Lakiery klasyczne

Bourjois 1 Seconde Gel Trwały lakier do paznokci

BOURJOIS Paris 1 Seconde Gel Nail Polish 9ml Lakier do paznokci 33 Enchanting Potion

Nasi użytkownicy zostawili 25 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

• 24 kwietnia 2023 o 21:31
    Nie polecam
    Lakier ma ładny, elegancki odcień i interesujące opakowanie. Dobrze się rozprowadza na płytce paznokcia, ale robi niestety prześwity, potrzeba co najmniej dwóch warstw by uzyskać zadawalający efekt. Szybko wysycha i to jedna z niewielu zalet tego produktu. Jest nietrwały, już po 1 dniu zaczął schodzić. Szkoda pieniędzy, nie polecam go kupować.
    Zalety:
    • odcienie
    • interesujące opakowanie
    • szybko zasycha
    Wady:
    • prześwity
    • bardzo nietrwały
  • 10 stycznia 2021 o 17:12
    szkoda, że nie jest trwały
    Posiadam dwa odcienie tego lakieru i oba mają piękne i głębokie kolory wiśni oraz ciemnej śliwki. Lakier zamknięty jest w szklanej buteleczce, wygodnej w użytkowaniu i zakończony jest pędzelkiem, który jest średniej wielkości i dodatkowo jest dość sztywny przez co bardzo dobrze maluje się nim paznokcie, nie brudząc za bardzo skóry. Lakier nie jest wodnisty dzięki czemu przyjemnie się go nakłada. Po nałożeniu mamy taki sam kolor jak w buteleczce i już jedna warstwa wystarczy żeby mieć ładnie pomalowane paznokcie. Byłby to najwspanialszy lakier na świecie gdyby nie jego trwałość. Ubolewam nad tym bardzo bo gama kolorystyczna bardzo mi odpowiadała i myślę, że każdy znalazłby coś dla siebie. Lakier bez użycia dodatkowej warstwy utrwalającej odpryskuje już pierwszego dnia i to nawet jeżeli nie wykonujemy czynności takich jak zmywanie, sprzątanie itd. z dodatkową warstwą utrwalającą lakier potrafi się ładnie utrzymać 2-3 dni ale później już zauważamy brzydkie ubytki w kolorze. Jest to niestety tak istotny minus, że nie mogę dać wysokiej oceny mimo , iż ogólnie lakier jest bardzo fajnym produktem. W cenie regularnej za brak trwałości uważam, że nie jest wart swojej ceny chyba, że będziemy się wspomagać wspomnianym wcześniej preparatem utrwalającym.
    Zalety:
    • piękne kolory,
    • idealny pędzelek
    Wady:
    • kompletny brak trwałości
  • 8 grudnia 2020 o 16:31
    Technicznie świetny, ale jakość leży.
    Posiadałam go w odcieniu mocno fioletowo-błyszczącym. Kolor był przepiękny, intensywny, ale szkoda, że przełożyć go na paznokieć praktycznie się nie dało. Lubię lakiery od Bourjois, ale ten jest beznadziejny. Pędzelek ma świetny, długi, w dużą ilością włosia, butelka wielkiej pojemności, trzyma się aplikator super, ale reszta, to dno... . Odcieni do wyboru pięknych było mnóstwo. Szkoda, że jakość tego lakieru jest beznadziejna. Pozostawiał na moich paznokciach smugi, nie mogłam do rozprowadzić równomiernie. By ładnie pokrył kolorem musiałam nałożyć 3-4 warstwy. Kolor akturat ten kupiłam na sylwestra, bo bardzo pasował w ten klimat. Ślicznie prezentował się do tak eleganckiego stroju. Ale jak już wcześniej napisałam kolor nie oddawał tego jaki lakier był w butelce. Po aplikacji na paznokciu potrafił zjechać i znów tworzyć prześwity. Bardzo długo schnął na paznokciu. Lakier jest bardzo duży, ale nie wydajny przez to ile warstw trzeba nałożyć. Cena jego stacjonarnie jest tak wysoka, że aż odstrasza. Trwałość - bardzo słaba. Moje paznokcie lubią zwykłe lakiery i nawet potrafi się utrzymać bez uszczerbku cały tydzień. W przypadku tego lakieru to 2 dni na mojej płytce, to było max. Nawet po kilkunastu godzinach od malowania potrafił się lakier odgnieść, np. wzór od materiału. Nie na widzę jak tak się robi. Jestem zdecydowanie wkurzona na ten lakier.
  • 3 kwietnia 2020 o 12:54
    Bardzo dobry lakier..
