Kremy na dzień

Korres Black Pine, Antiwrinkle & Firming Day Cream Krem na dzień do cery suchej i bardzo suchej

• 25 lutego 2023 o 19:15
    idealne nawilżenie
    Długo poszukiwałam kremu, który naprawdę będzie nawilżał skórę twarzy i przy okazji nie będzie podrażniał. To był właśnie strzał w dziesiątkę. Krem ma świetną konsystencję, która jest gęsta, ale jednak lekka. Przyjemny zapach produktu sprawia, że stosowanie go jest czystą przyjemnością. Podoba mi się, że krem jest w szklanym słoiczku. To już moje drugie opakowanie. Najczęściej stosuję go w okresie zimowym.
  • 17 maja 2020 o 20:40
    Za drogi jak na to, co robi
    Kupiłam go w aptece, w której marka Korres była wycofywana, więc zapłaciłam o połowę taniej niż normalnie kosztuje. Dałam za niego 100zł. Ale jak na to co robi, to i tak uważam, że zapłaciłam za dużo. Nie mam 50lat. Jednak kiedyś wyczytałam,że młodsza osoba raz na kilka lat powinna sobie kupić krem dla cery dojrzałej i zużyć 1 opakowanie. I tej zasady od lat się trzymam. Jednak krem mi się nie do końca sprawdził. Nie jest zły, ale szału też nie robi. Zapach według mnie okropny, ale to kwestia gustu. Nadaje się pod podkład. Dobrze nawilża buzię. Jednak poza tym nie zauważyłam, by jakoś korzystnie wpływał na moją cerę. Po dłuższym jego stosowaniu trochę mnie zapchał. I niestety pojawiły mi się niechciane niespodzianki na twarzy. Konsystencja taka pomiędzy. Ani nie lekka, ani nie ciężka. Krem jest bardzo wydajny. Niby ma tylko 40ml, ale starczał mi na 3 miesiące. Ja już go nigdy nie kupię, bo jest nie do mojej cery.
  • 26 czerwca 2017 o 12:01
    Kojacy i delikatny
    Wykorzystał/a:kilka próbek
    Super krem, lekki, głęboko nawilżający, nie zostawiał skóry tłustej, mega wydajny. Jestem z niego bardzo zadowolona z tego względu, że ciężko dogodzić mojej skórze, niestety nawet największe KWC potrafił mnie "zapchać", sprawić że miałam podrażnioną lub świecącą się skórę. Ten krem ma mało opini, a mimo to sprawdził się ;)
    Zalety:
    • 1.Konsystencja, działanie, nawilżenie - MEGA
    • 2.Wydajność, jedna probka wystarczyła na naprawdę długo!
    • 3. Delikatny zapach - nie drażniący w nos
    • 4. Nie zapycha, nie "tłuści" cery
    Wady:
    • Nie znalazłam żadnych
    Otrzymałam do testów od marki/producenta

Zobacz także inne Kremy na dzień