Mydła, pasty i żele do mycia twarzy

Krynickie Spa Żel borowinowy do mycia twarzy do każdego rodzaju skóry

• 11 września 2020 o 21:23
    Zwykły, wg mnie za drogi
    Nie było etykietki z ceną przy tym żelu, wzięłam w ciemno. 19 zł z groszami. Ok, biorę. Byłam akurat w Pieninach na wakacjach, kupowałam regionalne rzeczy (u nas tej firmy nie ma w drogeriach). W sumie to nie można spodziewać się cudów po żelu do twarzy. Uważam, że ten żel jest po prostu zwykły. Służy do oczyszczania twarzy, nie powoduje u mnie podrażnień czy wysuszenia. Wg mnie powinien kosztować 10 zł a nie 20, bo w cenie 10 zł można kupić produkty o podobnych właściwościach. Brązowy kolor zapewne sugeruje borowinę... A ciekawe czemu w składzie mamy ,,caramel" ;) Mam wersję w nowym opakowaniu z jasną etykietą.
  • 8 sierpnia 2018 o 12:33
    Delikatny
    Dostałam od mojej siostry w prezencie. Używam od przeszło miesiąca i mam już wyrobione zdanie co do tego produktu. Zacznę od opakowania, bo mimo tego że preferuję żele do mycia buzi w opakowaniach z pompką, to jednak opakowanie wydaje mi się równie wygodne i funkcjonalne. Po naciśnięciu wieczka wyskakuje mały otworek, który dozuje żel w niewielkiej ilości - nic nie "atakuje" i nic się nie marnuje, można wycisnąć akurat tyle ile potrzeba na jedno umycie. Butelka plastikowa, stabilna, nie przewraca się. Konsystencja żelu jest bardzo gęsta. Wystarczy dosłownie jedna duża kropla tego produktu, żeby porządnie umyć twarz. Wydajność jest zatem bardzo dobra, bo po miesiącu niewiele w butelce ubyło. Zapach ku mojemu zaskoczeniu (spodziewałam się borowinowego smrodu) okazał się być bardzo przyjemny, lekko słodki. Żel w połączeniu z wodą lekko się pieni, ale nie przesadnie. Zawsze wcześniej robię wstępny demakijaż albo olejkiem, albo mleczkiem bądź płynem micelarnym i dopiero później domywam twarz wodą i żelem. Przy takim stosowaniu ten borowinowy żel daje rady i fajnie domywa resztki makijażu i zanieczyszczeń z twarzy. Jednak jest to dosyć delikatny produkt i na pewno solo byłoby mu ciężko uporać się z brudem całego dnia na buzi. Podczas używania nigdy mnie nie podrażnił, nie miałam żadnego zaczerwienienia czy uczucia szczypania, moja skóra nigdy nie była też nieprzyjemnie ściągnięta, czy przesuszona. Żel jakby lekko nawilżał skórę, a na pewno nie należy do tych które ją wysuszają. Dla mojej mieszane skóry jest w miarę odpowiedni, choć trochę zbyt delikatny nawet. Po umyciu skóra jest odświeżona i delikatna w dotyku, ładnie wygląda, mam wrażenie że żel zmiękcza odrobinę naskórek. Przy regularnym stosowaniu widać że ma działanie nie tyko oczyszczające, ale także lekko pielęgnuje skórę. Ja jestem zadowolona, choć trochę mnie zaskoczyło to, że żel jest tak delikatny dla skóry. Myślę że do cery tłustej i mocno zanieczyszczonej nie będzie zbyt dobranym kosmetykiem, natomiast dla skóry normalnej i suchej, albo tak jak u mnie; mieszanej, okaże się wystarczający. Myślę, że kupię następne opakowanie.
  • 25 stycznia 2017 o 7:57
    ma już nową konsystencję
    Żel znam z 2 konsystencji: rzadkiej i nowej, gęstej. I jedną i druga oceniam pozytywnie. Żel skutecznie oczyszcza twarz, nie wysuszając ją. W tej rzadkiej (starszej) konsystencji lepiej pachniał, bardziej było czuć lukrecję. W nowej (gęstej) ta słodka nuta zanikła, ale nie zmienia to jego doskonałych właściwości oczyszczających. Można go kupić w uzdrowiskach, ja poza nimi zamawiam w necie. Wydajny i w atrakcyjnej cenie.
  • 12 października 2015 o 14:47
    Nie do końca taki fajny
    Mi nie przypadł zbytnio do gustu. W tej cenie można znaleźć lepsze. Co mi nie odpowiada: - bardzo rzadka, wręcz prawie wodnista konsystencja - lekko podrażnia buzię - niedokładnie domywa twarz ( zawsze po jego użyciu muszę przetrzeć jeszcze buzię tonikiem, bo nie do końca radzi sobie z pozostałościami makijażu po całym dniu) - cena zdecydowanie nieadekwatna do jakości produktu - pozostawia cerę wysuszoną Plusy: + wydajność ( starcza na bardzo długo) + zapach Używam tego produktu od: ok. 1,5 miesiąca Ilość zużytych opakowań: w trakcie 1 opakowania
  • 2 lutego 2015 o 21:31
    Jest ok
    Żel zawiera ekstrakt z borowiny, ekstrakt z kwiatu lilii wodnej oraz ekstrakt z lukrecjii. Żel jest koloru żóltego o specyficznym zapachu borowinowo- ziołowym, przyzwyczaiłam się do tego zapachu, jest dość przyjemny. Żel nie pieni się, jest dość wodnisty. Używam go od około jednego miesiaca i nie wysuszył ani nie podrażnił mojej twarzy. Bużka jest miękka i przyjemna w dotyku, fajnie oczyszczona i odświeżona. Opakowanie jest poręczne, nie ma problemu z wydobyciem żelu. Używam tego produktu od: około 1 miesiąca Ilość zużytych opakowań: 1 opakowanie