Kremy na noc

Biolaven Krem do twarzy na noc

Krem Sylveco BIOLAVEN na noc 50ml
Biolaven Krem do twarzy na noc

• 13 stycznia 2025 o 16:20
    Udany polski krem na noc z nutką Prowansji
    Pierwsze opakowanie dostałam od przyjaciółki, drugie już sobie sama kupiłam. Mam cerę mieszaną i naczynkową, a krem przeznaczony jest dla osób z suchą i normalną cerą. Gdyby nie to, że dostałam go w prezencie nigdy bym go nie użyła. U mnie z taką cerą też się sprawdził. Jego konsystencja jest lekka i dość szybko się wchłania. Produkt ładnie i delikatnie pachnie lawendą, która ulatnia się zbyt szybko. Jeśli chodzi o właściwości to jest ultra nawilżający i regenerujący. Wieczorem na oczyszczoną twarz nakładam dość sporą warstwę kremu, aby składniki mogły zregenerować skórę podczas procesów zachodzących nocą. Polecam, bo to udany polski produkt, chociaż nie wiralowy! I jeszcze ta cena.
    • Głębokie nawilżenie i regeneracja
  • 7 kwietnia 2024 o 21:02
    Nocna zmiana pełna regeneracja
    Przyznam że skusił mnie on opakowaniem ;) ale nie żałuję , że go wypróbowałam. Stał się moim ulubieńcem w wieczornym etapie pielęgnacji , chociaż pierwszy raz nie był obiecujący . Pierwsze jego użycie spowodowało delikatne szczypanie , i myślałam że go sobie odpuszczę . Jednak rano , moja skóra była gładsza - nie mocno gładka ale był to fajny efekt lekkiej miękkości . Dodatkowo pięknie pachnie i zwarta konsystencja dobrze się wchłania. Lubię po nim ten efekt rano gładkości i nawilżenia . Przy wrażliwej cerze suchej która wymaga porządnej pielęgnacyjnej rutyny regeneracyjnej polecam .
    Zalety:
    • Konsystencja i wchłanianie
    • Efekt miękkiej skóry
    • Przy regularnym stosowaniu efekt zregenerowanej cery
    • Dobry dla cery wrażliwej
    Wady:
    • Dostępność
    • Na początku trochę szczypał
    Vardzia
    5 kwietnia 2024 o 22:06
    Niby lekki, niby lawendowy
    Krem zakupiłam po tym jak przetestowałam ten na dzień z tej samej serii. Wychodziłam z założenia, że skoro ten na dzień był super na zimę, to ten będzie porównywalnie dobry. Wyszłam z założenia, że ma być przede wszystkim domknięciem pielęgnacji, ma nawilżać i koić skórę na noc. Do denka trafił po upływie ponad dwóch miesięcy. Krem był dosyć lekkiej konsystencji, jednak po nałożeniu wchłaniał się dosyć długo i zostawiał tłustawy film. Przy chłodnych temperaturach, kiedy miałam przesuszoną cerę wchłaniał się ciut lepiej, jednak kiedy doprowadziłam ją do fajnego stanu to wchłanianie było gorsze. Dla mnie jednak najważniejsze było to, że to był jeden z tych kosmetyków, który faktycznie koił i łagodził - w międzyczasie testowałam kilka różnych próbek, które mnie podrażniły, i dzięki niemu udało mi się ładnie i szybko wyprowadzić skórę do stanu sprzed tych bubli. Stosowałam go z różnymi innymi kosmetykami w wieczornej pielęgnacji - z żadnym nie sprawił większych problemów i dobrze domykał wieczorną pielęgnację. Pachniał ładnie, bardziej winogronowym niż lawendowo. Podczas użytkowania przez te 2 miesiące zapach i konsystencja się nie zmieniły. Opakowanie to 50ml plastikowa tubka - nie sprawiało większych problemów. Generalnie kosmetyk dosyć wydajny i uniwersalny. Fajnie koił podrażnioną cerę. Nawilżał trochę średnio i zostawiał irytujący film na skórze. Czy kupię znowu - na razie nie planuję.
    Zalety:
    • działanie kojące i łagodzące
    • kosmetyk uniwersalny
    • ładny zapach
    • lekką konsystencja
    Wady:
    • długi czas wchłaniania
    • pozostawianie tłustawego filmu na cerze
