Kremy pod oczy

GorVita Żel ze świetlikiem i kolagenem (nowa wersja)

GorVita Żel ze świetlikiem i kolagenem na powieki oczy na podrażnienia 20ml

Raava
    13 grudnia 2022 o 11:45
    Przyjemy kosmetyk na spontan z apteki
    W podróży zorientowałam się, że zapomniałam o spakować kosmetyczkę. Lekkie przerażenie, bo na trasie próżno szukać drogerii, na szczęście trafiła się apteka. Wśród zakupionych rzeczy trafiłam na ten żel pod oczy. Żel bardzo ładnie współpracuje, nie zostawia klejącej powłoki. Ma kolor bursztynowy, lecz nie zostawia oznaczeń, zapach z lekka ziołowy. Tubka wygodna, a sam produkt wygodny w dozowanie i bardzo wydajny. + Duży plus, że jest również na powieki oraz nadaje się pod makijaż. U mnie nie wywołał żadnych reakcji niepożądanych, ani alergicznych. Ma zapewniać działanie łagodzące na podrażnienia, wygładzać zmarszczki oraz odżywiać delikatna skore wokół oczu- na 3 obietnice dwie uważam za w pełni spełnione. Co się zaś tycz trzeciego czyli zmarszczek? Hm u mnie nie są jakoś widoczne, zatem trudno mi to ocenić. Uważam, że kosmetyk wart ceny i mogę polecić jeśli potrzebne jest złagodzenie skory wokół oczu. Nie spodziewajcie się po nim spektakularnych błyskawicznych efektów, raczej jako codzienne dopełnienie pielęgnacji.
    Zalety:
    • dobrze łagodzi podrażnienia
    • wygodny w użyciu
    • również na powieki i pod makijaż
    Wady:
    • jeśli spodziewasz się efektu wow to nie jest to kosmetyk dla Ciebie. Pielęgnacja tak, lifting zmarszczek nie ;)
  • 29 sierpnia 2022 o 11:51
    GorVita, Żel ze świetlikiem i kolagenem? Pasuje!
    Dość wodnisty żel o łagodnym, nawet przyjemnym zapachu (pachnie trochę jak jakiś syrop dla dzieci), w przezroczysto-słomkowym kolorze. daje przyjemne uczucie chłodzenia i ukojenia zmęczonych oczu, a przy tym nawilża skórę. Można nałożyć go również na powieki - nie szczypie. Raz przez przypadek, zamiast pod oko, wsadziłam sobie porcję żelu prosto w oko i nic strasznego się nie wydarzyło - żadnych podrażnień. Zmarszczek raczej nie wygładzi (to dobry żel, ale nie magiczny), ale dzięki nawilżeniu skóry te istniejące zmarszczki nie uwydatniają się pod makijażem. Bardzo szybko się wchłania, a może raczej zasycha na skórze - sprawa jest ciekawa o tyle, że nadaje się pod makijaż, bo szybko się wchłania, nie roluje się i nie osłabia trwałości makijażu (a wręcz przeciwnie), a jednocześnie nałożony wieczorem jest wyczuwalny podczas porannej toalety następnego dnia (na twarzy zmoczonej wodą tak jakby się ślizga), choć wydawało się ze wchłonął się dawno temu. Ja wolę stosować go rano, pod makijaż a na wieczór jednak coś bardziej treściwego. Zużyłam już 2 opakowania i na razie próbuję innych kremów pod oczy, ale do tego na pewno jeszcze wrócę. Mi pasuje :)
  • 17 lutego 2020 o 12:52
    Lekki, całkiem przyjemny żel
    Żel jest bardzo lekki, ma bursztynowy kolor, zapachu chyba nie ma. Tubka jest wygodna i dozuje fajną ilość produktu. Nie uczula i nie podrażnia oczu. Co do działania, żel super szybko się wchłania, nie zostawia lepkiej powłoki, nie jest tłusty i świetnie nadaje się pod makijaż. Nie mam na razie dużych zmarszczek, więc nie mogę stwierdzić, czy faktycznie je redukuje, ale potwierdzam że ma działanie nawilżające. Ogólnie jest fajny, ale mam wrażenie, że chyba trochę za lekki dla mnie, więc pewnie poszukam czegoś innego.
    Zalety:
    • lekki,
    • nawilża,
    • nie lepi się,
    • szybko się wchłania,
    • nadaje się pod makijaż, nie roluje korektora.
    Wady:
    • Nie zauważyłam
  • 2 sierpnia 2019 o 9:32
    Moc świetlika
    Jak przystało na krem, czy też żel pod oczy opakowanie to klasyczna mała tubka z małym otworkiem, którym wydobywa się przezroczysty, delikatny, szybko wchłaniający się żel pod oczy, który się nie roluje i nie lepi, a więc bez problemu możemy nałożyć makijaż po nałożeniu kremu. W opakowaniu mieści się 20 ml żelu, który jest naprawdę wydajny, a więc wystarczy nam spokojnie na kilka miesięcy użytkowania jak i cieszenia się efektami. Związku z tym iż sama tubka, w której znajduje się krem jest bardzo małą sprzedający zadbał o to aby krem był nie tylko w plastikowej tubce ale i w kartonowym opakowaniu, na którym to właśnie zajdziemy szereg istotnych informacji w języku polskim. Zapach kosmetyku jest bardzo naturalny i taki prostolinijny nic w nim nas nie urzeknie i nie zatrzyma bo po prostu go za specjalnie nie ma. Działanie? Cóż to kolejny produkt marki Gorvita, który się u mnie zdecydowanie bardzo dobrze sprawdził, a żel pod oczy pięknie wygładza skórę wokół ocząt nawilżając ją przy tym i sprawiając, że jest bardziej gładka i napięta. Dodatkowo moje cienie pod oczami się zdecydowanie delikatniejsze, a o opuchniętych oczach można zapomnieć, czy to tak zwanych ciężkich powiekach bo jak wiemy nasze oczy też potrafią być zmęczone po całym dniu, a tutaj to uczucie faktycznie po jakimś czasie ulega zmniejszeniu. Jeśli chodzi o działanie przeciwzmarszczkowe myślę, że tutaj ma jeszcze czas aby się wykazać.
    Zalety:
    • Idealny lekki krem na ciepłe dni
    • działanie
    Otrzymałam do testów od marki/producenta
  • 10 kwietnia 2019 o 11:25
    Jest OK
    Używałam jako serum pod krem. Na krótki czas pozostawia uczucie nawilżenia. Na dłużej dosyć odżywia skórę. Czy faktycznie zmniejsza widoczność zmarszczek ciężko mi powiedzieć. Spektakularnych efektów nie zaobserwowałam. Być może kolagen trzeba zażywać a nie stosować zewnętrznie?
    Zalety:
    • Możliwość stosowania na powieki co daje im odpoczynek po ciężkim dniu i nawilżenie.
    • Uczucie nawilżenia skóry pod oczami tuż po zastosowaniu i chwilowe zmniejszenie widoczności zmarszczek.

Zobacz także inne Kremy pod oczy