Maseczki klasyczne

Ziaja Pro, Maska ściągająca z glinką zieloną do cery trądzikowej (nowa wersja)

Ziaja PRO maska ściągająca z glinką zieloną + mikrodermabrazja - 250ml
Ziaja PRO Zielona Maska ściągająca z glinką 250 ml

• 3 lutego 2022 o 12:51
    Dobra glinkowa maseczka
    Lubię maseczki z glinką, fantastycznie wpływają na moją cerę. Ta maseczka jest ogromna przez co wychodzi za grosze, do tego ma przyjemny zapach. Jak każda maseczka z zieloną glinką rozjaśnia i oczyszcza skórę. Przy regularnym użytkowaniu sprawia, że pory są mniej widoczne, a kosmetyki kolorowe lepiej leżą. Bardzo łatwo się zmywa, co nie zdarza się często przy glinkach. Dla mnie jest takim tanim pewniakiem na dobre 4+
  • 21 września 2019 o 22:37
    Niezła
    Zamówiłam ją w porywie mojego postanowienia, że będę regularnie używać maseczek do twarzy, że będę tak dbać o cerę i ho ho och :D Oczywiście brak czasu i siły zweryfikował moje możliwości realizacji tegoż postanowienia i ledwo co wymęczyłam ten słoik-ja jednak wolę zwykłe, jednorazowe saszetki. Aczkolwiek maska Ziai Pro z glinką zieloną to naprawdę dobry produkt i chętnie ujrzałabym ją w wersji saszetkowej, bo jednak taki duży słoik to dla mnie za dużo-prawie rok ją męczyłam, a używałam jej dosyć hojnie na całą twarz raz lub dwa w tygodniu. Zawsze na oczyszczoną i wypeelingowaną twarz. Zawsze na minimum 20-30 minut. Mam cerę tłustą, skłonną do zapychania, zaskórników i błyszczenia, ale za to z małą skłonnością do krost i stanów zapalnych. Lekko naczynkowa, skłonna do alergii, ale w tej kwestii nie jest jakaś problematyczna i daję sobie z tym radę. Bardziej mi zależy na zmatowieniu cery, zwężeniu porów oraz ogólnej poprawie stanu i kolorytu cery. Maska Ziai z glinką zieloną to dobra opcja dla cer tłustych, niezbyt problematycznych czy wrażliwych. Fajnie matuje i odświeża skórę, lekko ściąga pory i nadaje skórze zdrowego wyglądu-fajnie się sprawdzi przed jakimś wyjściem. Nie zasycha na skorupę, cały czas jest na twarzy kremowa, więc nie ściąga i nie wysusza skóry-po jej użyciu wystarczy mi lekki krem, ale skóra nie woła pić, nie broni się nadprodukcją sebum. Nie liczyłam, że nagle wymiecie mi wszystkie zaskórniki(spoiler-i tak się to nie stało) czy sprawi że już nigdy mi nie wyskoczy żaden syfek. Jej działanie jest dosyć delikatne jak na produkt Pro, raczej odświeża i matuje. Mimo to zauważyłam że przy regularnym stosowaniu delikatnie rozjaśnia ogólny koloryt skóry, przyspiesza znikanie śladów po stanach zapalnych(choć jak maska trafi na podrażnienia to potrafi lekko zaszczypać), choć sama z siebie nie zmniejsza skłonności do ich powstawania-to jednak jest zbyt złożony proces na który często wpływ mają czynniki wewnętrzne typu hormony lub dieta, taka delikatna maseczka im nie zapobiegnie. Ale za to przyspieszy ich gojenie i pomoże w tej nierównej walce i na pewno nie zaszkodzi-nie uczula, nie zapycha i nie wysusza. Maska jest gęsta, kremowa(wręcz taka tłustawo treściwa), dobrze się rozprowadza i trzyma skóry. Nie zasycha na suchą skorupę(mimo zawartości glinki), więc nosi się ją komfortowo i łatwo spłukuje. Nie zostawia żadnej tłustej czy lepkiej powłoczki. Zapach dla mnie neutralny, taki apteczno-gabinetowy :) Opakowanie to niby zwykły, prosty słoiczek, ale w dnie są wąskie wklęśnięcia, więc wydobywanie końcówki produktu nie należy do najłatwiejszych. Zaznaczam, że nie wiem czy kupię ponownie(mimo że sama maska jest ok), bo jednak dla mnie w kosmetyku ważna jest też forma, przyjemność oraz komfort używania. Nie lubię jak coś mi zalega na półce z w łazience i się psuje/terminuje(łazienka to jednak nie jest najlepsze środowisko dla kosmetyków), bo nawet jeśli działanie jest ok, to jednak ja nie odczuwam potrzeby tak częstego/regularnego używania danego produktu. Tak się właśnie kończą nieprzemyślane zakupy wbrew swoim zwyczajom i potrzebom :)