    SandriQ
    30 marca 2024 o 9:46
    Prosty krem nawilżający
    Biolaven-marka wyszła spod szyldu Sylveco.Marki-pewniak jeśli chodzi o naturalny skład kosmetyków. Jest to polski producent z wieloma udanymi seriami. Krem nawilżający to taka podstawą podstaw.Uwazam,że każdy powinien taki mieć w kosmetyczce. Propozycja od Biolaven zapakowana została w pudełko o schludnej szycie graficznej.Mamy tutaj na białe tło,na przodzie dodano wstawkę w fioletowym kolorze wraz z ozdobną grafiką z nawiązaniem jak zawsze do składu. Pozostała część otoczki jest opisana. Jest to produkt wegański,w 94 % ze składnikami naturalnymi w tym wspomniany olejek lawendowy, masło awokado,mocznik. Polecany do każdego typu cery,do codziennej pielęgnacji,a w szczególności dla skóry wymagającej i wrażliwej-ideal dla mnie. Zauważyłam,że kosmetyki Sylveco mają krótki PAO i tutaj wynosi 3 miesiące,ale spokojnie da się zużyć te 50 ml w tym czasie. Jest obecna również data ważności. Po otwarciu zaklejonego nalepką opakowania ,widzimy plastikową tubkę z produktem.Jest ona mała,bardzo poręczna,podatna na ścisk. Jej design jest bliźniaczy kartonika,a dodatkowo zakończono ją czarną nakrętką. Wylot tubki jest zabezpieczony sreberkiem,co się chwali.Ma odpowiednią wielkość,co w połączeniu ze swobodną konsystencja sprawia,że wydobycie nie stanowi problemu. Artykuł w białym kolorze jest jest gęsty,kremowy,ale jednocześnie ta formuła jest taka lekka i aksamitna-taki właśnie efekt też daje na skórze, po rozmarowaniu czuć tę gładkość. Buzia jest nawilżona,wygładzona,ukoił spięcia naskórka,choć dalej nie jest to efekt wow. Specyfik szybko się wchłania,ale nie całkowicie,pozostawia poświatę po sobie,znak że coś na skórze jest. Oczywiście tutaj nie mam na myśli,tłustej ciężkiej warstwy czy klejenia,a przyjemny ala opatrunek. Pozytywnie odebrałam ten krem i choć jest zalecany jako wspomaganie wieczornej rutyny to na co dzień też się sprawdzi. Nadaje się pod makijaż,współgra z filtrem. Stosowałam go ,gdy wyprowadziłam moją cerę na lepsze tory i nie zmagałam się z ultra przesuszeniem. Pomimo tego,że ładnie działał to nie jest to kosmetyk wow. Pozytywnym odczuciom w działaniu oczywiście towarzyszył obłędny aromat winogron z przebijającą gdzieś z tyłu lawendą.Jestem w nim zakochana po uszy,bo sprawia on wrażenie naturalności,powiewu świeżości. Jeden z moich ulubionych aromatów. Niestety,ale muszę stwierdzić,że to zapach jest tutaj najmocniejszym graczem. Nie działanie . Kosmetyk mnie nie uczulił,nie spowodował szczypania czy innych objawów pogorszenia cery. Jest wydajny. Udało mi się go kupić wraz z gazetą ,ale normalnie jego cena oscyluje w granicach 30 zł- przeceniony. Stacjonarnie można go nabyć w Hebe. Z linii lawendowej mamy do wypróbowania kilka kosmetyków do twarzy,ale także szampon,odżywkę do włosów,dezodorant czy żel pod prysznic.
    Zalety:
    • Zapach❤️
    • Wydajność❤️
    • Design ❤️
    • Konsystencja ❤️
    Wady:
    • Dostępność????
    • Cena????
    • Poprawne działanie ????
  • 26 marca 2024 o 23:45
    Aktualnie ulubiony
    To jest teraz aktualnie mój ulubiony krem na noc. Szczerze mówiąc, to nawet jeden z najlepszych jakie miałam w życiu! Błyskawicznie się wchłania, nie pozostawia uczucia lepkiej skóry. Dodatkowym atutem jest piękny zapach, mimo to subtelny. Twarz po użyciu tego kremu jest gładka, wręcz mieciutka w dotyku, nawilżona, zregenerowana i wygląda bardzo zdrowo.
    Zalety:
    • działa

Zobacz także inne Kremy na noc