Balsamy do ciała

OPI Avojuice, Skin Quenchers Nawilżające balsamy do skóry dłoni i całego ciała (różne rodzaje)

• 24 marca 2020 o 15:46
    Fajny
    Balsam dostepny jest w różnych wielkościach co jest fajnym rozwiązaniem, bo ten najmniejszy jest idealny do torebki. Balsam jest dostępny w wielu wersjach zapachowych i szczerze mówiąc jeszcze nie spotkałam takiego który mi się nie spodobał. Konsystencja jest bardzo lekka i szybko się wchłania. Idealny na lato bo jest lekki inie pozostawia tłustego filmu na skórze. Minus jest taki, że skóra sucha lub zniszczona będzie go "pić" szybko, przynosi ulgę spierzchnietym dłoniom ale na dłuższą metę będzie dla takiej skóry niewystarczalny. Ja osobiście bardzo go lubię, bo nie lubię czuć na sobie lepkości. Niestety mam szybko wysuszające się ręce i na noc oprócz tego balsamu nakładam jeszcze inny krem do rąk, ale wciągu dnia stosuje tylko OPI i jestem zadowolona.
    • Lekkość
    • Szybkie wchłanianie
    Wady:
    • Wysoka cena
  • 1 lutego 2020 o 18:28
    Magia zapachow
    Uwielbiam te kremy z serii OPI avojuice ♡ mialam chyba wszystkie zapachy. Peonia, Mango, Kokos, Jasmin, Lemon a nawet swiateczne jabluszko z cynamonem i inne. Jestem najwieksza fanka Mango i to po niego najczesciej siegam. Nie posiadam nadmiernie przesuszonych dloni, dlatego efekt nawilzenia po tym kremie mnie satysfakcjonuje, fajnie tez pielegnuje skorki wokol paznokci. Zapach po posmarowaniu unosi sie po calym pomieszczenie, ale nie, nie jest on meczacy, ani duszacy. Jest lekki i przyjemny. Krem bardzo szybko sie wchlanie nie pozostawiajac tluatej poswiaty, dzieki czemu moge go uzyc w kazdym momencie nawet siedzac na uczelni i piszac notaki, dlugopis sie nie slizga :) Ogromny plus za wybor pojemnosci od malych podreczych mieszczacych sie w torebce czy kieszeni po duze z pompka, ktore mozna umiescic w lazience. Jego konaystencja pozwala ma calkowitr zuzycie produktu bez pozcinania malego opakowania. Polecam ♡♡♡
    Zalety:
    • efekt
    • nawilzenie
    • konsyatencja
    peszy
    30 stycznia 2018 o 10:25
    średniak
    Zacznę od plusów: - piękne zapachy, do wyboru chyba kilkanaście, jak dla mnie to chyba każdy pachnie ładnie, nie ma w nich sztuczności. - trzy pojemności, najmniejszy jest idealny do torebki lub na wypróbowanie, średni i największy są już z pompką. - konsystencja jest bardzo lekka, świetnie sprawdza się latem, kiedy nie mamy ochoty na tłuste i ciężkie kosmetyki No to teraz minusy: - balsamy mają wprawdzie lekką i przyjemną konsystencje, ale ich działanie nie jest mocne. Jest to bardziej ładnie pachnący gadżet dla osób które nie mają większych problemów z suchością skóry - cena: jak dla mnie za wysoka. Jakość produktu jest słaba. Podsumowując, jest to ładnie pachnący gadżet, w ładnym opakowaniu, który jako kosmetyk pielęgnacyjny sprawdza się kiepsko. Cena duża za wysoka jak na jakość jaką prezentuje.
    Natya84
    22 czerwca 2017 o 16:05
    Piękny zapach, słabe działanie
    Krem do rąk o zapachu trawy cytrynowej w wersji mini kupiłam przy okazji wykonywania manicure. Uwielbiam jego zapach i podoba mi się poręczna forma buteleczki, w sam raz do torebki. Niestety, działanie nawilżające jest średnie, w dodatku dosyć krótkotrwałe. Traktuję ten krem bardziej jako aromaterapię do dłoni, kiedy chcę poprawić sobie nastrój ;-)
    Zalety:
    • Zapach, poręczna forma mini buteleczki (wersja 30ml)
    Wady:
    • Brak działania nawilżającego, cena
    ogryzki
    10 grudnia 2016 o 20:44
    e tam
    Używa od:próbka
    Wykorzystał/a:jedna próbka
    Ten krem to średniak na wykończenie manicure. Lubię go używać właśnie wtedy, w gabinecie kosmetycznym - jest lekki, pachnie owocowo. Wolę wersję mango niż jaśminową. Jednak na codzień jest do bani. Stwierdzam to po otrzymaniu buteleczki 30ml. Czasami pokrywam dłonie kilkoma warstwami kremu, a i tak nie czuję ulgi i nawilżenia. Dużo bardziej polecam kupić krem pat&rub bądź inny, ekologiczny albo smarować sobie dłonie jakimś masełkiem. Cena balsamu trochę mnie przeraża, jednak do salonu jest w sam raz, a tam koszt się rozkłada. Wydajny, lekki, dający poślizg, pachnący. Syntetyczny, o złym składzie. Taki komercyjny gadżecik spod logo OPI. To wszystko o nim.

Zobacz także inne Balsamy do ciała