Olejki do twarzy

Mokosh MOKOSH Olej jojoba mini 12 ml
Bodyland.pl
Mokosh MOKOSH Olej jojoba mini 12 ml
topestetic
Mokosh Olej jojoba MINI Bio, hipoalergiczny, certyfikowany surowiec organiczny, kosmetyczny 12 ml

ALM007
    26 maja 2024 o 21:12
    Zimowy rytuał z Mokosh Olej Jojoba: regeneracja i nawilżenie
    Mokosh Cosmetics Olej Jojoba to produkt, który zagościł w mojej pielęgnacyjnej rutynie kilka lat temu i od tego czasu stał się niezastąpionym elementem wieczornej pielęgnacji. Uwielbiam go przede wszystkim za jego czystość – to w 100% czysty olej jojoba, bez żadnych dodatków czy konserwantów, co daje mi pewność, że stosuję na skórę najwyższej jakości produkt. Cenie go również za opakowanie. Olej jest zapakowany w szklaną, ciemną buteleczkę. Takie opakowanie chroni produkt przed szkodliwym działaniem światła, zachowując jego właściwości na dłużej, a jednocześnie jest bardziej ekologiczne niż plastik. Przy stosowaniu dużej ilości kosmetyków jest to dla mnie istotne. Z mojej wieczornej pielęgnacji z użyciem oleju jojoba od Mokosh uczyniłam prawdziwy rytuał, który moja skóra uwielbia, zwłaszcza zimą. Zaczynam od zwilżenia twarzy tonikiem (zawsze tonik przelewam do buteleczki ze sprayem), co pomaga w lepszym wchłanianiu oleju. Następnie nakładam kilka kropel oleju jojoba na wilgotną skórę i wykonuję delikatny masaż, co nie tylko relaksuje, ale również stymuluje krążenie. Chwilę później nakładam krem okluzyjny, który pomaga zatrzymać nawilżenie i wszystkie dobroczynne składniki oleju w skórze. Po całym dniu spędzonym na nartach, kiedy skóra jest narażona na trudne warunki atmosferyczne, ten rytuał działa cuda. Skóra staje się miękka, nawilżona i odżywiona, odzyskując zdrowy wygląd. Olej jojoba jest bogaty w witaminy E i B, a także minerały, które pomagają w regeneracji skóry, co jest szczególnie ważne zimą. Trudno znaleźć wady w produkcie, który spełnia wszystkie moje oczekiwania. Jedynym drobnym minusem może być fakt, że olej, jak każdy produkt tego typu, wymaga odpowiedniej aplikacji – nałożony na suchą skórę może nie przynieść takich samych efektów jak na zwilżoną. Jednak przy odpowiednim stosowaniu, olej jojoba działa bez zarzutu.
    Zalety:
    • 100% czysty olej jojoba
    • Szklana, ciemna buteleczka chroniąca przed światłem, a przy tym ekologiczna
    • Świetnie nawilża i odżywia skórę
    • Idealny do wieczornej pielęgnacji, szczególnie zimą
    • Bogaty w witaminy E i B oraz minerały
  • 21 października 2023 o 11:57
    Świetny uniwersalny olej
    Olej zamknięty w szklanym opakowaniu z pipetą, która niestety kompletnie nie działała tak jak należy. Z racji że również jest szklana miałam problem cokolwiek nią nabrać, więc niestety musiałam wylewać olej na dłonie i dopiero potem aplikować. Na szczęście to jedyny minus. Oleju używałam zarówno do olejowania włosów (średniopory), jak i do zmiękczania skórek czy też na twarz jako domknięcie pielęgnacji. W każdej sytuacji doskonale się sprawdzał, w dodatku opakowanie jest bardzo wydajne, używałam go dobre kilka miesięcy. Także polecam każdemu kto nie chce w łazience trzymać kilku produktu a ma jeden który sprawdzi się do wszystkiego.
    Zalety:
    • Uniwersalny, zarówno do twarzy włosów jak i skórek
    • Cena vs wydajność
    • Jakość
    • Wygodne szklane opakowanie
    Wady:
    • Szklana pipeta którą nie da się aplikować produktu
  • 16 lipca 2023 o 11:04
    Hiciorek
    Mój hit! W składzie tylko olej jojoba, w dodatku nierafinowany i tłoczony na zimno. Co najważniejsze, nie zatyka porów i ma działanie antybakteryjne. Warto poczytać, jakie korzyści niesie za sobą ten olejek! Opakowanie jest z pipetą, co zdecydowanie ułatwia nakładanie. Warto wypróbować!
  • 31 grudnia 2022 o 16:38
    Świetny i dobroczynny
    Mokosh Cosmetics, Olej jojoba to cudowny dobroczynny dar natury. Zawiera wiele witamin i bardzo korzystnie wpływa na kondycje skóry. szybko się wchłania, ma miłą konsystencję. Buteleczka posiada pipetę co bardzo ułatwia dozowanie kosmetyku.
    Zalety:
    • nawilża
    • ma super dobroczynne witaminy
  • 26 stycznia 2022 o 10:57
    Uniwersalny
    Uniwersalny olej do pielęgnacji. Zauważyłam, że reguluje i normalizuje prace gruczołów łojowych. Naturalny kosmetyk bez zbędnych substancji wypełniających, zapachowych i barwników. Delikatny zapach. Świetne opakowanie i łatwa aplikacja. Olej szybko się wchłania i pozostawia skórę chronioną przed wysuszeniem. Stosuje zarówno na twarz jak i do ciała.
    Zalety:
    • naturalny kosmetyk
    • łatwa aplikacja
    • działanie