Maseczki klasyczne

SKIN79 Pore Designing, Minimizing Mask Maseczka minimalizująca pory

Skin79 Pore Designing Minimizing Mask Maska Ściągająca 100g

• 21 grudnia 2023 o 13:43
    Niezła
    Sama w sobie maska jest bardzo fajna. Ładnie oczyszcza oraz wygładza skórę. Do tego jest wydajna i ma ładne opakowanie. ALE zmywanie jej jest ogromnym wyzwaniem i zajmuje wiele czasu, a na dodatek konsystencja produktu jest tragiczna, przez co ciężko ją nałożyć na twarz, ponieważ się do niej nie klei, a na dodatek rozłożenie jej w miarę równomiernie jest niemożliwe. Zapach okay.
  • 28 lutego 2023 o 12:30
    Najlepsza maseczka dla cery tłustej/mieszanej
    Jest to absolutny hit maseczkowy. Cerę mam mieszaną w kierunku tłustej. Do tego łatwo się zaczerwienia, wiec większość maseczek z glinką mnie podrażnia a cera jest ściągnięta. Tutaj jest zupełnie inaczej. Nakładanie może sprawić problem zwłaszcza przy dłuższych paznokciach. Całe szczęście producent o tym pomyślał o dodał małą szpatułkę. Konsystencja jest dziwna. Gęsty mus, napowietrzony ale mocno zbity. Po nabraniu niewielkiej ilości lekko rozsmarowuje się na całej twarzy. Zapach wyczuwalny, orzeźwiający, lekko chemiczny. Bałam się ze moja twarz zaraz zareaguje i po zdjęciu maseczki będę cała czerwona. I tu się pozytywnie zaskoczyłam. Twarz nie dość ze nie była czerwona, to nabrała ładnego jednolitego koloru. Zaczerwienienia znacznie zbladły, pory lekko się zmniejszyly, ale bez szału. Twarz w dotyku zrobiła się bardzo gładka. Po nalozeniu maseczki rano, przez cały dzień pozostała gładka i promienna, a błyszczenie bardzo się zmniejszyło. Zdecydowanie jest to jedna z najlepszych masek, jeśli nie najlepsza do tego typu cery. Trzeba jednak pamiętać ze wystarczy naprawdę niewielka ilość. Tak, żeby pokryło całą twarz. Im więcej nie znaczy lepiej i w tym przypadku jeśli nałożymy jej za dużo to podczas schnięcia bardzo nieprzyjemnie ściąga i zaczyna pękać jak skorupa.
    Zalety:
    • Efekty widoczne od razu
    • Nie podrażnia cery wrażliwej
    • Wygładza
    • Wyrównuje koloryt
    Wady:
    • Można się przyczepić ze bardzo delikatnie zwęża pory;)
  • 26 lipca 2022 o 21:10
    Maseczka działa to trzeba przyznać.
    Maseczkę kupiłam w sklepie internetowym na wyprzedaży, co oznacza, że cena była naprawdę przystępna. Moja cera jest mieszana, wrażliwa z tendencją do przetłuszczania się strefy T, widocznymi rozszerzonymi porami oraz zaczerwienieniami. Niedoskonałości występują dosłownie raz na miesiąc lub po nieudanym kosmetyku. Maseczkę stosowałam raz na tydzień i przyznam, że całkiem fajnie się sprawdziła. Co ważne, nie podrażniła, nie uczuliła. Jej piankowa konsystencja dobrze się rozprowadzała na skórze przy czym przyjemnie pachniała. W trakcie kiedy zastygała stosowałam wody w atomizerze lub sprawdzonej mgiełki do twarzy. Do jen zmycia używałam rękawicy Glov, która sprawnie zmyła cały produkt z twarzy bez brudzenie wszystkiego dookoła. Działanie maseczki było widoczne i to sprawiało, że chętnie po nią sięgałam. Oczyszczona skóra, ujednolicony koloryt cery oraz zminimalizowanie widoczności porów to coś co przypadło mi do gustu. Maseczkę stosowałam najczęściej wieczorem i przez cały okres jej stosowania nie zauważyłam niczego niepokojącego. Ja do niej nie wrócę, bo mam jeszcze wiele masek do przetestowania ;)
