Maski do włosów

Biovax Trychologic Maska do Włosów Wypadanie 200ml
Biovax Trychologic Maska do włosów i Skóry Głowy przeciw Wypadaniu 200 ml
notino.pl
Biovax Trychologic Maska do włosów i skóry głowy przeciw wypadaniu 200 ml

Nasi użytkownicy zostawili 93 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

• 27 grudnia 2024 o 17:29
    Nie mam cierpliwości do tej pompki
    Kupiłam razem w zestawie z szamponem Mam włosy cienkie oraz delikatne z tendencją do puszenia na długości. Maska radziła sobie dobrze na włosach , które rosną przy skórze . Na włosach na długości (czyli tak od frotki , na kitce w dół ) musiałam po miesiącu stosowania dokładać przed myciem maskę nawilżającą bo biovax trychology był dla mnie zbyt słaby . Ta pompka to jakiś koszmar bo przy moich długich do kości ogonowej włosach musiałam zużyć 10-20 pompek w zależności ile pompka dała na raz . Nie kupię ponownie Myślę że do włosów normalnych jest ok , ale do suchych i puszących nie.
    Zalety:
    Wady:
    • Pompka daje zbyt małe porcje
  • 14 października 2024 o 17:56
    Konsystencja odżywki. Nie dla każdego będzie,to maska dobra na skalp, a też nie zawsze sprawdzi się na długości
    Przyznam szczerze,że patrząc na skład tej maski, liczyłam po cichu,że może uda mi się znaleźć odpowiednik Kerastase Genesis, sporo się tu zgadzało,skład oprócz protein, po recenzjach opinie,że nie obciąża, a do tego peptydy,aminokwasy i składniki pobudzające wzrost oraz wzmacniające włosy,może inne niż w Genesis,ale nadal składniki o podobnej właściwości. Niestety wypadło bez porównania,ale było blisko, tylko to raczej na nie mój typ włosów i skalp. Gdyby nie te proteiny w składzie i jak mniemam kwas mlekowy,które zawsze ten mój rozjaśniany włos lekko usztywniają,zawarte w masce aminokwasy i inne substancje mogłyby bez obciążania moje włosy na długości zmiękczyć i wzmocnić od nasady aż po końce. Tu skład jest do moderacji, mam inny na opakowaniu,niż na wizaz, nie widzę np protein, które ewidentnie na opakowaniu mam. Niestety sprawa mi się trochę rypła już po 1 użyciu. Jasne,że umyłam włosy najpierw szamponem z serii, a po spłukaniu maski użyłam jeszcze serum z tej serii i to było po prostu za dużo... Może z początku włosy nabrały objętości,ale skalp niestety zaczął piec,szybciej się przetluscil,a na długości może i wygładzone, ale jakieś takie sztywne i suche,matowe... Szampon Biovax Trychologic miał problem domyć taki skalp, potworzyły się też grudki w większej ilości,bez odpowiedniego oczyszczania, to już blisko było do łupieżu czy zatkania skalpu. Próbowałam wielu innych kombinacji, co warto podkreślić włosy mam rozjaśniane (ale już nie bardzo mocno do platyny), do tego skręcające się, średnio grube a skalp dobrze traktowany taki średnio tłusty. Głowę myje dla higieny co dwa dni,ale bywa,że spokojnie mogłabym myć czasem i co 3 dni. Inna kombinacja to maska użyta po peelingu kwasowym kiedy to skalp jest ładnie doczyszczony i bez serum Biovax. Skalp odrobinę dłużej się tluscił,ale nadal szybciej niż zazwyczaj. Maska użyta od nasady aż po końce z serum, po delikatnym szamponie szybciej przetluściła skalp, ale obyło się bez pieczenia,a na włosy lepiej wpłynęła,ale nadal bez fajerwerków. Za to najlepiej sprawdziła się z delikatnym szamponem sama bez innych produktów z serii, plus inna maska na końcówki włosów i oczywiście z pominięciem skalpu. Doszłam do wniosku,że na skalp rezerwuje ją dosłownie raz w tygodniu,jak nie rzadziej,kiedy to po prostu nie chce mi się działać z serum, po umyciu innym szamponem niż Biovax. Co do działania na długości włosów...na moje to ta maska, a moim zdaniem odżywka, super wrażenia nie robi, powiedzmy,że je zmiękcza,chyba trochę je nawilża, ale jak zbyt często, czy za długo,to te włosy jakieś suche i sztywne się robią. Solo jest dla nich niewystarczająca. Blask to tam jest nieznaczny, jakiś jest,ale nie powala na kolana, struktura włosów poprawia się tylko trochę,może są trochę wygładzone,ale niestety nie są mocniejsze. Na pewno potrzebują jeszcze dociążenia. Nie jestem targetem