Płyny do higieny intymnej

GlaxoSmithKline LACTACYD PHARMA Ochronny płyn ginekologiczny 250ml

mkvili
    3 stycznia 2023 o 4:49
    Niezawodna ochrona
    Płyn ginekologiczny odpowiedni dla osób aktywnych fizycznie, do stosowania w upalne dni, czy w trakcie miesiączki. Zapobiega przykrym zapachom i zapewnia uczucie komfortu na długi czas. Łagodzi i skutecznie zmniejsza ryzyko pojawienia się infekcji intymnych. Dobrze oczyszcza, robiąc to z delikatnością i bez ryzyka podrażnień. Płyny Lactacyd nie są szczególnie wydajne, ale dobre pod względem jakości i jak najbardziej warte swojej ceny.
  • 17 marca 2021 o 12:59
    Skuteczna ochrona z ryzykiem wysuszenia.
    Płyn ten zakupiłam, robiąc zakupy w Super-Pharmie w pojemności 250 ml za około 13 złotych. Produkt umieszczony jest w butelce z pompką, która umożliwia wygodne dozowanie. Zapach przypomina mi trochę szpitalne wonie środków dezynfekcyjnych. Konsystencja jest lekka i po nałożeniu dość słabo się pieni. Po umyciu płyn daje uczucie czystości i spełnia swoją podstawową funkcję, czyli zapobiega zakażeniom bakteryjnym. Dodatkowo produkt jest na tyle delikatny, iż podczas jego stosowania nie powoduje żadnego pieczenia czy innego rodzaju dyskomfortu ani nie podrażnia, aczkolwiek przy codziennym stosowaniu może lekko wysuszyć wrażliwe strefy. Dużym atutem jest także fakt, iż płyn może być stosowany u kobiet ciężarnych i po porodzie.
    Zalety:
    • wygodne opakowanie z pompką ułatwiające dozowanie produktu
    • dokładnie myje i odświeża, chroniąc przed powstawaniem nieprzyjemnego zapachu na długo
    • skutecznie chroni przed infekcją bakteryjną
    • wydajność (mnie opakowanie starczyło na prawie 2 miesiące codziennego stosowania)
    • cena adekwatna do jakości
    • bezpieczny dla kobiet w ciąży i w połogu
    Wady:
    • specyficzny zapach, który nie każdemu może przypaść do gustu
    • słabo się pieni i ma dość lekką, wodnistą konsystencję
    • może wysuszać przy codziennym stosowaniu
  • 29 grudnia 2020 o 21:08
    Bardzo dobry
    Tego płynu używałam ze względu na moją skłonność do powracających infekcji intymnych. Spełnił obietnice producenta. Podczas jego stosowania nie przytrafiła mi się żadna infekcja. Był delikatny i wydajny. Polecam!
    Zalety:
    • ochrona przed infekcjami bakteryjnymi
    • brak podrażnień
    • delikatny zapach
    • wygodne opakowanie z pompką
    Wady:
    • dostępność tylko w aptekach
  • 3 sierpnia 2020 o 12:02
    Spełnia swoją rolę
    Mam skłonność do infekcji intymnych - moja ginekolog poleciła mi stosowanie specjalnych żeli do higieny intymnej. Mój wybór padł na Lactacyd - marka znana , ma duży wybór produktów. Ten konkretny płyn spełnia swoją rolę - delikatnie myje (nie pieni się), jest praktycznie bez zapachu, bardzo wydajny, wygodna pompka jako dozownik. Nie wrócę do mycia miejsc intymnych zwykłym żelem lub mydłem - widzę dużą różnicę (brak swędzenia, podrażnień).
  • 20 czerwca 2020 o 13:14
    Skuteczna ochrona przed infekcjami
    Odkąd stosuje antykoncepcje hormonalna, moja podatność na infekcje intymne zdecydowanie wzrosła. Od pewnego czasu zauważyłam, że używany przeze mnie jak dotąd Ziaja Intima chyba nie daje już rady, dlatego szukałam zmiany. Upolowalam ten produkt na promocji w Super Pharm za nawet nie 10 złotych, więc cena jest bardzo rozsądna. Uważam, że jest to świetny produkt, znacznie mocniejszy i skuteczniejszy niż Ziaja. Odkąd go stosuje, właściwie zadne infekcje się nie pojawiają. Jeśli nawet coś niedobrego zaczyna się tam na dole dziać, ten płyn sobie sam z tym poradzi (wcześniej musiałam stosować globulki lub maść żeby pozbyć się dyskomfortu). Płyn świetnie oczyszcza i odświeża, co jest wyczuwalne natychmiast po użyciu. Uczucie świeżości utrzymuje się wiele godzin. Dodatkowo nawilża i chroni przed podrażnieniami, a także gwarantuje świeży zapach. Szkoda, że opakowanie nie jest większe, aczkolwiek jest znacznie bardziej wydajny niż Ziaja.
    Zalety:
    • Zapewnia uczucie świeżości i komfortu
    • Zapobiega infekcjom
    • Jest bardzo wydajny