    Zalety:
    • nie podrażnia, nie uczula, nie wysusza
    • minimalizuje widoczność porów
    • ujednolicony koloryt cery
    • zminimalizowanie zaczerwienień
    • cera wygląda ładnie
    • efekt oczyszczenia
    • wydajna !
  • 3 maja 2022 o 11:03
    Duży błąd
    Niestety, bardzo nie polecam. Pisząc tą recenzję mam tą maseczkę na twarzy i już wiem co mnie czeka. Dość nieprzyjemny, chemiczny zapach przez kolejne 20 minut, absolutna mordęga z próbą zmycia kosmetyku a później zero efektu. Stosuję ją regularnie co drugi dzień i nie widzę żadnej różnicy, ŻADNEJ. Bardzo chcę go zużyć szybko, jednak jak na złość produkt jest niesamowicie wydajny - w pojemniczku jest bardzo dużo kosmetyku, więcej niż się wydaje. Jest "upchany" i jak wyciągam szpatułką trochę masy to objętość produktu się rozpręża i opakowanie jest znowu pełne. Chociaż tyle, że kupiłam na promocji, więc choć rozczarowanie bardzo duże to przynajmniej nie przepłaciłam.
    Zalety:
    • wydajny
    • szpatułka do nakładania jest przydatna
    Wady:
    • niezbyt przyjemny zapach
    • brak jakichkolwiek efektów, mimo regularnego stosowania
    • bardzo, bardzo ciężko się zmywa (nigdy nie miałam takich problemów ze zmyciem kosmetyku)
    • wysoka cena
  • 18 grudnia 2021 o 16:01
    Nigdy więcej... Niestety...
    Po otwarciu kartonika natrafimy na opakowanie z tworzywa sztucznego przypominające słoiczek, w którym znajduje się maseczka oraz na płaską szpatułkę, ułatwiającą aplikację produktu. Wielka szkoda, że szpatułka nie jest zintegrowana z opakowaniem maseczki. Żeby skutecznie przechować cały zestaw w komplecie, musimy zachować kartonik. Maseczkę przed przemieszczaniem w kierunku nakrętki „słoiczka” oraz nadmiernym wysychaniem zabezpiecza dodatkowa wkładka. Jej rolę z pewnością uda się docenić w czasie transportu. Maseczka ma postać gęstej pasty w kolorze miętowym o ledwie wyczuwalnym, ale dość chemicznym zapachu. Zwarta konsystencja pasty utrudnia rozprowadzanie produktu na skórze twarzy, nie mówiąc już o uzyskaniu jego w miarę równomiernej warstwy. Po aplikacji produkt zachowuje się podobnie jak maseczki z glinką, tzn. tworzy suchą skorupę. Po ok. 25-30 min, gdy przychodzi czas na zmycie wodą, zaczynają pojawiać się schody. Maseczka stawia bardzo duży opór i ciężko jest ją usunąć. Po dwóch zabiegach straciłam cierpliwość i zaczęłam w tym celu stosować chusteczki do demakijażu marki ISANA, z których także nie jestem zbytnio zadowolona i które po prostu chcę zużyć. Odnośnie rezultatów: produkt nie zaskoczył mnie niczym spektakularnym. Oczekiwałam efektu wow i wyraźnie widocznego zmniejszenia porów. Jego działanie można śmiało porównać do działania kosmetyków zawierających w swoim składzie zieloną glinkę: oczyści, lekko wygładzi, bardzo wysuszy i tyle. Czy kupię ponownie? Zdecydowanie NIE. Póki co planuję pochylić się nad tańszymi alternatywami.
    Zalety:
    • duża wydajność
    Wady:
    • długi czas zabiegu (ok. 25-30 min)
    • ogromne trudności z usunięciem produktu po zabiegu
    • opakowanie z maseczką i szpatułka do aplikacji nie są ze sobą zintegrowane, co sprzyja zgubieniu szpatułki
    • relatywnie wysoka cena
    • ograniczona dostępność