najwidoczniej,kręcone włosy to jednak rządzą się swoimi prawami,może moje nie są o mocnym skręcie,ale nadal. Do tego jeszcze rozjaśniane i po prostu wymagające,ze skłonnością do łamania. Nie mogę jej za bardzo też stosować jako odżywki z racji protein, dawanie ich za każdym razem nie służy jakoś za dobrze moim włosom,a na pewno bez solidnych emolientów, a tu takowych za bardzo nie mamy albo na moje potrzeby za mało. Ma u mnie 3 w odczuciu subiektywnym. Leży na półce od 1,5 miesiąca,testowana na wiele sposobów, w mniejszej czy większej ilości, bo jest dość rzadka jak na maskę,do tego na pompkę i jest już tak w połowie. Gdyby producent po prostu nazwał ją odżywką, a wobec nich mam mniejsze wymagania, a maska nie drażniła mini obciążała skalpu dostałaby 4. Jednorazowo idzie na moje półdługie włosy od 3 do 8 pompek, konsystencja jest średnio gęsta,ale pompka wypluwa niedużą ilość produktu. Najczęściej ląduje średnio co 3,4 mycie na długości, rzadko przy skalpie i z wspomaganiem końcówek gęstsza emolientową maską czy inną z silikonami. Czasem aplikuje ją na 8-10 minut,spłukuje jak proteiny, a potem daje inną gęsta maskę już na dłużej i też pomijam skalp. Wpływ na wzrost i wzmocnienie ciężko mi więc tu ocenić, tu bardziej celuje w serum,ale pewnie też dołozyla drobna cegiełkę,bo po serum wzrost mam dwukrotny a włosów rzeczywiście leci mniej. Być może kiedy mój skalp lepiej by reagował na tę formułę,to przekonałabym się o tym bardziej. Raczej do niej nie wrócę. To chyba produkt bardziej do suchych skalpów lub na długości do nisko i średnio porów, bo rzeczywiście na długości,to jakoś super ich nie dociąża,ale też nie obciąża, co za tym idzie, w mniejszej ilości, może po prostu takich włosów nie strączkować i dobrze na nie wpłynąć. Co włos,to obyczaj.
    Zalety:
    • Wygładzenie i lekkie nawilżenie włosów.
    • W mniejszej ilości nie powinna obciążyć włosy na długości.
    • Dodaje objętości włosom.
    • Subtelny wpływ na strukturę włosa.
    • Dobrze się spłukuje.
    • Przyjemny zapach, ale nie nachalny.
    Wady:
    • Na wysokoporowate, wymagające i skręcające się włosy, to zbyt delikatne działanie, na pewno za mało dociążające.
    • Oczekiwałam lepszego wzmocnienia włosów na długości.
    • Mój skalp, skłonny do przetłuszczania reaguje na tę maskę pieczeniem (niezależnie od czasu na jaki nakładam), zwiększeniem łojotoku, który potem trudno domyć z głowy szamponem z tej serii.
    • W związku z powyższym nie mogłam w pełni przekonać się o własciwościach wpływu maski od nasady, czyli wzmocnenia i pobudzenia wzrostu, tu mogę ocenić pozytywnie przede wszystkim serum.
    • Konsystencja gęstszej odżywki, którą trzeba aplikować kilkukrotnie na gętsze włosy, pompka nie pobiera zbyt dużej ilości produktu.
  • 5 marca 2024 o 12:50
    Bardzo dobra maska
    Maska jest bardzo gęsta i treściwa. Kondycja moich włosów po jej użyciu jest wyraźnie lepsza. Błyszczą się, stają się takie "sypkie" Włosy są nawilżone, i (co bardzo lubię) sprawiają wrażenie mokrych. Pod tym względem super. Natomiast jeśli chodzi o zmniejszenie ich wypadania, to na pewno muszę kupić kolejne opakowanie żeby to potwierdzić na 100%
  • 4 marca 2024 o 8:02
    Lekarstwo na brzydkie włosy
    Używa od:próbka
    Mało że moje włosy się szybko przetłuszczają to jeszcze są łamliwe i ciągle wypadają, po używaniu maski kondycja włosa poprawiła się znacznie. Włosy wydają się odżywione, mniej łamliwe i nie wypadają garściami
  • 29 lutego 2024 o 21:18
    Bardzo dobra!
    Cudownie nawilża skórę głowy, a rzadko widzi sie produkty typu maski które mozna nakladac na dlugosc i na skore glowy, co uwazam ze jest bardzo fajnym rozwiazaniem. Wlosy są mięciutkie i nie kruszą się ani nie wypadają tak jak robiły to wczesniej, lecz w kwestii rosniecia wlosow nie zauwazylam roznicy. Niestety jak to jest z tego typu produktami, trzeba wlosy czesciej myc bo szybciej sie przetluszczaja. Opakowanie dla mnie na minus, bo wydaje bardzo malo produktu i trzeba naciskac na pompke parenascie razy aby wyszla z niego jakas sensowna ilosc produktu.