Krem przeznaczony do pielęgnacji skóry tłustej i trądzikowej kupiłam w aptece za 16,65 zł. Pojemność to 50 ml. Termin ważności kosmetyku po otwarciu to 12 miesięcy.
Produkt jest zapakowany w tubce. Moim zdaniem tubka jest idealna, wąska, wytworzona z miękkiego materiału, więc z wydobyciem produktu do końca nie będzie problemu. Kolory, które dominują to biały i zielony. Bardzo ładna grafika, minimalistyczna, wpadająca w oko. Na opakowaniu znajdziemy najważniejsze informacje, które są bardzo dobrze rozmieszczone. Z przodu znajdują się substancje aktywne kremu oraz do jakiej cery on jest, a z tyłu zastosowanie, działanie, efekt oraz sposób użycia. Tubkę łatwo otworzyć, nie psuje się.
Zapach jest przyjemny, lekki, nie utrzymuje się długo na skórze. Kolor biały.
Kosmetyk dobrze się nakłada, nie sprawia trudności we wmasowaniu . Krótko się wchłania, nie zostawia lepkiego filmu. Konsystencja bardzo lekka, ale nie lejąca.
Mam cerę trądzikową. Długo poszukiwałam odpowiedniego kremu, ponieważ prawie wszystkie mi nie służyły. Używałam go tylko raz dziennie, rano pod makijaż. Krem nawilża skórę, jednocześnie ją matując. Reguluje wydzielanie sebum, mogę powiedzieć, że kiedyś, np. w załamaniach skrzydełek nosa było go pełno, mogłam go zbierać bibułkami matującymi ciągle, teraz nie mam już tego problemu. Szybko się wchłania, nie zatyka porów (dla mnie to bardzo duży plus)! Łagodzi i regeneruje cerę. Co najważniejsze poprawił wygląd mojej skóry trądzikowej z milionami wyprysków , które były kiedyś, ponieważ teraz mam ich 6! A uwierzcie, miałam bardzo zaawansowany trądzik, gdzie dermatolog chciała mi zapisać antykoncepcję! Ten krem jest moim wybawieniem. Stosowanie go to dla mnie przyjemność i satysfakcja z efektów. Efektywnie zmniejszył skłonność skóry do powstawania wykwitów oraz łojotoku, do wydzielania sebum.
Bardzo poprawił wygląd skóry, nie sądziłam, że po takim przyjemnym kremiku z dnia na dzień moja cera będzie się tak poprawiać. Jest teraz naturalnie zmatowiona. Wiem, że to po nim, ponieważ nie używam żadnych innych kremów, leków na twarz. Efekty zauważyłam po 4 tygodniach.
Jest wydajny, używam go półtora miesiąca i jest to go nawet więcej niż połowa.
Zawiera: kompleks Poliplant*, aktywną formę cynku, ekstrakt z drożdży.
Kompleks Poliplant to wyciągi z morszczynu, łopianu, rukwi wodnej, bluszczu, cytryny, szałwii i mydlnicy.
Skład: Aqua, Ethylhexyl Stearate, Hydroxyethyl Acrylate/ Sodium Acryloyldimethyl Taurate Copolymer, Squalane, Polysorbate 60, Niacinamide, FaexExtract, Aesculus Hippocastanum Seed Extract, Ammonium Glycyrrhizate, Panthenol, Propylene Glycol, Zinc Gluconate, Caffeine, Biotin, Nasturtium Officinale Extract, Arctium Majus roqt Extract, Salvia Officinalis Leaf Extract, Citrus Limon Peel Extract, Hedera Helix Extract, Saponaria Officinalis Leaf/ roqt Extract, Fucus Vesiculosus Extract, Candida Bombicola/ Glucose/ Methyl Rapeseedate Ferment, Phenoxyethanol, Ethylhexylglycerin, Parfum, CI 77891, Methyl Methacrylate Crosspolymer, Sodium Palmitoyl Proline, Nymphaea Alba Flower Extract, Tocopheryl Acetate, DMDM Hydantoin, Iodopropynyl Butylcarbamate, Allantoin, Linalool, Limonene, Alpha-IsomethylIonone, Citronellol, Hydroxycitronellal, Coumarin.
Bardzo polecam, na prawdę warto ten produkt przetestować, ponieważ nie jest drogi, a pomocny :)
Używam tego produktu od: Półtora miesiąca.
Ilość zużytych opakowań: W trakcie pierwszego.