o 19:21
    skóra mieszana z tendencją do zapychania
    Rewelacyjny produkt do porannego oczyszczania. Chodź ostatnio skradł mi serce proszek z Miodowej Mydlarni, na pewno jeszcze do niego wrócę. Jeśli miała bym się do czegoś przyczepić to jedynie do wydobywania produktu (chodź to nie wina producenta). Nie raz, nie dwa puder wysypał mi się w za dużej ilości na dłoń, teraz się wycfaniłam i wyciagam go szpatułką. Polecam do każdego typu cery.
    Zalety:
    • szklane opakowanie
    • czysty skład
    • idealny do porannego oczyszczania
  • 17 października 2020 o 13:29
    Przyjemny w działaniu dodatek do oczyszczania
    Na ten produkt wpadłam już dawno temu, zainspirowana wpisem pewnej beauty blogerki. Mam cerę mieszaną ze skłonnością do przetłuszczania się w strefie T i będę opisywać działanie pudru na takiej właśnie cerze. Puder zamknięty jest w odkręcanym słoiczku, z którego łatwo wydobyć/odsypać wybraną ilość. Wystarcza niewielka ilość pudru, by móc umyć nim całą twarz. Zapach glinkowy, po zmieszaniu z wodą kojarzy mi się z zapachem płatków owsianych. Konsystencja zależy oczywiście od proporcji, ja dodawałam niewielką ilość wody chcąc osiągnąć dość gęsty. Wykonuję masaż twarzy za sprawą tego produktu po tym, jak wykonam pełny demakijaż. Jest to ostatni etap mojego oczyszczania. Efekt, jaki daje stosowanie pudru, to delikatne oczyszczanie, będące jednocześnie widoczne na skórze. Mam wrażenie, że zaskórniki zostały nieco zniwelowane, pory zwężone. Nawet ilość wytwarzanego sebum staje się mniejsza. Puder dobrze działa na całej twarzy, zarówno w przetłuszczającej się strefie T, jak i na dość suchych policzkach. Nie podrażnia, nie wysusza, a wręcz przeciwnie -dzięki swojemu dobroczynnemu składowi delikatnie zmiękcza i nawilża skórę. Skoro jesteśmy przy składzie -jest boski. Bardzo krótki, ale treściwy, zawiera w sobie zrównoważenie nawilżania i oczyszczania. Nie stosuję produktu regularnie w pielęgnacji, jednak uważam go za godny uwagi dodatek, który od czasu do czasu można zaserwować swojej skórze.
    Zalety:
    • delikatny w stosowaniu, skuteczny w działaniu
    • rozjaśnia zaskórniki, zmniejsza widoczność porów
  • 9 października 2020 o 23:41
    Nie dla suchej
    Puder ciężko odmierzyć (Nacomi ma sitko i jest prościej), nie łączy się też łatwo z wodą czy hydrolatem. Gdy już się uda go upapkowić, myje calkiem sorawnie. Mnie przesuszył i dlatego do niego nie wrócę. Plus za szklany słoik - minus za brak sitka.
    Zalety:
    • dobrze oczyszcza skórę
    Wady:
    • przesuszył
    • ciężko go wysypać
    • utworzenie odpowiedniej konsystencji jest irytujące
    • mało wydajny