Tusze do rzęs

Maybelline New York The Colossal, Go Extreme Mascara Ekstremalnie pogrubiający tusz do rzęs

Nasi użytkownicy zostawili 131 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

• 12 maja 2024 o 22:23
    Bardzo fajny
    Dobrej jakości tusz, wróciłam do niego po kliku latach i chyba osłabła jego formułą. Nie przeceniałabym obietnicy producenta co do zdolności wydłużenia rzęs. Na plus intensywna czerń oraz brak kruszenia. szczoteczka niestety niewygodna i ciężko aplikuje się nią tusz. Mimo tego, to jest mój nr 1 wśród tuszy. W międzyczasie używałam innych, ale zawsze do niego wracam, jest niezastąpiony. Jest to moja ulubiona maskara, zarówno pod względem szczoteczki, jak i działania. Gdzieniegdzie cena jest znacznie niższa niż w Rossmannie, dlatego warto kupić go internetowo.
  • 15 kwietnia 2024 o 8:42
    Mega objętość, intensywna czerń
    Maskarę kupiłam w promocji. Nie sądziłam, że na tle innych maskar Maybelline tak mnie zaskoczy. Jest mega!! Daje rzęsom super objętość niczym efekt sztucznych rzęs. Pogrubienie jest niesamowite. Jeśli chodzi o szczoteczkę jest dobrze wyprofilowana, dość gruba w środku, chudsza na początku i końcu. Dobrze rozprowadza tusz na rzęsach. Dociera do każdej rzęsy. Formuła jest lekka. Nie skleja rzęs. Nie mam potrzeby wyczesania rzęs inną szczoteczką. Maskara u mnie osypuje się dopiero pod koniec dnia.
    Drogeria Super-Pharm
  • 19 kwietnia 2022 o 21:16
    Sprawdzony wybór
    Tuszy z serii Colossal używam chyba od momentu pojawienia się ich na rynku, są moim bezpiecznym pewniakiem kiedy zniechęcona nie mam ochoty na kolejne poszukiwania maskary, która zastąpiłaby go na dobre w mojej kosmetyczce. Co dla mnie najważniejsze - nie uczula mnie, nie powoduje podrażnień. Szczoteczka - dla mnie idealna! Nie znalazłam drugiej, której używałabym z taką samą przyjemnością. Masakra sama w sobie dość gęsta, nie zostawia odbicia rzęs na dolnej powiece kiedy oko niespodziewnie się przymknie ;) Makijaż dzienny, na zakupy-sprawdza się. Do ideału brakuje mu- wytrzymałości, pracuje w 12 godzinnych zmianach i maskara nie za dobrze znosi próbę czasu, zwykle nieestetycznie się obsypuje i kruszy. W mojej opinii sam tusz ma średnią wydajność- pod koniec opakowania skleja rzęsy, zdarzają mu się małe grudki. Ze względu na brak właściwości uczulających moje wrażliwe okolice oczu, idealna szczoteczkę i doskanaly stosunek jakości do ceny jest moim pewniakiem, do którego wracam z przeprosinami po przebojach na drodze do znalezienia maskary idealnej :)
    Zalety:
    • idealna szczoteczka,
    • dobra konsystencja,
    • nie uczula,
    • idealny na codzień.
    Wady:
    • średnia wydajnosci i odporność,
    • problemy pojawiające się pod koniec opakowania.
  • 26 września 2021 o 10:16
    Nie spisał się na moich rzęsach
    Otrzymałam ten tusz przy zakupie jakichś kosmetyków jako gratis, więc teoretycznie nie powinnam narzekać, bo za darmochę, ale niestety ten tusz się u mnie nie spisał. Mam bardzo długie rzęsy, ale jest ich niewiele, więc od tuszu oczekuję, żeby je pogrubiał, podkreślał i ładnie rozdzielał, dodatkowo oczekuję, że maskara utrzyma skręt zalotki i że nie będzie się kruszyła ani odbijała w ciągu dnia. Niestety tych wymagań nie spełnia 95% tuszy na rynku, albo spełniają tylko poszczególne z moich kryteriów, a inne nie. Ta niestety nie spełnia kilku z nich. Ale może od początku. Tusz ma opakowanie standardowe dla Maybelline, jest żółty z różowymi napisami, ja wolę klasykę, aniżeli takie kolorowe cudaki, ale niech będzie. Szczotka jest ogromna, ma normalne, nie silikonowe włoski oraz kształt dość taki jajeczkowaty z wydłużonym końcem. Zapach też jakiś ma, ale słabo wyczuwalny, więc tutaj się nie czepiam. Za pierwszymi kilkoma użyciami nie wiedziałam, jak mam pomalować rzęsy przez tą wielgachną szczotę, do tego tusz był strasznie mokry, a jednocześnie klejący. Po miesiącu używania trochę podsechł, teraz to jest już zwyczajny klejuch. Niestety efekt na rzęsach też mnie nie zachwyca, owszem, widzę jakieś tam pogrubienie, ale 'ekstremalne', jak je opisuje producent to jest jakaś pomyłka, tu nie ma nic ekstremalnego. Już podczas nakładania go na podkręcone dopiero co zalotką rzęsy widzę, że on jest obciąża i one opadają, w ciągu dnia niestety opadają jeszcze bardziej. Kolejna rzecz jest taka, że w ciągu dnia podczas noszenia tusz się odbija na dolnej powiece. Rozumiem, mogłabym sobie malować innym tuszem dolne rzęsy, ale chyba tu nie o to chodzi, zeby 10 różnymi tuszami musieć sobie malować oczy. Na rzęsach efekt jest przeciętny, są one sklejone, jeśli nałoży się 2 czy 3 warstwy, ale jeśli ich się nie nałoży, to rzęsy wyglądają bardzo źle, jakby nic na nich nie było. A w ciągu dnia mamy ten gratis w postaci odbijania się na dolnej powiece, czasem też na górnej, chociaż rzadziej. Tusz ma też tendencję do wyłażenia z opakowania. Może nie az tak tragicznie jak niektóre tusze, które miałam wcześniej, ale jednak wyłazi, a to mnie wkurza, bo wszystko wokół jest uwalone. Ogólnie dla mnie jest to słaby produkt, ciężko się używa, ma dziwną konsystencję, na rzęsach nie robi tego, co bym chciała i rozmazuje się w ciągu dnia, więc na pewno nie kupię ponownie i cieszę się, że tej sztuki też nie kupiłam, tylko dostałam za darmo.
    peema
    12 listopada 2020 o 18:55
    Extreme Mascara !
    Fantastyczny tusz, świetnie podkręca, pogrubia, wydłuża. Nie skleja rzęs. Mój ulubiony, jak każdy z tej serii. Często można go dostać za 15-20 zł na promocji :)
    Drogeria Natura