Odżywki do paznokci

Sally Hansen Maximum Shield Odżywka wzmacniająca do paznokci

Nasi użytkownicy zostawili 20 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

• 11 lipca 2023 o 12:36
    Średnia
    Odżywki używam jako bazy pod kolorowy lakier lub solo, opiszę więc oddzielnie oba te warianty. Jeśli chodzi o efekty działania to są takie same, ale różni się trwałością na paznokciach. Sama odżywka ma wygodny pędzelek i jest wydajna. Na paznokciu wygląda jak zwykły bezbarwny lakier. Zapewnia połysk, aczkolwiek kompletnie nie zauważyłam żeby wpływała na kondycję paznokci, ani pozytywnie, ani negatywnie. Stosowana solo u mnie średnio się sprawdza. O ile na stopach jest w porządku, tak na dłoniach, które jednak mają kontakt z detergentami i są często myte w ciągu dnia, jest kompletnie nietrwała. Już w tym samym dniu zaczyna się łuszczyć, rolować i schodzić z paznokci, co wygląda nieestetycznie. Jest do tego stopnia miękka, że niepotrzebny jest do jej zmycia zmywacz, wystarczy ją zdrapać paznokciem. Na stopach stosowana solo trzyma się ładnie, jednak gdy zostawi się ją dłużej niż tydzień, powoduje przebarwienia. Dobrze sprawdza się u mnie jako baza pod kolorowy lakier, wtedy jest trwała i się nie łuszczy, aczkolwiek nie chroni przed przebarwieniami. Ogólnie nie kupię jej ponownie, bo jest droga i nic nie robi. Jeśli ktoś chce ją stosować solo na dłoniach, to zdecydowanie odradzam.
    Zalety:
    • Wydajna.
    • Wygodny pędzelek.
    • Ładnie błyszczy, wygląda jak bezbarwny lakier.
    • Na stopach ładnie się trzyma.
    • Nadaje się jako baza pod kolorowy lakier.
    Wady:
    • Nie wzmacnia paznokci ani ich nie chroni.
    • Stosunkowo droga.
    • Na dłoniach stosowana solo łuszczy się i odpada, co wygląda nieestetycznie.
    • Nie chroni przed przebarwieniami od kolorowych lakierów.
    • Zostawiona dłużej powoduje odbarwienia.
  • 18 lipca 2018 o 16:52
    Najlepsza odżywka
    Dla mnie to najlepsza odżywka z dostępnych na rynku. Fajnie mi poprawila stan paznokci po hybrydach, maialam bardzo mieekie i cienkie a teraz sa mega mocne. Kosztuje ponad 20 zl ale w Rossmanie czesto jest w promce :) Polecam!
    Zalety:
    • działa naprawde, paznokcie sa mocniejsze
    • w promocji sie oplaca, bo na dlugo starcza
    Wady:
    • troche za szybko odpryskuje
    jolips7
    26 grudnia 2017 o 20:12
    Bardziej szkodzi niż pomaga
    Miałam tą odżywkę i ostatecznie nie wspominam jej dobrze. Jak była na paznokciach to wszystko było dobrze, jednak po dłuższym stosowaniu i po zmyciu odżywki lub gdy jej nie nakładałam, moje paznokcie były w gorszym stanie niż przed. Niby miały chronić przed łamaniem, rozdwajaniem, a efekt był wręcz przeciwny. Jak za tą cenę odżywka jest słaba , a szczególnie tym bardziej , że szkodzi więcej niż naprawia. W moim przypadku się nie sprawdziła, drugi raz jej nie kupiłam i nie powrócę do niej.
    walilia
    24 listopada 2017 o 15:13
    Jest fajny
    Kupiłam go w Rossmanie na promocji. Odżywka jest wydajna, paznokcie nie łamią się. Posmarowana jedna warstwa trzyma się z tydzień. Co jest naprawdę fajne
    Zalety:
    • długo się trzyma
    • poprawia kondycję paznokci
    • ładne opakowanie
    bj87
    14 października 2017 o 21:41
    Rewelacyjna
    Odżywkę tę kupiłam w Rossmanie za jakieś 13,00 zł (chyba wycofywali produkt i był z etykietką "cena na do widzenia") bez specjalnego przekonania o cudownych działaniach, które obiecują producenci. Kiedyś stosowałam odżywkę z Sally Hansen i byłam bardzo zadowolona z efektów, to samo mogę powiedzieć o tym produkcie. Mam dość słabe paznokcie z tendencją do rozdwajania się i ostatnio ciężko było mi zapuścić długie szpony.
    Zalety:
    • Paznokcie są rzeczywiście wzmocnione, nie łamią się i nie rozdwajają. Odżywka pomaga też przedłużyć trwałość lakieru. Razem z topem ostatnio zmywałam lakier po 7 dniach (!), bo delikatnie się starł na końcach. Jest to też wydajny produkt. Mam ją od 3 miesięcy i jest jej jeszcze dużo. Nie gęstnieje, ani nie śmierdzi jakoś szczególnie okrutnie.
    Wady:
    • Nie widzę żadnych wad i szczerze polecam.