Żele pod oczy

Floslek Żel ze świetlikiem lekarskim do powiek i pod oczy (nowa wersja)

• 20 listopada 2023 o 15:31
    Dla młodych
    Hitowego produktu FlosLek używałam kilkakrotnie kiedy byłam młodsza i wtedy,w czasach studenckich sprawował się ok. Po latach wróciłam do niego z nadzieją, że ukoi moja podpuchnięte powieki i złagodzi worki pod oczami naiwnie wierząc, że zrobi to czego nie są w stanie osiągnąć kremy za zdecydowanie większe pieniądze. Nie mogę specjalnie się doczepić,bo kosmetyk fajnie chłodzi, delikatnie nawilża ale nie zauważyłam spektakularnej poprawy na której mi zależało. Lepszy efekt uzyskuję robiąc sobie masaż kamieniem i używając kremu pod oczy. Reasumując dobry dla młodych, osoby 30+ muszą zainwestować w mocniejsze kosmetyki.
  • 20 października 2023 o 5:54
    Urocze maleństwo
    Żel umieszczony został w malutkim, plastikowym słoiczku o pojemności 10 g. Konsystencję ma dosyć lekką , o delikatnym żółtym , przeźroczystym zabarwieniu . Pod palcami wydaje się trochę lepki . Kosmetyk zaciekawił mnie przedewszystkim napisem " na zmęczenie ", w dodatku cena 7.99 (?) o ile dobrze pamiętam . Niewielka ilość kosmetyku wystarcza aby nałożyć cieniutką warstwę pod oczy i na powieki . Zel bardzo łatwo się rozprowadza . Kosmetyk szybko się wchłania i o ile czuć przy nakładaniu delikatną lepkość o tyle po wchłonięciu się delikatna skóra wokół oczu jest bardzo gładka i nawilżona . Żel daje bardzo przyjemne uczucie chłodzenia . Po jego zastosowaniu skóra jest promienna, delikatna . Powstała opuchlizna po spaniu znika w ekstremalnym tempie , a dodatkowo zauważyłam że kosmetyk delikatnie neutralizuje cienie pod oczyma . Jest dosyć wydajnym kosmetykiem i bardzo możliwe, że ze względu na swoje właściwości wróci do mnie ponownie . Nie zapchał mnie ani nie uczulił. Nie wyczułam również żadnego zapachu . Oczy po nałożeniu żelu nie łazawią.
    Zalety:
    • Trzymany w lodówce niweluje opuchliznę jak i zasinienia
    Wady:
    • Nawilżenie jest subtelne
  • 8 października 2022 o 1:46
    Super produkt!
    Używam go od roku, zlikwidował mi o połowę sine prawie czarne worki pod oczami i opuchliznę nad górną powiekę. Wiem, wiem badania stanu zdrowia. Miałam wykonane badania wszystko ok :) Taka moja uroda. Od dziecka mam taki kolor pod oczami, patrzyłam ostatnio na zdjęcia z dzieciństwa.. Moje "poduszki" były straszne. Ileż ja sie naszukałam kosmetyków, stad mam trochę wariacje jak widzę coś nowego od razu wskakują sam do koszyka. ("nowy kosmetyk" oznacza coś co u mnie jeszcze sie nie pojawiło) . Tak nie mogłam sobie poradzić z workami że musiałabym nakładać kilo tapety, korektorów.. i powieki, wory byłyby 15 kg cięższe. Zauważyłam że poprawia wygląd rzęs. Pewnie dlatego że opuchlizna zniknęła. Jest tez idealny jeżeli poparzymy buzie słońcem. Świetnie chłodzi. Za taka cenę (6 zł z groszami, znalazłam kosmetyk w hipermarkecie). W końcu trafiłam na coś co mnie nie uczula!! to była tragedia ze wcześniejszymi nawet bardzo drogimi kosmetykami dwa dni nie widziałam na oczy. Ten kosmetyk jest tak delikatny że aż miło się na niego patrz. Trzeba pamiętać o systematyczności. a oczy będą