Lakiery klasyczne

Barry M Gelly Hi - Shine Nail Paint Lakier o żelowej forumle do paznokci

chom21
    10 października 2020 o 17:52
    Super trwały
    Jako była posiadaczką różowej wersji tego lakieru, przyznaję że byłam nim zachwycona. Niestety, po długich poszukiwaniach mojego koloru tegoż lakieru, mogę teraz tylko powspominać. Jak dla mnie był to lakier mega wytrzymały. Utrzymywał się nawet do 5dni plus biorąc pod uwagę to, że byłam zmuszona bez przerwy myć dłonie że względu na charakter mojej ówczesnej pracy. Konsystencja i pędzelek nie stanowiły problemu w perfekcyjnym manicure, bo po prostu są świetne. Paznokcie faktycznie wyglądały jak żelowe, choć pod koniec traciły ten efekt. Jak dla mnie bardzo dobry lakier, za którym czasami tęsknię.
    Zalety:
    • Konsystencja
    • Efekt żelowych paznokci
    • Kolor
    Wady:
    • Dostępność
  • 9 czerwca 2020 o 20:43
    Uwielbiam
    Mam około 7-8 lakierów z tej serii i je po prostu uwielbiam. Kolory są świetne, czasami wystarczy jedna warstwa, czasami dwie aby paznokcie pięknie wyglądały. Maluje się je łatwo i szybko. Szkoda, że w Polsce nie można ich kupić stacjonarnie.
    Zalety:
    • Kolor, aplikacja, wykończenie
    Wady:
    • Dostępność
  • 2 lutego 2018 o 13:34
    Nieeeee
    520 Rose Hip - miał być odpowiednikiem Essie Fiji i miałam wielkie oczekiwania co do niego, a jednak okazał się beznadziejny. Kolor faktycznie bardzo podobny do Fiji, ale przy nakładaniu smużył się jak cholera, nie dało się nałożyć go równomiernie, a po tej całej męczarni trwałość jednodniowa. Wywaliłam go bez żalu i nie polecam.
  • 7 listopada 2015 o 13:57
    Lakier z nutką pikanterii
    Lakier w odcieniu Chilli otrzymałam w prezencie od kuzynki. Mimo że w swojej kolekcji miałam już trochę czerwonych kolorków, byłam zachwycona. Lakier jest w kolorze czerwieni "ubrudzonej" brązem. Sam produkt nie powala trwałością, trzyma się raczej klasycznie nałożony bez wspomagania. Do tego dobrze współgra z moją bazą i topem. Nie daje stricte żelowego wykończenia, jednak szczerze powiedziawszy to wykończenie bardziej przypadło mi do gustu niż typowy żel. Formuła po kilku miesiącach nie uległa znaczącej zmianie, jedynie przy nakładaniu czasem jest nieco bardziej gęsty, ale to zapewne wina wyższej temperatury przechowywania (kiedy akurat nie mam możliwości na trzymanie buteleczki w lodówce). Używam tego produktu od: 11 miesięcy Ilość zużytych opakowań: Jedno
    mikia20
    23 lipca 2015 o 13:56
    Mocna czwórka
    Z tej serii mam dwa soczyste, owocowe żelki - Plum i Pomegranate, kolory są dokładnie takie jak nazwy. Wyraźne i głębokie, na paznokciu zaraz po nałożeniiu mocno lśnią i dają lekki efekt żelu. Ze względu na ich intensywność lubię je nosić na stopach (idealnie współgrają z sandałami w wakacje). Po dwóch dniach efekt żelowy jakby znika, na szczęście nie tracą połysku ani intensywności koloru. Trwałość na mocną czwórkę. Samo malowanie - dość cienki pędzelek, którym się trzeba namachać. Konsystencja z tych rzadszych i czasami zdarza mi się nabrudzić na skórkach - za co odbieram pół gwiazdki. Wymaga dwóch warstw, nie maże się, schnie w przyzwoitym czasie. Można znaleźć w niskiej cenie, jak sie podłubie w internetach. Ja ze swojej strony polecam jak najbardziej. Używam tego produktu od: rok Ilość zużytych opakowań: dwa

Zobacz także inne Lakiery klasyczne