Balsamy do ciała

Organic Shop Body Desserts, Caramel Cappuccino Krem do ciała

• 7 października 2024 o 9:05
    Apetyczny to mało powiedziane ;)
    Kawę uwielbiam w każdej postaci, cappuccino, cafe latte, karmelową,kokosową czy ciasteczkową ,tym bardziej jesienią i zimą lubię otaczać się takimi zapachami. O kremie do ciała przypomniałam sobie zgłaszając się do testowania balsamu i nagle mnie olśniło, skóra przesuszona na wiór, ogrzewanie daje pełną parą, trzeba ponownie sięgnąć po sprawdzony nawilżacz do ciała, i takim był krem cappuccino od Organic Shop. Moja skóra jest na chwilę obecną bardzo przesuszona, odwodniona, z nawracającą wrażliwością, z zachwianą barierą hydro lipidową, krem był stosowany przeze mnie w okresie kiedy miałam skórę w lepszej kondycji. Deser o smaku karmelowego cappuccino otrzymałam w prezencie od siostry :) bardzo chwaliła ten produkt ale ja nie lubię formuł które są tłuste, lepiące i wyczuwalne na skórze, tak wtedy myślałam o tym deserku ;) jak się okazało to jest cudeńko! Opakowanie skojarzyło mi się z wiaderkiem do piaskownicy brakuje tylko rączki ;), kolorowa grafika wzbudza ciekawość, na etykiecie podano skład, działanie i właściwości produktu. Krem ma przyjemną taką maślano kremową konsystencję i obłędny zapach, dobrze ze jest ostrzeżenie aby produktu nie jeść :D, dla mnie zaskoczeniem był komfort użytkowania , rozsmarowuje się niczym nutella na pieczywie, otula, nie maże się ani nie lepi, natychmiast koi i długotrwale nawilża skórę, jest ona miękka, elastyczna, w lepszej kondycji dotykowej i wizualnej :). Używałam kosmetyku do pielęgnacji całego ciała, dłonie, stopy, ramiona, dekolt, szyja, nawet wypróbowałam jako krem pod oczy :) i dla mnie to taki produkt wielofunkcyjny, przypomina mi w działaniu Smoothie od Bielendy truskawkowo arbuzowe, tylko cappucino jest bardziej gęste, odżywcze i konkretne ;), sprawdzi się lepiej jesienią i zimą.
    Zalety:
    • działanie, spełnione obietnice producenta, pielęgnuje, długotrwale nawilża, zmiękcza, wygładza, poprawia koloryt i elastyczność dojrzałej skóry, poprawia napięcie, ujędrnia
    • konsystencja, nie maże się po skórze, nie oblepia a otula skórę, chroni przed wpływem czynników zewnętrznych, regeneruje, odżywia, koi i łagodzi podrażnienia
    • wygodne odkręcane opakowanie, może potem posłużyć dziecku w piaskownicy do robienia babek :)
    • wydajność, duża pojemność 450 ml
    • komfort użytkowania
    • wielofunkcyjny, sprawdza się jako krem do dłoni, stóp a nawet krem pod oczy :), nie podrażania, nie uczula, nie powoduje łzawienia, szczypania czy pieczenia
    • skład
    • dostępność internetowa
    Wady:
    • dostępność stacjonarna
    Inne
  • 7 listopada 2023 o 8:08
    Uczta dla miłośniczek kawy
    Przeżywałam już kiedyś szał na markę Organic Shop, zwłaszcza na ich peelingi, ale z czasem jakoś poszła w zapomnienie. Przypomniałam sobie o niej buszując na allegro i skusiłam się na kilka produktów. Linia Body Desserts kusi słodkimi, jadalnymi zapachami, a mnie łasucha nie trzeba było długo namawiać ;) Cała linia deserowych kremów zapakowana jest w duży, solidny, zakręcany słoik. Trochę waży i zajmuje miejsca, więc wiadomo, że nie na wyjazdy. Super szata graficzna w kolorowe maziaje i rysuneczki różnych składników, które możemy znaleźć w tym produkcie. Zapach jest nieziemski! Kocham kawę i nie wyobrażam sobie bez niej dnia, dlatego wybór zapachu był oczywisty. Ten produkt pachnie cudnie i faktycznie czuć w nim zarówno karmel, jak i cappuccino. Słodki, jadalny, otulający - nic dziwnego, że na opakowaniu jest ostrzeżenie, że nie nadaje się do spożycia :D Długo utrzymuje się na skórze i z czasem zmienia się w kierunku bardziej kokosowego czy też zapachu kosmetyków do opalania, ale wciąż zachowuje swoją oryginalną bazę. Krem ma gęstą i treściwą konsystencję. To właściwie takie połączenie kremu z masłem do ciała. Jest lekko tłusty w dotyku, przyjemnie rozprowadza się na ciele. Kosmetyk świetnie wygładza, nawilża skórę. Sprawia, że w mig staje się nawilżona i odżywiona. Wystarczyło kilka aplikacji, a zdecydowanie poczułam komfort i poprawę jakości skóry. Wchłanialność jest jak dla mnie optymalna - krem pozostawia lekko tłuste wykończenie, ale nie jest ono dla mnie uciążliwe i da się po nim w miarę szybko ubrać. Bardzo wydajny kosmetyk, wystarczy odrobina, aby pokryć spory fragment skóry. Chwalę także za skład, w którym mamy masło shea, wyciąg z kawy, proteiny pszenicy, cynamon i kakao. Cena - hmm... trochę się zdziwiłam, bo to do niedawna była tania marka i kupowałam te produkty za śmieszne pieniądze, a robiąc zakupy online bardzo się zdziwiłam. Niemniej jednak było warto i krem sprawdził się u mnie bez zarzutu. Nie dość, że jest skuteczny, to jeszcze bardzo przyjemny w użyciu i umila chłodne, jesienne wieczory :) Dla miłośniczek kawy zakup obowiązkowy!
