Lakiery klasyczne

Bodyland.pl
Essence gel nail colour Nr. 16 Chill Toghter 8.0 ml
Essence Chili Together
essence Gel Nail Colour Lakier do Paznokci 16 Chili Together

Nasi użytkownicy zostawili 145 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

• 17 lipca 2024 o 17:45
    klasyka.
    Maluję paznokcie jedynie klasycznymi lakierami. Od zawsze. Nie korzystam z usług kosmetyczek pod tym względem i manicure znajduje się w moich - nomen omen - rękach. Posiadam dwa lakiery od Essence: jeden to numer 87 "Gossip Girl" to ciemnosiwa stalówka, trochę srebrna, trochę ołowiana, w każdym razie bardzo ładny odcień, natomiast drugi, z numerem 99 nazywa się "Tip Top Taupe", który określiłabym jako kremowo/cielisto szary beż pięknie wyglądający na paznokciach. Fajna buteleczka w kształcie klepsydry zwieńczona poręczną zakrętką w tym samym kolorze, co lakier, z grubym precyzyjnym pędzelkiem, który już za jednym pociągnięciem pokrywa płytkę paznokcia. Lakier ma dość mocny zapach, ale bez przesady, jest zupełnie do wytrzymania - nie dostaje się do gardła, nie wierci w nosie. Jego formuła jest gęsta - dla mnie za gęsta... Rewelacyjnie sprawdza się na początku - zapewnia świetne krycie, ale po dłuższym czasie od otwarcia, nałożenie drugiej warstwy sprawia kłopot, gdyż rozkłada się nierównomiernie, topornie i jeszcze te upierdliwe pęcherzyki powietrza... Pocieszeniem jest to, że nie ciągnie się tymi okropnymi włosami (nie znoszę tego!) i że nie wpływa niekorzystnie na płytkę paznokcia - nie zauważyłam żadnych przebarwień. Konsystencja lakieru jest 'miękka', świetnie napigmentowana, lekko błyszcząca, poziom krycia oceniam jako bardzo dobry, lecz moim zdaniem aż się prosi o dwie warstwy, bo jednak drobne prześwity i maziaje mogą występować. Producent trochę się zagalopował, nazywając efekt, który lakier zostawia na paznokciach 'żelowym'... Nie jest to żelowy lakier! Szybkość wysychania jest przeciętna - kilka minut trzeba odczekać. Za trwałość daję mu trójkę z plusem; nie można powiedzieć, że jest słaba, ponieważ nie odchodzi płatami na drugi dzień (jak bardzo wiele innych), ale tak mniej więcej po dwóch/trzech dniach zaczynają pojawiać się odpryski na szczycie paznokcia - zatem jest zupełnie przeciętna. Zmywa się bardzo prosto, co jest dla mnie istotne, bo nie lubię się bawić wacikami i zmywaczem - ten proces ma zachodzić u mnie jak najszybciej. Generalnie jest to jeden z fajniejszych tanich drogeryjnych lakierów do paznokci. Jeżeli tak, jak ja największe zaufanie macie do klasyki, to serdecznie polecam, sięgnijcie po ten lakier. Jest dostępny na półkach w Hebe czy Rossmannie w niskiej cenie od bardzo dawna, więc na pewno już go poznałyście.
  • 31 maja 2024 o 22:00
    Bardzo lubię!
    Jak za taką cenę jest naprawdę super! Świetnie kryje, przy ciemniejszych kolorach wystarcza 1 warstwa, ale ja osobiście wolę 2. Szybko schnie, łatwo się rozprowadza, pędzelek gwarantuje łatwą aplikację. Co do trwałości - jak to w przypadku zwykłego lakieru. Po kilku dniach odpryskuje, ale nie ma też problemu, by po prostu domalować tam gdzie odprysło.
    Zalety:
    • szybko schnie
    • dobrze kryje
    • łatwo się rozprowadza
    • niska cena
    Wady:
  • 13 grudnia 2023 o 12:18
    Rozczarowanie
    Plusy to : +ładne kolory +Trwały +Tani Minusy: -Strasznie gęsty, nie da się zrobić poprawek, o -drugiej warstwie nie wspomnę -Ciężko się rozprowadza -Okropny pędzelek -Trudno go zmyć, gdyż warstwa jest bardzo gruba
  • 19 listopada 2023 o 22:13
    Jedne z lepszych na rynku
    Jestem jedną z tych osób, która nie chodzi na pazy i sama maluję je w domu. To tylko i wyłącznie dlatego, że paznokcie przeszkadzały mi w pracy, a teraz, kiedy zajmuję się już czymś innym, przyzwyczajenie pozostało, plus mam wrażenie, że pod długimi paznokciami jest brud, choćbym nie wiem jak je szorowała. Jeśli muszę założyć paznokcie, wybieram te z Primarku, bo czasami nawet nie trzeba ich malować i łatwo nadać im porządany kształt. Wtedy też używam lakieru, żeby paznokcie dopełniały outfitu. Wtedy wybieram lakier od Essence. Buteleczka ma bardzo ładny kształt, wygodnie się otwiera. Lakier ma idealny, szeroki pędzelek i za jednym pociągnięciem możemy pokryć dużą część powierzchni paznokcia. Kolor można budować, ale wtedy trzeba dłużej czekać, żeby paznokcie wyschły. Mnie na ogół wystarcza jedna warstwa, bo nakładam lakier na tipsy, które mają gładką powierzchnię. Zauważyłam też, że nakładanie drugiej warstwy niekoniecznie dobrze wpływa na trwałość lakieru. O wiele szybciej pojawiają się wtedy odpryski i paznokcie zaczynają wyglądać nieestetycznie. U mnie przy jednej warstwie lakier trzyma się około tygodnia przy normalnym myciu rąk, kąpieli i wykonywaniu codziennych czynności. Jestem tym faktem usatysfakcjonowana, bo tak naprawdę po tygodniu kolor się nudzi i chce się już jakiś inny. Cena produktu jak najbardziej umożliwia nam takie zmiany. Osobiście posiadam kilka kolorów tego lakieru w swojej kolekcji. Polecam wszystkim, którzy nadal są zwolennikami zwykłych lakierów, bądź tym, którzy tak jak ja malują paznokcie tylko kiedy muszą :P
    • Duży pędzelek
    • Szybko wysycha
    • Trwały
    • Ładne opakowanie
  • 15 września 2023 o 21:31
    Ok. Świetny połysk i cena. Trwałość na max 3 dni
    Lakier kupiłam za 7zl. Dysponując niewielkim budżetem można kupić kilka kolorów. Bardzo ładnie prezentują się na paznokciach. Szybko schną. Jeśli szukacie lakieru na jeden, dwa dni to nie zawiedziecie się. Niestety drobne odpryski miałam po jednym dniu (bez Topu) Zazwyczaj zmywam go po trzech dniach, gdy pazurki wygladaja nieestetycznie. Używam na codzień, lubię zmieniać kolory i trwałość mi nie przeszkadza.EDIT. W poniedziałek pomalowałam pazurki ślicznym odcieniem Pink (bez Top) a dzisiaj trzyma nadal w niezłej formie(drobne odpryski) dodaje gwiazdkę za trwałość
    Zalety:
    • Niska cena, ładny połysk, łatwa aplikacja
    Wady:
    • Odpryskuje.

Zobacz także inne Lakiery klasyczne