  • 9 listopada 2017 o 15:29
    Polecam mieszanym i tłustym cerą
    Sprawdziła się przy mojej mieszanej cerze.Przyjemna maska, skora po nałożeniu jej staje się miękka, gładka, wszystkie maski z Ziaji bardzo lubie, każda daje taki sam, długotrwały efekt na parę dni. Jestem zadowolona z tego zakupu. Mogę polecić.
  • 18 września 2014 o 11:05
    Delikatne działanie
    Kupiłam tą maseczkę bo akurat potrzebowałam czegoś co oczyści moją tłustą, grubą skórę, skłonną do powstawania drobnych "niespodzianek" i z wyraźną tendencją do rozszerzania porów. Produkt wydał mi się idealny bo zawiera zieloną glinkę, która świetnie oczyszcza i ściąga tłustą cerę. Niestety maseczka nie ma tak silnego działania jak na przykład maska do skóry trądzikowej dermaglin gdzie glinka również króluje. Ziaja działa delukatniej, nie jest tak agresywna jak dermaglin. Co do działania to na pewno do plusów zaliczam fakt, że dobrze odświeża skórę tłustą i poprawia jej wygląd. Cera jest po niej bardziej miękka, koloryt jest wyrównany, zauważyłam też, że pory są faktycznie zwężone. Widać też wygładzenie i to, że cera jest jakby "uspokojona". Po prostu skóra jest dobrze przygotowana do nałożenia toniku, serum, kremu. Podoba mnie się, że nie przesusza nadmiernie skóry ale widać, że wysusza drobne niedoskonałości, które sporadycznie pojawiają się na mojej twarzy. Tak więc dobrze radzi sobie z przygaszeniem trądziku. Konsystencja tej maseczki jest bardzo fajna, taki lekki kremik koloru zielonego, nieco rzadki. Maseczka nie zastyga na twarzy, jest też wydajna bo wystarczy naprawde niewiele jej nałożyć by pokryć całą twarz. Opakowanie jest wygodne, duże 250ml. Cena niewysoka jak na sporą pojemnośc, chyba coś około 32zł. Działanie tej maseczki jest fajne ale jednak delikatne. Nie oczyszcza w sposób zdecydowany jak np. dermaglin. Według mnie bardziej uspokaja tłustą, zanieczyszczoną skórę i wspomaga np. terapię antybiotykową niż sama leczy przez oczyszczanie. Polecam ją osobom które stosują juz agresywne leki czy kremy na trądzik, ta maseczka delikatnie oczyści, wysuszy niespodzianki a przy tym będzie łagodna dla skóry i nie spodowuje uczucia szczypania czy dyskomfortu. Ja lubie ją stosować po paście oczysczającej ziaji "liście manuka"- dopełnia wtedy proces oczyszczania mojej skóry, wygładza, odpręża. W takim wykonaniu spisuje się świetnie. Jednak gdybym miała stosować ją solo to pewnie byłaby zbyt słaba jak na grubą, tłustą skórę. Używam tego produktu od: 2 miesiące Ilość zużytych opakowań: w trakcie pierwszego
  • 31 sierpnia 2014 o 20:16
    Sama nie wiem, co myśleć
    Jestem posiadaczką tłustej, płytko unaczynionej cery. Produktu używałam co 2-3 dni. Maseczka ładnie, odświeżająco pachnie. Jest zielonego koloru. Łatwo ją zmyć, nie zastyga na twarzy. Nie zauważyłyłam też ani przesuszenia, ani jakiegoś szczególnego nawilżenia. Do tego ostatniego mają tendencję maseczki Ziaji. Niestety nie zauważyłam wyraźnego działania tego produktu. Co ciekawe ma połowę składu identycznego z maseczką Nuno z zieloną glinką. Wyglądem i działaniem również mi ją przypomina. Nie jest to dla mnie wadą tego produktu, bo to nie nowość, iż firmy pakują to samo, ale w inne opakowanie (akurat tutaj to to samo nie jest, z racji różnego, aczkolwiek podobnego składu). Poza tym chyba nikt się nie nabrał na nic nie znaczące słówko "profesjonalny"? Podsumowując, nie zauważyłam specjalnego działania, więc nie wiem, czy kupię ponownie. Używam tego produktu od: kilku miesiecy Ilość zużytych opakowań: jedno zużyte do końca