Maski do włosów

Fratti Szungit, Aktywna czarna maska do włosów na bazie szungitu `Wzrost i gęstość`

• 31 stycznia 2018 o 0:15
    Photoshop w masce
    Maskę szungitową zamówiłam razem z innymi rosyjskimi kosmetykami w akcie desperacji, kiedy po porodzie moje włosy znacznie się przerzedzily. Na długości włosy mam suche i wysokoporowate, łamliwe, a skóra głowy przetłuszcza się, jest wrażliwa na podrażnienia i skłonna do łupieżu. Maska ma szary kolor z zatopionymi jaśniejszymi drobinkami. Ma ziołowo-męski zapach, który osobiście mi odpowiada. Ma rzadszą konsystencję, ale nie przelewa się przez palce. Łatwo rozprowadza się na włosach równomierną warstwą. Bez problemu się spłukuje. Jest wydajna. Niestety, stosowana na skalp podrażniła mi skórę i wywołała łupież, dlatego nie mogę ocenić jej działania pod kątem zmniejszenia wypadania, czy wzrostu nowych włosów. Za to nakładana na długości po myciu cudownie nabłyszcza włosy! Jeszcze żadna odżywka ani maska nie dały takiego efektu. Włosy nie są obciążone lub spuszone, ale jeszcze trochę im brakowało do pełnego wygładzenia. Niemniej, jest to dobry produkt z dobrym składem, pełnym ziołowych ekstraktów. Maska znajduje się w plastikowym pudełku, które pozwala na wygodne używanie jej pod prysznicem oraz zużycie do ostatniej kropli. Cena nie jest wygórowana.
  • 9 stycznia 2018 o 12:07
    Świetna maska
    Kosmetyki rosyjskie stosuję od kilku lat. Lubię je - w większości się u mnie sprawdziły. Jakiś czas temu przeglądając ofertę mojego ulubionego sklepu rzuciły mi się w oczy kosmetyki z szungitem. Wujek Google podpowiedział, że swego czasu było na niego sfokusowane zainteresowanie blogerek. Chyba to jakoś pominęłam - bo dla mnie to była nowość. Postanowiłam się skusić na kilka szungitowych produktów - w tym właśnie na maskę. Czarną i aktywną. Czy była czarna i aktywna? :) Czarna raczej nie;););) Maska zamknięta w praktycznym plastikowym opakowaniu ma kolor szary. Ma w sobie też zatopione bardzo małe drobinki szungitu. Pachnie delikatnie, zapach mi się podoba. Nie jest zbyt lejąca, łatwo się wydobywa z opakowania (produkt nie przelewa się przez palce - dobrze się go aplikuje). A jak działanie? Jestem zaskoczona bardzo na plus. Włosy nawilżone, wygładzone, sypkie. Maska w żaden sposób nie obciąża moich przetłuszczających się włosów. Nakładałam ją i na skalp i na włosy. I działanie bardzo mnie zaskoczyło. Dawno nie trafiłam na taką dobrą maskę do włosów. Czy zadziałała na wzrost włosów? Ja niespecjalnie wierzę w takie obietnice - więc ich nie oczekuję. To po prostu maska, która świetnie wpływała na stan i wygląd moich włosów. Muszę zamówić kolejne opakowania (w liczbie mnogiej, tak:)). Szungit = hit:)
  • 14 kwietnia 2016 o 23:24
    Skuteczna ;)
    Maskę zakupiłam po tym jak zrobiło się o niej (i innych rosyjskich kosmetykach) głośnio na yt - u mnie sprawdziła się rewelacyjnie :) Maska ma ciemny, szary kolor; gęstą, kremową konsystencję i subtelny zapach. Maskę z reguły nakładam na całe włosy i skórę głowy, wykonuję kilkuminutowy masaż skóry głowy następnie zakładałam foliowy czepek i ręcznik - z takim kompresem siedziałam ok 1,5-2 godzinki - zabieg powtarzam zazwyczaj co 10-12 dni. Włosy po zmyciu maski łatwo się rozczesują, są nawilżone, mięciutkie i gładkie. Maska nie uczula, nie podrażnia skóry głowy, nie obciąża włosów i nie powoduje ich szybszego przetłuszczania się. Co do jej głównego działania to : Już od pierwszego użycia na szczotce zaczęło zostawać mniej włosów a z każdym kolejnym użyciem maski włosy stawały się coraz bardziej mocniejsze, grubsze, na głowie jest ich więcej i co najważniejsze maska naprawdę przyczyniła się do ich szybszego wzrostu - skąd wiem ? niestety albo stety odrost, który zazwyczaj miałam po 8 tyg. od farbowania zaczął pojawiać się już po ok,5 tyg :) :) :) Dodatkowo maska jest bardzo wydajna, niedroga, łatwo-dostępna i zamknięta w wygodnym, praktycznym opakowaniu w postaci słoiczka :) Polecam, warto wypróbować :)
  • 7 sierpnia 2014 o 21:55
    Bardzo fajna maska z zatopionymi drobinki szungitu
    Maskę dostałam od koleżanki z zapewnieniem że włosy mniej będą mi wypadać. O szungicie nigdy nie słyszałam. Maska ma ciemny szary kolor, konsystencja jest gęsta, kremowa, nie spływa z włosów. Zapach jest ładny, przyjemny, dyskretny, ale nie pozostaje długo na włosach. Maska fajnie dociąża włosy, nie podrażnia skóry głowy, włosy po zmyciu maski są nawilżone, miękkie. Maska uławia rozczesywanie, wzmacnia włosy, zauważyłam że mniej wypadały. Nie zauważyłam aby szybciej rosły. Używamałam maski wraz z szamponem z tej serii. Polecam. Używam tego produktu od: lipiec 2014 Ilość zużytych opakowań: 1 opakowanie prawie skończone