  • 1 września 2021 o 14:25
    Uczta dla zmysłów :) karmelowe cappuccino
    Słyszałam o tych kremach do ciała od koleżanki, ale nie widziałam ich nigdzie w drogeriach. Jakiś czas temu przypadkiem natrafiłam na niego na wyprzedaży w Lidlu. Przeczytałam tylko, że to caramel cappuccino i bez powąchania wsadziłam go do koszyka. Zapłaciłam za niego coś ok. 12 zł. Pierwsze otwarcie = szok... to tak pachnie, że aż chciałoby się go zjeść. Zupełnie jak deser :D To mój pierwszy kosmetyk z firmy Organic Shop. Krem posiada gęstą konsystencję coś w rodzaju masła do ciała, w kolorze lekkiego cappuccino. Krem dobrze rozprowadza się po skórze. Szybko się wchłania, nie pozostawiając przy tym tłustego filmu, dzięki czemu można się szybko ubrać. Dobrze nawilża i natłuszcza nawet bardzo suchą skórę. Po całkowitym wchłonięciu, dało się odczuć przyjemne wygładzenie skóry. Stosowany regularnie sprawił, że skóra stała się bardziej napięta i wygląda ładniej. Świetnie sprawdził się podczas wakacji. Nie podrażnił ani nie uczulił mojej skóry nawet po depilacji. Przyjemny w stosowaniu i mega wydajny produkt. Wyprodukowany z organicznych składników. Największym zaskoczeniem był dla mnie zapach tego kremu. Otóż pachnie jak deser karmelowy. Czuć troszkę cappuccino, ale jednak karmel wygrywa. Zapach jest tak obłędny, że można by pomylić krem do ciała z deserem. Nie bez powodu na opakowaniu napisane jest "don't eat" :P, aż chciałoby się go zjeść. Zapach jest słodki i intensywny ale nie przytłaczający. Podczas używania roznosi się po całym pomieszczeniu. Na skórze utrzymuje się dosyć długo, czuć go nawet na ubraniu. Totalna rozkosz dla zmysłów. Opakowanie to duży zakręcany słoik, jak dla mnie bardzo wygodny. Z powodu masełkowej konsystencji nie nadawałaby się tu butelka. Szata graficzna na słoiku jest bardzo kolorowa ale przyjemna dla oka. Wnioski? Świetne nawilżanie i zadbana skóra i totalna uczta dla zmysłów. Deser do ciała skradł moje serce dogłębnie. Polecam gorąco tylko nie próbujcie jeść :P
    Zalety:
    • konsystencja masełka
    • szybko się wchłania
    • nawilża nawet bardzo suchą skórę
    • wydajny
    • obłędny karmelowy zapach niczym jak prawdziwy deser
    • solidne opakowanie
    • kolorowa szata graficzna
    Wady:
  • 29 marca 2021 o 16:16
    balsam nic
    Ponieważ wersja z bananem była (i jest) trudno dostępna, postanowiłam zakupić zapach caramel cappuccino. Z kawą ma ten zapach mało wspólnego, prędzej z karmelem. Przez to jest zbyt słodko, a potem zaczyna zapach nużyć. Niestety balsam ten nie nawilża ani nie odżywia suchej skóry. Jest wydajny, fajna konsystencja, ale niestety nic nie robi dla skóry, a po to go przecież kupiłam. Nie mogę go negatywnie jednak ocenić, bo osoby, które nie mają problemów z suchością skóry może się spodobać.
  • 24 lutego 2021 o 13:29
    pycha
    masełko jest obłędne. Dostała je od mojej siostry. 1. konsystencja - nawet nie jak masło ale jak bardzo gęsty budyń. Niesamowicie przyjemny w użytkowniau 2. Nawilżenie i regeneracja - mesełko ładnie odżywia skórę, nawilże i natłuszcza 3. Zapach - słodziutki aż chciałoby się zjeść go łyżkami 4. Duża gramatura. Uwielbiam i chce inne!
    Zalety:
    • nawilzenie
    • odżywienie