Odżywki do włosów

Biały Jeleń Odżywka do włosów z kozim mlekiem

Biały Jeleń Kozie Mleko Hipoalergiczna Odżywka Do Włosów Cienkich 200 ml

Nasi użytkownicy zostawili 15 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

• 29 sierpnia 2022 o 23:30
    Efekt zadowalający ale mało
    Lubię markę biały jeleń bo kojarzy mi się z naturalnymi składnikami. Kupiłam ją przypadkiem w małym sklepie z malutkim działem z kosmetykami i odrazu kupiłam, bo nie używałam jeszcze odżywki z kozim mlekiem, chociaż cena była wyższa niż przeciętnej odżywki, ale pomyślałam, że pewnie jest tak dobra. Używałam na całe włosy, omijając oczywiście skórę głowy, tam nakładam tylko olejki przed myciem głowy. Efekt był ok, widoczny, włosy pokryte nawilżającą powłoką, tylko mało intensywnie moim zdaniem. Wydajność odżywki też jest mała jak za te cenę, dużo szybciej zniknęła z półki w łazience niż wszystkie inne odżywki.
    Zalety:
    • Nawilżenie
    • Delikatny zapach
    • Nie trzeba długo trzymać jej na włosach
    • Oryginalny składnik - kozie mleko.
    Wady:
    • Efekt nawilżenia mógłby być lepszy
    cookiks
    29 czerwca 2022 o 10:20
    Całkiem w porządku
    Kiedyś bardzo lubiłam tę odżywkę i gdyby nie to, że zawiera składniki, na które okazałam się być uczulona to pewnie od czasu do czasu kupowałabym ją dalej. Pachnie takim "typowym zapachem" dla produktów z kozim mlekiem :) Ma PEHowy skład, więc włosy dostają od razu wszystko, czego potrzebują, przy czym wysoko w składzie znajduje się olej migdałowy, więc odżywka przyjemnie dociąża, zmiękcza włosy, ale nie przeciąża ich. Proteiny sprawiają, że moje faloloki chętniej się kręcą i zwijają w spiralki. Dla mnie była wydajna, ale ja mam dość cienkie i rzadkie włosy. Opakowanie spokojnie starczało mi na kilka miesięcy. Mankamentem było to, że do zatyczki lubiła wlać się woda spod prysznica, z drugiej jednak strony w trakcie używania produkt spokojnie spływał sobie, nie zostając na ściankach, więc wszystko można było zużyć do końca. Biały Jeleń reklamuje się jako produkt hipoalergiczny, ale prawdę mówiąc - chyba są to takie deklaracje nad wyraz. Według mnie hipoalergiczne produkty nie powinny zawierać kompozycji zapachowych, sztucznych zagęstników, barwników - a ta odżywka zawiera sporo z tych rzeczy, więc dla mnie to kwestia dyskusyjna, czy tak bardzo nadaje się dla alergików.
    Zalety:
    • Zapach produktów
    • Dobra, gęsta konsystencja
    • Równowaga PEH
    • Fajnie dociążała i podkreślała loki
    • Wydajna
    Wady:
    • Nie jestem przekonana do niej hipoalergiczności ze względu na dodatki, których raczej nie powinno być w kosmetykach dla alergików
    • Do tubki potrafiła wlać się woda spod prysznica
    • Trudnodostępna
  • 1 grudnia 2019 o 17:15
    Mało wydajny
    Będąc na wakacjach, moje włosy bardzo nie polubiły się z tamtejszą wodą w kranach. Kupiłam więc odżywkę, żeby nie zmasakrowały się zbytnio. Nie była jakaś droga, więc w sam raz na jednorazowy zakup. Odżywka ma przyjemny, choć delikatny zapach typowy dla kosmetyków z kozim mlekiem. Włosy po niej są miękkie, dobrze się rozczesują i są gładkie w dotyku. Niestety, są też klapnięte, więc nada się jedynie dla osób, które mają problem z puszeniem się. Odżywka starczyła mi na równo trzy tygodnie, miałam wtedy dość długie włosy, ale reszta tego typu produktów potrafiła wystarczyć na kilka miesięcy, wiec słabo.
  • 26 września 2019 o 21:23
    Nie polubiłam się z nim
    większych zmian po użyciu tego produktu nie zauważyłam . Niby odżywka przeznaczone jest do włosów cienkich ,zniszczonych i matowych . To akurat pasuje idealnie do mnie. Ale działania odżywienia i blasku nie zauważyłam. Chyba moje włosy są bardziej wymagające. Serie tą mogę naprawdę polecić osobom które mają różne alergie,potrzebują produktów jak najbardziej naturalnych , nie podrażniających. Dla osób z atopowym zapaleniem skóry i mieszka włosowego seria ta jest idealnym rozwiązaniem. Ja osobiście już nie sięgnie po ten zestaw. .
    • dobry skład
    y0lay
    29 lipca 2019 o 23:01
    Jednak nie !
    Dużo dobrego czytałam o produktach z tej serii, postanowiłam więc spróbować, licząc na łagodne działanie dla skóry i oczu. Co prawda odżywka nie podrażnia bezpośrednio w trakcie stosowania, tzn. nie szczypie itp, jednak po kilku zastosowaniach na skórze zaczęła powstawać swędząca "skorupa". Włosy były obciążone, szybko się przetłuszczały, wyglądały po prostu brzydko.
    Zalety:
    • Łagodny zapach
    Wady:
    • Wygląd włosów i stan skóry głowy