WAŻNE INFO O REGULAMINIE! SPRAWDŹ SKRZYNKĘ@ I SPAM
Maseczki klasyczne

7th Heaven Cucumber, Peel Off Face Masque Maseczka peel - off do twarzy z ogórkiem

• 17 maja 2021 o 18:54
    Maska wygładzająca.
    Maskę koniecznie nakładamy na twarz równa warstwą. Po wyschnięciu delikatnie usuwamy w jednym kawałku zaczynając od krawędzi. W zapachu wyczuwalna jest limonka. Zawarty w niej alkohol powoduje przy nakładaniu łzawienie, które szybko ustępuje. Buzia po niej jest bardzo gładka, miękka, a oczyszczenie jest na średnim poziomie. Skóra po masce nie była w żaden sposób podrażniona.
  • 18 lipca 2019 o 21:30
    Nietrafiony peel-off
    Bardzo lubię maseczki peel-off, jednak ta okazała się niewypałem. Może trafił mi się trefny egzemplarz, ale maseczka była dziwnej, glutowatej konsystencji, którą bardzo ciężko się rozprowadzało a twarzy, a nie żelowej jakiego typu powinna być. Zapach bardzo nieprzyjemny, może nieco ogórkowy, ale nie dla mnie. Działanie średnie - oczyściła i zmatowiła cerę, ale dla mnie nie był to efekt wow.
  • 13 lipca 2019 o 22:00
    Różowy ogórek
    Szczerze mówiąc, maseczki od 7th Heaven nigdy nie zwracały szczególnie mojej uwagi. Głownie ze względu na swoje opakowania, które są charakterystyczne, ale, w mojej opinii, nieco tandetne. Do tego niska cena, nie chciałam wierzyć, że mogą zaoferować coś naprawdę dobrego. Podczas jednych zakupów w dyskoncie natrafiłam na wersję peel-off z ogórkiem, stwierdziłam, że czemu nie. Nie zaszkodzi spróbować. I muszę przyznać, że pozytywnie się zaskoczyłam. Maski tej marki są ogólnodostępne, w niskiej cenie i w krzykliwych opakowaniach, które są łatwe w otwarciu. Po rozerwaniu saszetki od razu poczułam alkoholowy zapach, co niezbyt mi się podoba. Ale z czasem był coraz mniej wyczuwalny. Maseczka była w transparentnym, zielonym kolorze i naprawdę dobrze się rozprowadzała po skórze. Jej ilość wystarczyła na jednorazowe całkowite pokrycie twarzy. Kolejną rzeczą, która mi się podobała był fakt, że podczas całego 20-minutowego zabiegu czułam przyjemne chłodzenie. Kiedyś nie przepadałam za maskami typu peel-off ze względu na ich bolesne usuwanie. Tutaj ten problem nie występuje. Maseczkę świetnie się ściąga, prawie nie czułam, że odrywam ją od skóry. Po zdjęciu zdecydowanie czułam, że moja cera jest odświeżona i oczyszczona z martwego naskórka. Kolejnym efektem było zmatowienie i ogólne oczyszczenie, choć nie powiedziałabym, iż było ono głębokie, za to zdecydowanie łagodne. Dodatkowo skóra była przygotowana do kolejnych etapów pielęgnacji, krem po maseczce wchłonął się naprawdę szybko. Następnego ranka, po nocy, zauważyłam dodatkowe wygładzenie i wyrównanie kolorytu cery. Podsumowując, naprawdę jestem pozytywnie zaskoczona efektami. Zarówno jakością marki, jak i typem maseczki peel-off. Zdecydowanie będę sięgać po nie częściej. Tym samym będę zwracać większą uwagę na 7th Heaven, bo czuję się totalnie zachęcona do kolejnych testów. Zwłaszcza przy takiej cenie :)
    Zalety:
    • niska cena,
    • ogólnodostępna,
    • łatwe w otwarciu opakowanie,
    • dobrze się rozprowadza,
    • chłodzi,
    • matuje,
    • oczyszcza,
    • bezboleśnie schodzi,
    • usuwa martwy naskórek,
    • przygotowuje do dalszej pielęgnacji,
    • wygładza.
    Wady:
    • alkoholowy zapach,
    • grafika opakowania.
