Kremy na noc

Tołpa Pure Trends Orient, Cica - krem regenerujący

jovhoxx
    28 maja 2023 o 15:42
    Fajny na lato
    Krem sprawdził się do mojej mieszanej cery na lato. Natychmiastowo się wchłania i nie pozostawia żadnego filmu na twarzy, mimo to czuć, że nawilża. Niestety dla mnie nie na stałe, bo kiedy przychodzą chłodniejsze dni potrzebuje coś o wiele bardziej odżywczego.
  • 9 grudnia 2022 o 3:33
    Słabo
    Opakowanie wygodne, lekkie, ale wolałabym szklane. Zapach dla mnie neutralny, nie przeszkadzał mi. I teraz działanie: owszem nawilża, ale nie jakoś długotrwale, po kremie tej marki oczekuję jednak więcej. W miarę szybko się wchłania, dobrze rozprowadza. Jest wydajny. Ma jednak spory minus, trzeba bardzo omijać oczy, bo jeśli się do nich dostanie choć drobinka, to podrażnia jak nie wiem, i podrażnienie utrzymuje się długo. Dla mnie było to bardzo kłopotliwe, bo nie używam osobnego kremu pod oczy i w pośpiechu czasem zdarzyło mi się zbyt blisko oczu się posmarować, no nie fajne uczucie. Gdyby działanie było ekstra mogłabym to podrażnianie jakoś przeżyć, ale to tzw gwóźdź do trumny w moim przypadku i więcej tego kremu nie kupię.
    Drogeria Natura
  • 18 marca 2022 o 17:11
    Całkiem przyzwoity krem
    Kupiłam go na szybko po potrzebowałam kremu na noc i okazał się całkiem fajny dobrze nawilża co prawda zostawia tłustą warstwę na skórze ale nie jest to bardzo wyczuwalne ma przyjemny delikatny zapach i dobrze się rozprowadza nie uczula nie podrażnia nie roluje się na twarzy. Jest wydajny przez swoją tłustą konsystencje. Jego minusem jest opakowanie, które jest mało higieniczne.
  • 17 marca 2022 o 15:24
    Bardzo dobrze nawilżający produkt
    Produkt o niesamowitym zapachu. Bardzo dobrze nawilża a przy tym nie zapycha porów, nie pozostawia też uczucia lepkości na twarzy. Świetnie sprawdzi się do cery mieszanej.
    Zalety:
    • Zapach, brak uczucia lepkości, głębokie nawilżenie
    Anaitis
    29 maja 2021 o 9:31
    Taki typowy przyjemniaczek
    Ja bardzo lubię ten krem, jako uzupełnienie mojej codziennej pielęgnacji. Krem można stosować na dzień i na noc, ale ja zwykle stosuję go na noc (wymiennie z olejkami). Moja skóra naptrawdę potrzebuje ukojenia i mocnego nawilżenia, więc jako krem uzupełniający, zasługuje na medal albo miano dobrego skrzydłowego :) W moim przypadku niekoniecznie do stosowania codziennie przez wiele miesięcy, bo mam wrażenie, że moja skóra bardzo szybko by się do niego przyzwyczaiła. Podoba mi się konsystencja kremu, bardzo łatwo się rozprowadza. Plus też za opakowania, malutkie słoiczki z recyklingu, pozwalające a kompletne wydobycie kremu (tak w duchu "no waste"- szanuję!). Muszę przyznać, że całkiem zgrabnie wyglądają na półce. Zapach mi się podoba bardzo, bo jest orientalny ale nie duszący, a ja ogólne jestem fanką zapachów drzewnych, korzennych i orientalnych, więc dla mnie złoto! Skóra po nim jest wyraźnie nawilżona, ale nie tłusta. Całkiem fajnie się wchłania i co dla najważniejsze, naprawdę wycisza mi skórę. Co do zdolności regeneracyjnych to na pewno znalazłoby się kilka mocniejszych pozycji na rynku, ale jak na produkt drogeryjny, w optymalnej cenie i przy takim działaniu kojącym, ta regeneracja naskórka spada nieco na drugi plan, a jeśli zauważymy, że skóra naprawdę dobrze na ten krem reaguje, to moim zdaniem super!
    Zalety:
    • działanie nawilżające
    • działanie kojące
    Wady:
    • Nie zauważyłam jakiś wybitnie znaczących wad

Zobacz także inne Kremy na noc