    Bardzo fajny lakier, zakupiłam go w promocyjnej cenie, aktualnie używam odcień 008 Cherry. Łatwa aplikacja i dobra pigmentacja, właściwie już po jednej aplikacji paznokcie wyglądają bardzo elegancko, nie trzeba nakładać dodatkowej drugiej warstwy. Ma świetny płaski i dość szeroki pędzelek, który idealnie rozprowadza lakier po płytce paznokcia. Kolejny plus to szybkie schnięcie lakieru. Jest też trwały, gdyż śmiało wytrzymuje mi na paznokciach 7 dni bez odpryskiwania. Na pewno kupię jeszcze inne kolory. Polecam! :)
    Zalety:
    • wybór w kolorach
    • połysk
    • trwałość min. 7 dni
    • świetny pędzelek
    • ładne opakowanie
    • dobra cena
    Iwona_C
    12 lutego 2020 o 15:53
    Świetny pędzelek, ładna gama kolorystyczna, ale jakość zupełnie mnie rozczarowała
    Lakier zakupiłam na portalu aukcyjnym w niewielkiej cenie 5 zł. W oko wpadł mi nietypowy kształt buteleczki i ładna gama kolorystyczna. Opakowanie zawiera 9ml lakieru jest przeźroczyste z widocznym kolorem i ilością zawartości Szklana buteleczka ma trójkątny kształt i długą zwężającą się zakrętkę w kolorze odpowiadającym lakierowi, w której osadzony jest pędzelek. Pędzelek dla mnie jest idealny . gęsty, szeroki i elastyczny. Bardzo wygodny w nakładaniu lakiery wystarcza dwa pociągnięcia i paznokieć jest całkowicie pokryty. Lakier ma odpowiednia konsystencję, delikatnie lejącą, dobrze rozprowadza się na płytce i nie ścieka na skórki. Posiadam go kilka miesięcy i nic się w tej kwestii nie zmieniło, nie zgęstniał i nadal jest komfortowy w nakładaniu. Zapach jak w większości tego typu produktów, mocno wyczuwalny w buteleczce, znika natychmiast po pomalowaniu paznokci. Posiadam odcień 10-Rouge poppy, nasycony czerwony kolor z domieszka pomarańczowych tonów. Lakier bardzo dobrze się rozprowadza i już po jednej warstwie paznokieć jest odpowiednio pokryty bez smug i prześwitów. Jednak aby odcień wyglądał ładnie i intensywnie zawsze stosuje dwie warstwy. Użyte w nazwie " 1 Seconde Gel " niestety nie ma pokrycia w praktyce. Po pomalowaniu obu dłoni lakier jest nadal wilgotny, a przy zastosowaniu drugiej warstwy , bazy lub podkładu ten proces się wydłuża. Potrzeba mu dać kilka, kilkanaście minut by go nie pozdzierać. Na paznokciach tworzy elastyczną warstwę, która mam wrażenie że do końca nie zasycha nigdy. Mimo że lakier nakładałam w dzień i później wykonywała różne czynności bez uszczerbku w jego wyglądzie , to kiedy wieczorem kładłam się spać , rano odkrywałam na nim różnorakie odgniecione wzorki od poduszki. Rozumiem że lakier powinien być elastyczny ale tu tego za dużo. Efekt kolorystyczny jest ładny, choć w małym stopniu przypomina manicure żelowy. Trwałość kiepska. W ten sam dzień potrafi ścierać się na końcach paznokci, choć nie pęka, nie odpryskuje i nie schodzi płatami. Nie działa agresywnie na płytkę paznokcia, nie powoduje jej przebarwień i łatwo można go usunąć zwykłym zmywaczem. Cena 30 zł jest bardzo wygórowana biorąc pod uwagę jakość i trwałość lakieru. Prócz szerokiego pędzelka, dobrego krycia i ładnej gamy kolorystycznej ciężko mi się dopatrzeć więcej plusów, więc z pewnością nie zakupię ponownie.
    Zalety:
    • dobra pigmentacja, mocno nasycone kolory
    • kryje już po pierwszej warstwie bez smug i prześwitów
    • nie przebarwia płytki
    • ładna gama kolorystyczna
    • nie gęstnieje i nie zmienia konsystencji z czasem używania
    • szeroki i elastyczny pędzelek ułatwiający malowanie
    • nietypowy kształt i design buteleczki
    Wady:
    • wysoka cena w stosunku do jakości
    • bardzo wolno wysycha
    • pozostaje zbyt elastyczny i nawet po kilku godzinach odgniata się pod wpływem nacisku
    • słaby efekt żelu po pomalowaniu
    • kiepska trwałość- w ten sam dzień potrafi ścierać się z paznokci

Zobacz także inne Lakiery klasyczne