  • 9 kwietnia 2019 o 15:30
    Dobra maska oczyszczająca
    Polubiłam maseczki marki 7th Heaven, muszę to przyznać i ciągle kupuję nowe warianty. Kto czyta moje recenzje wie, że bardzo lubię maseczki oczyszczające oraz te typu peel-off. Od takiej maseczki oczekuje przede wszystkim oczyszczenia i wygładzenia cery, nie oczekuje natomiast usunięcia zaskórników czy wągrów i jak na moje potrzeby maseczka spisuje się bardzo dobrze. OPAKOWANIE Opakowania produktów tej marki są tak charakterystyczne, że nie sposób nie zauważyć ich na półce – nietypowy kształt, wyrazista kolorystyka i intrygująca grafika to ich cechy. Maseczka ma opakowanie, na którym przeważa kolor ciemnoróżowy oraz jasnozielony, pierwsze skrzypce gra wizualizacja maski na twarzy z plastrami ogórka w tle. Na odwrocie znajduje się naklejka z opisem w języku polskim oraz skład. Warto wspomnieć, ze kosmetyki tej marki są wegańskie i nietestowane na zwierzętach, zawierają tylko naturalne składniki. MASKA Maska ma gęsta, kleistą konsystencję i żelową postać. Jej kolor to ciemna zieleń. Ma nietypowy zapach – szczerze to spodziewałam się zapachu ogórka, a tutaj miła niespodzianka, bo przeważa zapach cytrusów i jaśminu, ogórek niknie gdzieś bardzo daleko w tle i wcale go nie wyczuwam. Zapach jest bardzo świeży i orzeźwiający, dodaje mi energii po ciężkim dniu, choć na początku przez kilkanaście sekund bardzo alkoholowy. Na szczęście po chwili ten zapach znika i ustępuje pola naturalnym nutom zapachowym. Po przeczytaniu recenzji bałam się wypróbować ten produkt, bo mam wrażliwe oczy, na szczęście u mnie nie wystąpiło łzawienie ani pieczenie. Maseczka łatwo rozprowadza się na twarzy, w opakowaniu jest jej tyle ile potrzeba na 1 aplikację. W ciągu zalecanych 25 minut zastyga na twarzy i daje lekki efekt chłodzenia. Ściągniecie jej z twarzy jest banalnie proste, gdyż schodzi w całości, nie rozrywa się i zdejmujemy ją w jednym kawałku, to naprawdę bardzo duży plus. Skóra po wykonaniu takiego zabiegu jest przede wszystkim miękka w dotyku, gładka, oczyszczona i lekko zmatowiona. Zgadzam się z opisem producenta, że dobrze oczyszcza skórę. Cena zachęcająca, zapłaciłam 2,99 zł w promocji, regularna czyli około 8 zł już nieco mniej jak na produkt jednorazowy. W składzie mamy glicerynę, ekstrakt z ogórka, witaminę E, ekstrakt z kwiatów jaśminu, bergamotki, limonki, cytryny, stąd zapewne przeważająca nuta cytrusów w zapachu. PLUSY; + świetnie oczyszcza, wygładza + konsystencja sprawia, że łatwo się nakłada + łatwo się ją ściąga + dobry skład + świetna wydajność + dobra cena w promocji + nietypowy design opakowań
  • 5 maja 2018 o 22:47
    Śmierdzioszek
    Już po otworzeniu opakowania uderzył mnie smród alkoholu . Nie wyczuwam tutaj ogórka tylko alkohol niestety. Aplikacja tej maseczki to katorga bo oczy od tego smrodu bardzo łzawią. Maseczka ma żelową konsystencję i dobrze się rozprowadza. Na początku czuć dyskomfort poprzez zapach ale jak już troszkę zaschnie to jest lepiej. Przez całe 15 minut towarzyszył mi na skórze miły chłodek.Lepiej nałożyć grubszą warstwę maseczki i odczekać nawet te 5 minut więcej bo wtedy ładnie schodzi cała.Spodziewałam się wysypu pryszczy i czerwonej skóry a tu niespodzianka. Skóra była gładziutka, miękka i dobrze oczyszczona. Nie zauważyłam żadnych podrażnień ani wysypu krostek. Jednak nie skuszę się już więcej na nią przez jej walory zapachowe, które odrzucają.