Glinki i maseczki algowe

Hempure Odżywcza maseczka do twarzy peel-off

• 19 lutego 2025 o 19:40
    Trochę upierdliwe przygotowanie i usunięcie maseczki
    Maseczkę używałam już w przeszłości, a ostatnio kupiłam ją na wyprzedaży Kontigo. Ogólnie nie przepadam za maseczkami, które należy samodzielnie przygotować, ale po pierwszym opakowaniu miałam dobre wrażenia o niej, więc postanowiłam kupić ją ponownie. Opakowanie 25 g maseczki to papierowa saszetka z zamknięciem na zacisk. Maseczka ma formę proszku i jest w kolorze jasnozielonym. Opakowanie przeznaczone jest na 3 użycia. Po odmierzeniu 1/3 proszku łączyłam z wodą, tak aby powstała gęsta, jednolita ciemnozielona konsystencja. Generalnie nie jest to trudne i po wymieszaniu konsystencja jest jednorodna i łatwo nałożyć ją na twarz i szyję. Maseczkę zostawiałam na 15 minut na twarzy, w tym czasie zastygała ona. Na twarzy powstawała taka ciężka skorupa, przez co ciężko w czasie jej nałożenia mówić lub jeść. Usunięcie tej maseczki do łatwych nie należy, bo nie udawało mi się jej ściągnąć za pierwszym razem, a domycie jej wodą było bardzo kłopotliwe, gdyż fragmenty nie topniały pod wpływem wody. Maseczka ma przyjemny zapach. Po zmyciu cera jest odżywiona, oczyszczona oraz nawilżona. Maseczka sprawia, że cera jest matowa, a koloryt wyrównany. Maseczka nie wysusza skóry oraz nie pozostawia uczucia ściągnięcia na twarzy. Jest to maseczka dla wszystkich typów cer, również bezpieczna i łagodna dla cery wrażliwej. Ze względu na to, że maseczka przeznaczona jest na 3 użycia, uważam że jest wydajna i dzięki temu, można jej kilka razy użyć i przekonać się o efektach. Cena za taką wydajność nie jest wygórowana - ja ją kupiłam za kilka złotych. Składniki aktywne maseczki to: ekstrakt z konopi, węgiel aktywny z bambusa, ziemia okrzemowa. Za jakiś czas na pewno kupię kolejne opakowanie.
    Zalety:
    • uniwersalna, do wszystkich typów cery,
    • oczyszcza,
    • odżywia,
    • nawilża,
    • wyrównuje koloryt skóry,
    • 1 opakowanie wystacza na kilka użyć.
    Wady:
    • jej przygotowanie jest uciążliwe,
    • trudna do ściągnięcia z twarzy
  • 20 kwietnia 2022 o 1:34
    Przyjemnie miękka skóra
    Lubię tego typu produkty i z tej maseczki też byłam zadowolona. Uwaga! Starcza na 3 użycia, a nie jak wynika z opisu - na jedno. Proszek łatwo miesza się z wodą. W zasadzie nie ma problemu z jej ściągnięciem. Efekt? Miękka, wygładzona skóra.
  • 3 kwietnia 2022 o 14:46
    Niestety ja nie widziałam żadnych efektów stosowania...
    Maska wpadła mi do koszyka, ponieważ mogłam ją zamówić za jakieś 9zł. Wzięłam bo zainteresowało mnie, że jest peel-off (jeszcze wtedy nie rezygnowałam z tego typu masek). Jednak nazwanie jej maską peel-off jest bardzo mylące, ponieważ jest to maska algowa. Kiedyś kupiłam jedną maskę algową ale stoi nie otwarta, a że ta miała termin do końca marca to musiałam ją zużyć. I tak niespodzianie zaczęła się moja przygoda z algami. W saszetce mamy szary proszek, którego ilość ma starczyć na 3 użycia. Moim zdaniem można podzielić go na 4 razy, bo za każdym razem sporo wyrzucałam...(Dodam, że maskę używałam wyłącznie na twarz, z pominięciem ust i oczu-wiem, że niektórzy nawet tam nakładają algi) Po zmieszaniu z wodą maska robi się czarna. Bardzo szybko zastyga, więc trzeba ją ekspresowo nakładać. Pierwszy raz użyłam jej na olejek lawendowy od Garnier. Drugi raz użyłam samą. (musiałam sprawdzić czy faktycznie sama alga nic nie daje, no musiałam) Trzecie użycie było na olejek tamanu z Nacomi. Ciężko mi określić jaka jest moja skóra po codziennym użyciu olejku tamanu, ponieważ używam go tylko na brodę, więc nie mogłam tego porównać z efektem po użyciu olejku pod algi ale takie porównanie mogłam zrobić z olejkiem Garnier. Niestety efekt był bardzo nijaki. I tak samo nie miało dla mnie znaczenia czy używam alg na coś czy samodzielnie. W obu przypadkach czułam jakbym nie zastosowała żadnej pielęgnacji... Do tego w niektórych miejscach maska zasychała jak glinką i musiałam walczyć, żeby to zmyć. Maska też nie odchodziła w całości tylko płatami.
