Odżywki do paznokci

Manhattan Pro White, Odżywka wybielająca paznokcie

• 17 maja 2016 o 19:43
    Tylko jako podkład lub lakier
    Kupiłam odżywkę przy okazji większych zakupów w drogerii internetowej, za 2,44 zł. Nie zauważyłam żadnych efektów, ani pozytywnych, ale także żadnych negatywnych. Nie wzmacnia, a już na pewno nie rozjaśnia płytki paznokci. Moje lekko żółtawe paznokcie (po słabym lakierze) nie zmieniły koloru, ale dzięki temu, że jest ona pastelowo biała, po jej nałożeniu, przebarwienia są prawie niewidoczne (po jednej warstwie). Malowane jednokrotnie wyglądają naturalnie, nie są matowe, ale nie są też błyszczące jak po topie. Po dwóch warstwach mają lekki odcień pastelowego białego. Stosuję jako bazę pod lakier. Momentalnie wysycha i bardzo łatwo się nakłada. Za te cenę kupię ją ponownie jako bazę pod lakier. Plusy + dobry pędzelek + dobrze się rozprowadza + bardzo szybko wysycha + lekko optycznie rozjaśnia (po nałożeniu) + wydajna + idealna jako baza i zabezpieczenie przed przebarwieniem płytki Minusy - nie rozjaśnia - nie zauważyłam, żeby wzmacniała paznokcie, ale też ich nie wysusza Używam tego produktu: od kliku miesięcy (prawie rok) Ilość zużytych opakowań: w trakcie pierwszego
  • 30 marca 2015 o 19:53
    Jako lakier - tak, jako odżywka - oj nie!
    Kosmetyk nabyłam w swojej sprawdzonej drogerii za ok. 4zł. Zazwyczaj nie używam żadnych mocnych lakierów do paznokci tylko właśnie odżywki, lub bardzo jasne pastelowe półprzezroczyste emalie. Z doświadczenia wiem, że jeśli paznokcie są słabe, łamliwe i rozdwajające się, żadna odżywka w emalii nie pomoże, a wręcz pogorszy ich stan (nie oszukujmy się, jest to w końcu taki "lek" jak farba dla karoserii). Wybielacza Manhattan używałam tylko i wyłącznie dla jasnego koloru, który przypadł mi do gustu. Paznokcie prezentują się po nim ładnie i naturalnie, mają subtelny mleczny odcień. Po czasie użytkowania zauważyłam jednak, że paznokcie stały się łamliwe, więc odstawiłam ją na jakiś czas. Emalia trzyma się na paznokciach całkiem nieźle, średnio 1-2 dni, jednak dość szybko gęstnieje. Plus za szybkie schnięcie. Jako lakier sprawdza się całkiem nieźle, jednak jako odżywka - w ogóle. Jeśli ktoś ma bardzo zniszczone i pożółkłe paznokcie, Pro_White z pewnością cudów nie zdziała, nawet za którymś użyciem. W każdym razie, za tą cenę warto wypróbować. Używam tego produktu od: rok Ilość zużytych opakowań: jedno 11 ml
    snoopy4
    22 marca 2015 o 11:59
    Całkiem fajna
    Stosuję zarówno jako odżywkę, taką samą jak i jako bazę pod lakier. Sama odżywka zdecydowanie wybiela jakieś przebarwienia po ciemnym lakierze. Paznokcie ładnie wyglądają z tą odżywką, nawet jeśli nie ma na nich innego lakieru. Efekt jest bardzo naturalny. Trochę wzmacnia paznokcie. Niby ma się utrzymywać nawet do tygodnia, natomiast już po jednym dniu widzę, że na końcówkach paznokci ta odżywka już trochę zeszła. Jeżeli nakładam pod lakier to lakier nie barwi tak płytki paznokcia. Czy lakier dłużej się utrzymuje? Chyba nie. Raczej nie ma to jakiegoś większego wpływu. Pędzelek jest praktyczny, wygodnie się nakłada. Odżywka wysycha wręcz momentalnie. Jedna warstwa wygląda bardzo ładnie, naturalnie. Po dwóch warstwach paznokieć nabiera bardziej białego odcienia. Jest mega wydajna. Używam jest dośc często, a zużcie jest minimalne. Pewnie posłuży mi jeszcze długo. :) Ogólnie myślę, że jest całkiem ok. Aczkolwiek nie wiem czy kupię ponownie, ponieważ wolę odżywki wzmacniające niżeli wybielające. ;) Używam tego produktu od: kilku tygodni Ilość zużytych opakowań: niecałe jedno
  • 22 stycznia 2015 o 11:22
    Warto mieć
    Kupiłam go, bo jeden lakier z Rimmela zabarwił mi płytkę na żółto. Zdziwiłam się, bo nigdy nic takiego nie miało miejsca. To był pierwszy raz. Lakier nie pomaga odbarwić żółci. Jedynie może ją zakryć. Ale dla mnie paznokcie pomalowane jedną czy dwoma warstwami tego produktu nie wygląda za ładnie. Zaczęłam go stosować pod lakier jako baza. I do tej pory wspomniany lakier z Rimmela nie powtórzył numeru. PLUSY: - jako baza zapobiega zabarwieniom, - fajna konsystencja, - szybko wysycha, - wygodny pędzelek, - wydajny produkt. MINUSY: - jako sam lakier nie wygląda ładnie na paznokciach, bo nie daje wyraźniejszej bieli. Warto go mieć i stosować jako bazę. Mnie ta żółć z paznokci schodziła baaaardzo długo. Nie chcę jej powrotu więc stosuję ten wybielacz przy każdym malowaniu. Używam tego produktu od: ok. 4 miesięcy Ilość zużytych opakowań: w trakcie pierwszego

Zobacz także inne Odżywki do paznokci