Wody perfumowane damskie

Balmain Paris Extatic EDP

Pierre Balmain Extatic Woda Perfumowana 60ml

Nasi użytkownicy zostawili 29 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

HonoSa
    4 czerwca 2021 o 10:09
    Banalny, nużący zapach pozbawiony cienia klasy, szlachetności i charakteru
    Po perfumach Extatic, stworzonych w „stajni” słynnej firmy Balmain, oczekiwałam sporo. Zgodnie z opisem, zapach Extatic miał być „luksusowy i orientalny”, a obecność nut zapachowych owoców i kwiatów miał dopełniać m.in. aromat drzewa kaszmirowego, sandałowego oraz skóry. Uwielbiam orientalne zapachy i spodziewałam się spotkania z eleganckimi, wytwornymi, ciepłymi nutami podrasowanymi kwiatami i owocami. Elegancka, minimalistyczna butelka z czarnymi i złotymi elementami dopełniała wizerunku elegancji i kobiecości. Niestety, moje zetknięcie z tą kompozycją okazało się nie tylko pozbawione jakiejkolwiek ekstazy i zachwytu, ale wręcz nieprzyjemne i bardzo rozczarowujące. Należy powiedzieć wprost- aromat Extatic jest wtórny, banalny i wyjątkowo męczący. Na pierwszy plan wysuwają się nieznośnie sztuczne , lekko słodkie nuty róży, gruszki, orchidei i jaśminu, które, choć same w sobie piękne – w wydaniu Balmain są pozbawione jakiejkolwiek klasy, nużące i płaskie. Spod nich z wielkim trudem wysuwają się ledwo wyczuwalne nuty drzewa kaszmirowego i sandałowego, które w tej kompozycji rażą kwaśnością i nie mają nic wspólnego ze szlachetnymi, majestatycznymi odpowiednikami w innych perfumach. Z przykrością stwierdzam, że zapach Extatic pachnie tanio-choć nie jestem snobką, pozbawiony jest oryginalności i czaru. Nie jest to- w moim odczuciu- zapach ani elegancki, ani seksowny. Nie widzę go ani na pewnej siebie, przebojowej kobiecie, ani na takiej, która potrzebuje perfumiarskiej pewności siebie, zdecydowania i polotu. Extatic drażni zmysł powonienia użytkowniczki i jej otoczenia. Jedynym atutem perfum jest zgrabna butelka i przyzwoita trwałość ( o zgrozo). Parametry Extatic i ich wysoka cena sprawiają, że z pewnością nigdy do tej nudnej, byle jakiej kompozycji zapachowej nie wrócę. Wielki zawód!
    Zalety:
    • minimalistyczna butelka z czarnymi i złotymi elementami
    Wady:
    • zapach do cna nudny, banalny i pospolity, nużący dla użytkowniczki i otoczenia
    • wysoka cena
    W perfumerii
    gosik79
    1 maja 2021 o 0:08
    Ciężki, dla starszych kobiet
    Jest to ciężki zapach, nie dla młodych dziewczyn. Ja mam 41 lat i lubię go, ale noszę tylko gdy mam na sobie formalny strój. A ja bardzo lubię swobodną elegancję, więc używam go przynajmniej raz lub dwa razy w tygodniu. Ma kwiatowe nuty, ale przykryte są sandałem i jaśminem. Pasuje na jesień, chłodniejsze dni, ale jakoś nie kojarzy mi się zupełnie z zimą. Jest bardzo trwały i intensywny, spokojnie utrzymuje się 8h.
    Zalety:
    • intensywny zapach
    • elegancki i jednocześnie bardzo kobiecy
    • długo się utrzymuje
    • piękne połączenie sandału i kwiatów
    Wady:
    • nie ma
  • 1 lutego 2021 o 20:21
    Eleganckie
    Używa od:próbka
    Extatic trafiły do mnie w formie próbki i to był bardzo udany prezent, bo czaiłam się wokół tego zapachu wielokrotnie. Wyobrażałam je sobie zupełnie inaczej, mimo, że nuty zapachowe stawiały sprawę jasno, że nie będzie to lekki zapach na co dzień :) Extatic przy pierwszym spotkaniu zrobił na mnie wrażenie zapachu bardzo sztywnego, poważnego, jak taka sztywna garsonka sprzed lat. Od początku uderzył eksplozją ciężkich, mocnych kwiatów - róża, irys, jaśmin, amarylis. Wszystko mocne, konkretne, w dodatku zwieńczone drzewem sandałowym. Ale im dłużej nosiłam ten zapach, tym bardziej się do niego przekonywałam. Ma w sobie coś bardzo wyrazistego. I jest w nim jeszcze coś, co bardzo mi się podoba - ma w sobie coś sentymentalnego, coś z zapachów z lat 90. Nie mam pojęcia kiedy odbyła się premiera tego zapachu, ale dla mnie jest podobny do klasyków z tamtych lat. Po zużyciu całej próbki, nadal uważam, że to zapach elegancki, wyniosły, ale może nie do burej garsonki, ale czegoś bardziej współczesnego i kobiecego. Nasuwa mi skojarzenia z 5th Avenue od Elizabeth Arden, choć to oczywiście nie ten zapach. Zdecydowanie na jesień i zimę. Niezdecydowanym polecam małą próbkę przed zakupem, zwłaszcza, że można ją dorwać w większości perfumerii internetowych.
  • 15 stycznia 2021 o 8:15
    Czysta elegancja
    Urzekło mnie piękne, eleganckie opakowanie. Zapach orientalno-kwiatowy. Przyjemny, nie męczący i nie pudrowy. Dobrze utrzymuje się na skórze. Podoba mi się nuta zapachowa, nie jest taka oczywista jak przy perfumach tego koloru. Bardzo przystępna cena.
    • flakon
  • 9 stycznia 2021 o 16:14
    Paryski szyk
    Wykorzystał/a:kilka próbek
    Francja,Paryż,lata 20-ste tak skojarzył mi się zapach gdy użyłam go po raz pierwszy. Lubię odkrywać nowe zapachy i testować je o każdej porze roku bo to jest niesamowite że w różnym klimacie oraz na naszej skórze potrafią całkowicie inaczej zachowywać i działać na zmysły. Testowałam Extatic o pojemności 5 ml,koszt w perfumerii internetowej to 4,90 zł ,pierwsza rzecz jak zobaczyłam miniaturkę oryginalnego flakonu to pomyślałam co za radość taka mała buteleczka a cieszy ;) Jaki jest Balmain?Ja bym powiedziała niebanalny,niesztampowy,na przekór słodziakom(które uwielbiam) inny,mój nos zdecydowanie podpowiada szyprowy,orientalny i z delikatnym kwieciem.W pierwszej chwili aplikacji ja wyczuwam gruszkę z różą a następnie u mnie następuje moc irysa oraz jaśminu ale takiego eleganckiego,doskonale skomponowanego w otoczeniu amyrisa i drzewa sandałowego,no po prostu majstersztyk! Próbki używałam i testowałam o każdej porze roku i jak dla mnie są one idealne na okres jesień/zima na chłodniejsze dni,zapach jest niesamowicie trwały aż 12 h od aplikacji,dodatkowo pracują na ciele,zostawiają ciągnący się za sobą ogon,zwracają na siebie uwagę i są komplementowane :). Także ja polecam.
    Zalety:
    • wygodna forma przetestowania miniaturki
    • design
    • różne pojemności
    Wady:
    • dostępność stacjonarna
    W perfumerii

Zobacz także inne Wody perfumowane damskie