  • 24 listopada 2021 o 11:26
    Bardzo dobra
    Maseczka w proszku moze być dość problematycznym rozwiązaniem ale ta łatwo miesza się z wodą, nie tworzą się grudki i przy prawidlowym zachowaniu proporcji konsystencja jest na tyle ok ze bez problemu równomiernie sie ja nakłada. Osobiście maseczki peel off lubię chociaż nie rzadko ciężko je zdjąć w miarę równomiernie bez poprawek. Tutaj o dziwo zeszła dość ładnie. Zastyga szybko więc i nakładać należy bez ociągania się ;) Zapach delikatny, nie wyczuwam konkretnych nut zioła lub alg. Opakowanie wystarcza na 3-4 razy, torebeczka zamykana strunowo, wygodna. Co do działania jestem zadowolona, skóra jest bardzo przyjemna w dotyku, znikają szorstkie miejsca i widocznie są wygładzone i nawilżone ale bez takiego tłustego efektu a co za tym idzie kondycja cery poprawia się. Efekt utrzymuje sie jak dla mnie dość długo. Choć moze nie tak długo jak bym oczekiwała. Mimo tego maseczka warta jest swojej ceny i jest jedna z lepszych opcji peel-off jakich używałam do tej pory
    Otrzymałam w ramach testowania na Wizaz.pl
  • 11 sierpnia 2021 o 9:24
    Odżywia, a i owszem - ale czegoś mi tu zabrakło.
    Nigdy nie używałam masek algowych, dlatego podeszłam do tego produktu z ogromnym zaciekawieniem i dużą dozą cierpliwości. Jako posiadaczka cery suchej i wrażliwej, oczekiwałam tego, co obiecuje nam producent, a więc odżywienia, ukojenia, lekkiego oczyszczenia i wyrównania kolorytu. Czy otrzymałam to wszystko? Niestety nie i z tego powodu nie sięgnę po nią ponownie - co nie oznacza, że jest bublem - nie jest, ona po prostu nie pasuje mojej skórze ;). ZALETY: +Opakowanie - wprost uwielbiam te malusie saszetki :). Tu nie mam się do czego przyczepić - saszetka jest solidna i łatwo ją zamknąć, a szata graficzna jest prosta, wręcz minimalistyczna - jest ładnie i praktycznie, a o to przecież chodzi! +Konsystencja produktu - szary proszek, który po połączeniu z wodą zmienia nam się w maseczkę. Ja stosowałam ilość podaną przez producenta i u mnie się to sprawdziło, raz, przy mniejszej ilości miałam kłopot ze ściągnięciem maski w jednym kawałku, więc wolałam trzymać się etykiety. Maska nie spływa ze skóry, wręcz należy spieszyć się z jej aplikacją, bo inaczej zastygnie w miseczce! Nakładałam ją płaskim pędzlem do masek i ten sposób wam polecam - będzie szybciej i sprawniej. +Przyjemny, choć dość intensywny zapach. +Naturalny skład <3 +Maska nadaje się do cery wrażliwej, ponieważ nie uczula. +Ładnie odżywia i nawilża, skóra po zdjęciu maski jest miękka i gładka. +Nie zapycha porów, wręcz delikatnie je oczyszcza. +Polski produkt. WADY: -Może być uciążliwa w stosowaniu - najpierw rozrabianie proszku, później aplikacja, czekamy i dopiero zdejmujemy - nie jest to produkt dla zabieganych, przy nim trzeba mieć czas i trzeba być ostrożnym, żeby nam maska w misce nie zastygła, bo inaczej kaplica. -Nie działa kojąco na moją cerę - super, że dodatkowo jej nie podrażnia, ale moje suche placki i zaczerwienienia jak były, tak są nadal i maska w żaden sposób na nie nie wpływa. -Nie ujednolica kolorytu - nie wyglądałam po niej świeżo i zdrowo, bo moją skórę nadal ''zdobiły'' podrażnienia. -Jej działanie jest krótkotrwałe w moim przypadku - już na drugi dzień cera wygląda tak, jakby należało jej się dobre SPA... -Jest dosyć droga, jak na tę pojemność (25g). Reasumując - mam wrażenie, że nie nie jest to produkt dla posiadaczek cer suchych, co zresztą widać po opiniach. Otrzymałam niezłe nawilżenie oraz odżywienie, skóra była miękka, ale zabrakło efektu WOW, czegoś, co mnie zachwyci. Nie zauważyłam rozjaśnienia, ukojenia czy odświeżenia skóry, ponadto nawet ten efekt nawilżenia był w moim przypadku bardzo krókotrwały - stąd mój wniosek, że nie jest to produkt do mojej skóry. Czy polecam? Tak, ale tylko posiadaczkom cer mieszanych i tłustych - tu wyczuwam hit i z pewnością efekty będą inne. Ja niestety nie sięgnę ponownie po tę maseczkę. *Dziękuję Klubowi Recenzentki za możliwość testowania kosmetyków Hempure*
    Otrzymałam w ramach testowania na Wizaz.pl