Pomadki i szminki

Too Faced Melted, Liquified Long Wear Lipstick Szminka do ust w płynie

Nasi użytkownicy zostawili 24 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

• 1 grudnia 2019 o 20:10
    Nie do końca mój typ,raczej za te pieniądze i działanie to 3 ***
    Moja przyjaciółka wie ,że lubię pomadki do ust jak czekoladki. To też na urodziny otrzymałam od niej tą szminkę w płynie. Był to kolor Nude , który jest kolorem spokojnym ,stonowanym i można użyć go zawsze. Opakowanie: Opakowanie to mała różowa tubka , zakręca aplikatorem. Aplikator zakończony jest gąbeczką za pomocą ,której nakładamy odpowiednią ilość produktu. Pojemność 4ml. Formuła tej szminki dobrze rozprowadzająca się po ustach ,nie wysusza. Niestety jest krótkotrwałą szminką ,nie trzyma się na ustach ,bardzo szybko się ją zjada i ani śladu szminki .A tu takie pieniądze. Producent pisze , że szminka wygodnie pokrywa usta intensywną, bogatą, nasyconą barwą, która trwa przez kilka godzin. Tak pokrywa ładnie usta ale nie trzyma się . Sama już jej nie zakupie bo za taką kasę mam kilka błyszczyków Max Faórych. Osobiście jestem ich ogromną fanką. Zalety: -odpowiednie nawilżenie i doskonały pigment -zgrabne i ładne opakowanie -przyjemny aromat Wady : -zbyt droga przyjemność -nie trzyma się na ustach (krótkotrwała) -zjada się ją podczas picia i jedzenia
    peszy
    5 listopada 2019 o 16:04
    Fatalna
    Posiadam kolor nude, który sam sobie nie jest najpiękniejszym kolorem. Niestety oświetlenie w perfumeriach jest takie, że kolor wygląda tam pięknie, a po wyjściu do światła dziennego, mamy wrażenie że ktoś nam po drodze podmienił produkt. Trudno, da się to przeżyć. Dalej nie jest niestety lepiej. Pomadka ma aplikator w postaci gąbeczki. Nie jest to najlepsze rozwiązanie dla produktu, który jednak powinien być nałożony precyzyjnie. No nie da się jej dobrze nałożyć, a bez lusterka to już w ogóle bez szans. Trwałość jest fatalna. Ta pomadka w ogóle nie trzyma się na ustach. Nie wiem co producent miał na myśli pisząc long wear lipstick. Zjada się szybciej niż zwykła pomadka ochronna. Nie ma szans żeby wytrzymała filiżankę kawy czy herbaty. Jedyny plus to formuła. Jest przyjemna, dobrze się rozprowadza i nie wysusza ust na wiór. Szkoda, że po 10 minutach nie ma już po niej śladu. Absolutnie nie polecam. Totalnie szkoda pieniędzy.
    AnulaQa
    11 maja 2019 o 14:37
    Kurcze blade!
    Miniaturka Chihuahuy trafiła do mnie w gratisie to zakupów w Sephorze. Kolor, jak to określiła jedna z moich dobrych znajomych "dupa kurczaka" nie wyglądał na ustach aż tak źle jak można by się tego spodziewać. Mnie się nawet podobał. To taki siny karmelowo- czekoladowy brąz. Pigment naprawdę okazały, choć nie zbierał się w ustach. Konsystencja bardzo lejąca, jak olej z dodatkiem mocno zmielonego pudru. Gładka. Błysk był, faktycznie. Jak stąd do sąsiada. Smak słodki, jak lody czekoladowo-orzechowe. Aplikacja, ok, mało higieniczna (tubka zakończona gąbką) do użytku wyłącznego, ale nie przesadzajmy, żyć będziemy. Problem zaczyna się przy trwałości. Szminka nie zastyga, nie trzyma się ust, jej trwałość jest gorsza niż najtańszego błyszczyka. Nie trzeba jeść, ani pić, wystarczy raz poruszyć ustami i już zjeżdża poza kontur. Zjada się natychmiastowo, plami wszystko. Jest tłusta. Generalnie DUPA KURCZAKA! Dziękuję.
    Zalety:
    • kolor
    • błysk
    • nie wysusza ust
    • smak i zapach
    Wady:
    • koszmarna trwałość
    • ale za to na zębach trzyma się dobrze
    missimo
    11 listopada 2018 o 4:29
    Dobra formuła, ale ten aplikator...
    Ja osobiście bardzo lubię tę pomadkę za naturalny efekt. Posiadam kolor Chihuahua. Jest to lekko przybrudzony róż. Formula jest płynna, mokra, daje wrażenie nawilżenia, ale nie klei się do niczego. Bardzo dobra pigmentacja, pomadka wystarcza na bardzo długo. Co do trwałości to jest całkiem całkiem Nigdy nie miałam problemów z nią, nie schodziła szybko, ale też nie trzymała się cały dzień. Mój jedyny problem dotyczy aplikatora, bo jest niezbyt precyzyjny i ciężko nim jakikolwiek kontur wyrysować. Szczególnie jest to problemem w moim przypadku, ponieważ mam niezbyt "wyraźne" usta. Tak sobie myślę, że chyba lepiej pasowałaby tu nazwa "błyszczyk" niż "szminka".
    Zalety:
    • ciekawa formuła, bardzo wygodna w noszeniu
    • wydajny
    • dobra pigmentacja
    • mimo, że formuła jest oleista to szminka powoli schodzi z ust i równomiernie
    • piękny kakaowy zapach
    Wady:
    • niewygodny aplikator, nie da się precyzyjnie pomalować nim ust
    Cheza01
    17 maja 2018 o 18:20
    Dobry, choć za drogi
    Używam aktualnie 2 odcieni: Chiuaua oraz Chocolate Honey i obydwie do dla mnie strzał w 10. Małe, zgrabne opakowanie z gąbkowym aplikatorem kryje pomadkę o matowym wykończeniu, która trzyma się na ustach bardzo długo. Zostawia ślady na szklance, ale nikt nie obiecywał, że tego nie robi :) Zapach raczej przeciętny, chemiczny.
    Zalety:
    • kolory