Mydła, pasty i żele do mycia twarzy

Orientana Żel do mycia twarzy z drobinkami ryżu `Aloes i jaśmin`

Orientana Żel do mycia twarzy z drobinkami ryżu ALOES I JAŚMIN 205ml

• 23 listopada 2020 o 20:48
    Żel do mycia twarzy z drobinkami ryżu `Aloes i jaśmin`
    Żel godny uwagi za swój naturalny skład i działanie. Nie widziałam jeszcze żelu z drobinkami ryżu ale super się sprawdza - dokładnie oczyszcza skórę i pobudza ją rano do działania ;)
    Zalety:
    • skuteczność
    • super oczyszcza
  • 27 sierpnia 2019 o 13:12
    Dobry, ale mogłoby nie być ryżu
    Fajny produkt. Lekko nawilża, dobrze zmywa makijaż, ale te drobinki ryżu to koszmar. Przynajmniej dla mojej delikatnej skóry. Nie wyobrażam sobie używać go codziennie, właśnie z uwagi na drobinki. Gruba, tłusta skóra może być odmiennego zdania :) Jako lekki peeling sprawdza się bardzo dobrze. Szkoda, że nie nadaje się do codziennego użytkowania. Czekam na wersję bez drobinek :)
    foxey
    27 sierpnia 2019 o 13:02
    Dramat
    Ja rozumiem, że natura 100% ale kosmetyk to ma być jednak kosmetyk. Żel nie domywa w ogóle, a maluję się zaledwie kremem BB. To tak jakby myć twarz tylko wodą. Zwykle po użyciu innego żelu jeden wacik z mleczkiem, a później jeden z tonikiem wystarczył do usunięcia makijażu. W dodatku ten ryż.. A cena? To jakaś totalna pomyłka. Najgorszy zakup w moim życiu
    Zalety:
    • Mogłabym napisać, że zalet brak, ale ostatecznie
    • bez zapachu (dla niektórych może to być zaletą)
    • neutralny skład
    Wady:
    • nie domywa, o demakijażu nie ma mowy
    • brak działania
    Drogeria Super-Pharm
  • 25 stycznia 2018 o 5:27
    Sam żel jest przyjemny
    Hmmmm. ...sam żel jest fajny. Przyjemny, dobrze domywa, zmiękcza skórę. Ma prawdziwie jaśminowy zapach, który wcale mi nie przeszkadza (chyba się starzeję ;)). No ale, właśnie...diabeł tkwi w szczegółach. Po pierwsze ani razu nie udało mi się go wydobyć z opakowania. Pompka nie dozuje żelu. Nie wydobyłam nawet jednej porcji! Sam żel jest bardzo gęsty niczym pasta. Więc po co zamykać go w butelce? Żeby użyć muszę wyjąć pompkę i zebrać z rurki żel, który się na niej osadza. Innej opcji nie ma. Mało wygodne... Druga rzecz, która mi przeszkadza to ostre drobinki ryżu. Do mojej cery codzienne użycie odpada. Nie zmyjemy też oczu, przez te drobinki, więc żel staje się po prostu peelingiem. Czoło i nos tarcie znoszą dzielnie, ale policzki robią się czerwone i odczuwam dyskomfort. Z tego względu żel jest dla mnie mało praktyczny. Stosuję go naprzemiennie do mycia twarzy 2x w tygodniu i ciała :) Chętnie kupiłabym sam żel, bez ryżu. No i w innym opakowaniu, dobranym do konsystencji. Łatwo się rozprowadza, bez drobinek byłby delikatny. Skóra jest miękka, nawilżona. Jak ten, jednak peeling, zamieniłby się na żel w adekwatnym opakowaniu- chętnie bym kupiła.
    Zalety:
    • Zmiękcza
    • Nawilża
    • Nie szczypie w oczy
    • Przyjemny zapach
    • Duże opakowanie
    Wady:
    • Opakowanie źle dobrane do produktu- pompka po prostu nie wyrzuca nic
    • Drobinki ryżu są zbyt ostre do codziennego użytku. To raczej peeling.
  • 11 stycznia 2018 o 18:17
    ta cena to żart roku
    Lubię kosmetyki Orientany, ale tu już pojechali całkowicie w kosmos z tą ceną co do jakości produktu. Gdyby nie te drobinki ryżu, byłby to zupełnie przeciętny tani ekologiczny żel do mycia twarzy. A z powodu ryżu jest... gorszy, bo są one duże i nierówne, więc łatwo sobie krzywdę zrobić. No nie polecam dzieciom, tak się nie bawimy