Pudry do twarzy

Catrice Colour Correcting Mattifying Powder Korygujący puder matujący w kompakcie

lergie
    14 maja 2020 o 19:56
    Było mizernie
    Puder jeszcze mam niewykończony, choć już go dawno nie ma w szafie Catrice. Choć mozaika z jasnych kolorów była bardzo fajna na tamten czas, dawał finalnie jasny odcień ale nie całkiem kryjący, to nie był to wystarczająco trwały mat - a przynajmniej nie spełnił moich oczekiwań. Poza tym pachniał, wręcz śmierdział talkiem, jakoś nigdy nie zachęciło mnie aby go wreszcie skończyć. Mogłoby być lepiej, ale Catrice zmieniło go w coś nieco mocniej kolorowego i to już w ogóle niewypał. Nie żałuję, że już go nie ma w sklepach.
    Zalety:
    • Matowi, ale nie zbyt długotrwale
    • Kolory jasne, odpowiednie dla bladziocha
    Wady:
    • Śmierdzący
    • Niezbyt przedłuża trwałość makijażu
  • 25 maja 2018 o 16:21
    a ja bardzo lubię
    Oj to był szał jak go pierwszy raz zobaczyłam. Po nałożeniu na podkład wszyscy mnie pytali co to tam mam. Puder delikatnie koryguje skórę. Delikatnie rozświetla. Śliczny efekt. Bardzo przyjemny puder :D
    Juvikas
    25 stycznia 2016 o 0:49
    Miły, ale nie w obiecywanej roli
    Jestem posiadaczką skóry mieszanej w stronę tłustej. Puder kupiłam, nie ukrywam, najbardziej z ciekawości niż wiary w jego magiczne właściwości ;) Mam kolor 010 delicate blossom. Mozaika kolorów na twarzy robi się transparentna, dając delikatny taki jedwabisty mat. Nie jest to jednak mat dla cer tłustych. Wyrównania kolorytu również nie zauważyłam. Podsumowując to miły, TRANSPARENTNY puder dla osób, które oczekują delikatnego niekoniecznie bardzo trwałego matu. Używam tego produktu od: roku Ilość zużytych opakowań: 1 opakowanie
    Shikane
    16 sierpnia 2015 o 19:31
    Obiecuje sporo, ale słabo się z tego wywiązuje.
    Kupiłam go z ciekawości i ze względu na obietnice producenta. Trochę się przeliczyłam. Puder faktycznie dobrze matuje- nawet moją buzię posmarowaną filtrem, ale trzeba poświęcić go dosyć sporo. Wydaje mi się strasznie twardy- bez pędzla trzeba się namęczyć by go wydostać z opakowania, a potem zaaplikować bez robienia kolorowych plam na twarzy. Nie zauważyłam wyrównania kolorytu cery- stała się ciut jaśniejsza i tyle. Nadal widziałam zaczerwienienia, plamki itd. Jest nawet wydajny. Gdyby miał więcej pigmentu i przyjemniejszą formułę, stałby się jednym z ulubionych produktów. Używam tego produktu od: Paru dni Ilość zużytych opakowań: W trakcie pierwszego
    anna996
    8 czerwca 2015 o 14:48
    Niczego nie koryguje, na twarzy jest transparentny
    Kto się spodziewa, że ten puder faktycznie coś skoryguje, niech sobie go odpuści ;) Dla mnie jest to zwykły jaśniutki puder delikatnie matujący. Co jeszcze mogę dodać: - puder ma plastikowe opakowanie, na początku ładne, z czasem napisy się ścierają, a plastik szybko się brudzi, rysuje i traci blask - puder nałożony na twarz jest całkowicie transparentny, kolorowa mozaika róży, fioletów, zieleni, daje po zmieszaniu jasno - beżowy prawie przezroczysty kolor - puder zalicza się raczej do tych twardych i niepylących - dobrze nakłada się gąbką lub pędzlem, jak kto woli - nie zauważyłam po nim żadnych reakcji alergicznych - nie ma wyczuwalnego zapachu - cena nie zrujnuje naszego portfela - jest dosyć wydajny, mam go już około pół roku i nie znika za szybko - nie będzie dobry dla tłustych cer, ponieważ mat, który daje jest bardzo delikatny Minusy: - dostępny jest tylko w Drogeriach Natura i w internecie - brak efektów korygowania, upiększania cery Ogólnie: zwykły puder matujący, polecam dla mało wymagających cer. Skusił mnie głównie ten mix kolorów, który w rezultacie okazał się jasnym beżem. Używam tego produktu od: pół roku Ilość zużytych opakowań: zaczęte pierwsze