Kremy na noc

Soraya Oat Therapy, Owsiany krem na noc do cery wrażliwej

• 10 kwietnia 2023 o 22:52
    Raczej dla młodej cery
    Krem znalazłam w pudełku subskrybcyjnym. Mam cerę mieszaną ze skłonnością do przesuszenia więc postanowiłam wypróbować. Niestety nie jest to krem dla mojej dojrzałej cery. Stosowany na noc jak zaleca producent delikatnie nawilżał. Ja potrzebuję mocnego nawilżenia i odżywienia. Krem zaczęła stosować nastoletnia córka, która ma dość suchą skórę ze skłonnością do różnych wyprysków. Do tego wrażliwa skóra u niej jest. Krem bardzo jej pomógł. Wygoił mocno przesuszone obszary skóry przy nosie i na polikach. Stosuje go regularnie już dwa miesiące. Buzia jest nawilżona, nie pojawiają się nowe wypryski czy przesuszenia. Nic nie podrażnia
    Zalety:
    • minimalistyczne opakowanie
    • dobre działanie
    Mizore
    25 lipca 2022 o 20:48
    Fajnie nawilża, ale niestety mnie uczula
    Ten krem stosuję już dłuższy czas (prawie 7 mieesięcy), naprzemiennie z innymi. Krem ma dość mocny zapach, ale nie przesadnie (w moim odczuciu). Jednak osoby wrażliwe na zapach mogłyby mieć problem. Konsystencja jest dość rzadka, ale "bogata". Bardzo mi odpowiada. Po pierwszym użyciu się zakochałam. Skóra była tak niesamowicie miękka i nawilżona. Idealna! Pierwsza myśl: "muszę sobie zrobić zapas tego kremu". Dobrze, że jednak tego nie zrobiłam, bo po niedługim czasie krem zaczął mnie uczulać - skóra piekła, swędziała, robiła się czerwona. Jako że krem lubiłam to zdecydowałam się stosować go w dni kiedy nie używałam żadnych serów, a jedynie toniku/hydrolatu. Wtedy było dość ok. Jednak używam go ostrożnie i rzadko, bo naprawdę źle wpływa na moją cerę - na szczęście nie wypryszcza. Teraz własnie nałożyłam Soraya Oat Therapy krem na noc na kwas hialuronowy od Bielendy (Good Skin) i mam całe czoło czerwone i swędzące... Nie jest to wina kwasu, bo z żadnymi innymi kosmetykami nic takiego się nie dzieje. Edit: z ciekawości czytałam inne opinie i każdy pisze, że nie podrażnia i nie uczula. Jestem w szoku, że jestem jedną z niewielu, bo moja skóra rzadko reaguje tak na kosmetyki. Załączam w takim wypadku zdjęcia mojego czoła ponad pół godziny od nałożenia kremu, gdy czerwień już trochę zniknęła (wybaczcie ziarnistą jakość). Nie mogę wykorzystać nawet jako krem do rąk, bo dłonie też się czerwienią i swędzą..
    Zalety:
    • efekt nawilżenia na skórze
    • efekt miękkiej skóry
    Wady:
    • uczula (piekąca, swędząca czerwona skóra)
    • zapach troszkę za mocny
  • 20 marca 2022 o 19:01
    Nowy ulubieniec
    Krem z serii Oat Therapy od Soraya bardzo pozytywnie mnie zaskoczył. Mimo że mam cerę mieszaną to w okresie zimowym potrzebuje mocniejszego nawilżenia i ukojenia. Krem na noc ma przyjemną, otulającą konsystencję, przez co genialnie odżywia skórę, ale bez uczucia obciążenia. Rano skóra jest ukojona, wygładzona i przyjemna w dotyku. Bardzo lubię go używać jako domknięcie serum. Dodatkowo bardzo dobrze łagodzi podrażnienia skóry, więc faktycznie będzie też idealny dla cer wrażliwych. Na plus oczywiście też to, że krem szybko się wchłania i ma naturalny skład. Spore opakowanie sprawia, że krem jest bardzo wydajny i starcza na długo. ZALETY Nawilża, koi, uspokaja, regeneruje skórę Aksamitna konsystencja Szybko się wchłania Nie zostawia lepkiej warstwy Subtelny zapach Wydajny WADY Brak
  • 12 stycznia 2022 o 10:30
    A mnie się nie sprawdził
    Lubię owsiane rzeczy i spodobał mi się ten krem ze względu na naturalny skład oraz dobrą cenę. I to w sumie jedyne jego plusy jak dla mnie. Jest taki nijaki - ani natłuszczający, ani nawilżający. Czuję jak bym się smarowała jakąś papką z celulozy. Cera po nim nie jest specjalnie nawilżona czy też odżywiona. Krem pozostawia cienką warstwę, ale nie jest ona tłusta, tylko raczej taka lekko zaschnięta, ściąga skórę. Zapach na plus, podoba mi się. Opakowanie duże i wydajne, dla mnie aż za bardzo. Nie mogłam go zmęczyć, pod koniec używałam na siłę. Nie kupię ponownie.
    Zalety:
    • naturalny skład
    • nie zapycha
    • miły zapach
    • fajna konsystencja
    • wydajny
    Wady:
    • nie nawilża, ani nie natłuszcza, właściwie nic nie robi
    • pozostawia film na skórze
    • zbyt duże opakowanie, nie można kupić na próbę, bo trzeba się będzie z nim męczyć kilka miesięcy...
  • 2 stycznia 2022 o 21:41
    polubiliśmy się
    Krem zakupiłam po pozytywnych opiniach na youtube i nie żałuję. Krem jest bezzapachowy i gęsty, idealnie się sprawdzi na zimowe wieczory. Nie pozostawia na twarzy tłustego filmu a bardzo dobrze nawilża. Polecam z całego serduszka wypróbować, bo nie jest drogi a pozostawia skóre w fajnej kondycji.
    Zalety:
    • tani
    • bezzapachowy
    • dobrze nawilża

Zobacz także inne Kremy na noc