Oriflame Giordani Gold, CC Cream SPF 35 Krem CC

• 21 października 2019 o 21:25
    Delikatny krem CC o pięknym zapachu
    Szczerze mówiąc, nie wiem, czy ten produkt jest jeszcze w ofercie, a przynajmniej ja nie zwróciłam na niego ostatnio uwagi. Obecnie odkopałam niedokończone opakowanie, więc używam co kilka dni. Pierwsze, na co zwracam uwagę - piękny, delikatny zapach, co zresztą częste w kosmetykach tego typu w Oriflame. Odcień light idealny do cery jasnej. Ma bardzo lekką konsystencję, czasem wręcz mam wrażenie, jakby była zbyt wodnista, ale dzięki temu świetnie się rozprowadza i nie trzeba go dużo nakładać, aby ładnie pokrył buzię, zatem jest wydajny. Daje efekt promiennej cery.
    Zalety:
    • odcień idealny
    U konsultantki
  • 9 września 2018 o 15:06
    Odcień light
    Zdecydowałam się na zakup kremu CC marki Oriflame ze względu na filtry oraz jasny odcień.Kolor light to dla mnie taki średni jasny,na pewno nie porcelanowy odcień.Plusem jest to,że nie ciemnieje w ciągu dnia jak mają tendencje podkłady z tej serii :/ Krem dobrze nakłada się gąbką,pędzlem zwilżonym wodą termalną a także palcami.Ja pod niego aplikuje matujący/wysuszający krem z kwasami.Na pewno efekt końcowy zależy od kondycji naszej cery.Przy tłustej z niedoskonałościami dobrze na niego aplikuje się korektor wygładzający pod oczy oraz na większe przebarwienia.W każdym razie wolę wyjść na zewnątrz z tym kremem CC i filtrami niż "gołą"twarzą,chyba,że krem zawierający wysokie filtry(aktualnie mi się przeterminował).
    Zalety:
    • jasny odcień oraz to,że nie ciemnieje w ciągu dnia
    • lekka konsystencja
    • spora pojemność aż 40ml
    • często w promocji