wypoczęte, promienne .Dla mnie również liczy się "świeżość" ten kosmetyk sam daje rade. Niestety pod makijaż jest kiepski, zwija sie itd i to nie jest zależne od ilości nakładania produktu. Lepiej go aplikować na noc po zmyciu makijażu aby cera się zregenerowała, odpoczęła w czasie snu. Jak nie robimy makijaży rano to delikatnie można wklepać żel ze świetlika rano. Najlepiej działa dwa razy dziennie jak wklepujemy , smarujemy. Co do makijażu dodam... nawet przy małych ilościach .. nie da się zrobić makijażu.. a szkoda. Nie wyczuwam intensywnego zapachy gdzie dla mnie to bardzo ważne gdyż mnie uczulają zapachy. Po prostu warto spróbować.
    Zalety:
    • nie podrażnia oczu
    • likwiduje worki
    • likwiduje sińce
    • lekki
    • nie uczula
    • brak intensywnego zapachu.
    • jest również ze składników pochodzenia naturalnego (dla veganów również odpowiedni).
    • przezroczysty
    • nie testowany na zwierzętach
    • koi i reperuje zniszczoną skórę
    • nawilża
    • likwiduje delikatnie zmarszczki
    • brak tłustego filmu
    • wydajny
    • super szybko się wchłania.
  • 26 września 2022 o 21:54
    Średni
    Zużyłam pełne opakowanie tego produktu. Produkt ma lekką żelową konsystencję. Niestety nie zauważyłam żadnego działania produktu. Skóra pod oczami nie była bardziej nawilżona, nie zauważyłam również żeby produkt rozjaśniał zasinienia pod oczami. Mam też wrażenie że produkt wyparował z opakowania ponieważ starczyło mi na bardzo krótko.
    Zalety:
    • Konsystencja żelowa
    Wady:
    • Mała wydajność produktu
    • Nie zauważyłam nawilżenia okolicy pod oczami
    • Nie zauważyłam rozjaśnienia zasinień pod oczami
  • 13 września 2022 o 13:50
    Delikatny żel pod oczy i na powieki, 94% składników pochodzenia naturalnego, Polska firma.
    Kolejny kosmetyk firmy Floslek do którego wracam, stosuje naprzemiennie wszystkie kremy pod oczy. Na plus niewiele poręczne opakowanie do wyboru w formie słoiczka lub tubki, naturalne składniki, naprawdę działa, lekka żelowa konsystencja, czas na zużycie to 3 miesiące od momentu pierwszego otwarcia PAO, tak wiem, że krótko ale mamy pewność, że nie nafaszerowany żelu chemią...ja tam zużywam je w mgnieniu oka ;) Super szybko czuć ukojenie, chłodzenie ( dobrze trzymać opakowanie w lodówce), dostępność i cena. Da się poszukać perełki za grosze w niemal każdym markecie, drogerii, aptece. Produkt przebadany dermatologicznie i okulistyczne, odpowiedni dla wegan, nie testowany na zwierzętach, produkt Polski, zawiera ekstrakt ze świetlika lekarskiego i pantenol, nie zawiera alkoholu.
    Zalety:
    • bezbarwny żel
    • bezzapachowy produkt
    • opakowanie jest proste skromne i czytelne
    • z łatwością się rozprowadza i szybko wchłania
    • schłodzony działa na opuchnięte powieki
    • przebadany dermatologicznie i okulistyczne
    • 94% składników pochodzenia naturalnego
    • nie podrażnia skóry wrażliwej
    • nie testowany na zwierzętach
    • odpowiedni dla wegan
    • pojemność 10g
    • należy zużyć w ciągu 3 miesięcy od momentu pierwszego otwarcia PAO
    • Polska firma Floslek
    Wady:

Zobacz także inne Żele pod oczy