Pomadki i szminki

Maybelline New York Superstay Vinyl Ink Długotrwała szminka o winylowym wykończeniu

Maybelline Super Stay Vinyl Ink 165 Edgy
E-Glamour.pl
Maybelline Super Stay Vinyl Ink Liquid 105 Golden 4,2ml
notino.pl
Maybelline Super Stay Ink Vinyl Winylowa Pomadka W Płynie 150 4,2ml
Bodyland.pl
Maybelline SuperStay Vinyl Ink Liquid pomadka 4,2 ml 10 Lippy

Nasi użytkownicy zostawili 616 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

qiniaaa
    10 maja 2025 o 22:08
    Mega trwałość
    Ta szminka od Maybelline naprawdę robi wrażenie i świetnie łączy trwałość z efektownym, winylowym wykończeniem. Już przy pierwszym użyciu zaskoczyła mnie intensywnością koloru i komfortem noszenia – mimo że jest długotrwała, nie daje uczucia przesuszenia ani nie ściąga ust. Konsystencja jest lekko kremowa, a aplikator bardzo precyzyjny, dzięki czemu łatwo jest równomiernie rozprowadzić produkt bez wychodzenia poza kontur. Po chwili zastyga, ale nie robi się matowa – zostaje piękny połysk, który wygląda świeżo i efektownie, ale nie klei się ani nie migruje poza usta. Szminka rzeczywiście trzyma się długo, nawet podczas jedzenia i picia, choć po bardzo tłustym posiłku wymaga lekkich poprawek. Mimo tego nie kruszy się i nie tworzy brzydkiej warstwy, tylko schodzi stopniowo i estetycznie. Kolory są świetnie napigmentowane, a gama odcieni na tyle szeroka, że łatwo znaleźć coś dla siebie – od neutralnych nudziaków po mocne czerwienie i fiolety. To jedna z tych pomadek, po które sięgam, kiedy chcę mieć pewność, że makijaż ust przetrwa cały dzień bez większego wysiłku.
    • odcienie
    • wet look
  • 10 maja 2025 o 22:02
    Mieszane odczucia
    Maybelline Superstay Vinyl Ink to pomadka, która wzbudziła ogromne zainteresowanie w sieci – obietnice producenta są naprawdę kuszące. Ma być trwała, błyszcząca, komfortowa w noszeniu, nie wysuszać ust, a do tego zachwycać intensywnym kolorem i przyjemnym zapachem. W dodatku gama odcieni jest szeroka i pięknie skomponowana, co z miejsca zachęca do zakupu. Na początku rzeczywiście wszystko wyglądało obiecująco – już pierwsze użycie robi bardzo dobre wrażenie. Kolor jest intensywny, krycie pełne, a wykończenie lśniące i efektowne, bez uczucia lepkości. Niestety, im dłużej jej używałam, tym bardziej widoczne stawały się jej słabe strony. Trwałość – mimo zapewnień – pozostawia wiele do życzenia. Pomadka szybko się wyciera, zwłaszcza podczas picia czy zwykłego mówienia. Zdarzało się, że zamiast ładnie trzymać się na ustach, schodziła nierównomiernie, zostawiając nieestetyczne plamy. Największym rozczarowaniem okazała się jednak sama formuła. Mimo że stosowałam się do wszystkich zaleceń producenta – dokładne wstrząsanie przed użyciem, aplikacja na czyste, suche usta – pomadka bardzo szybko „psuła się” w opakowaniu. Zamiast intensywnego koloru, coraz częściej nakładała się niemal samym błyszczącym olejkiem, a pigment był jakby wypłukany. Co więcej, ten problem pojawił się nie w jednym, a w kilku różnych opakowaniach, które kupowałam w różnych miejscach i w różnych odcieniach. Zdarzały się wprawdzie lepsze sztuki, które trzymały się nieco dłużej, ale niestety kilka z nich rozczarowało mnie już po kilku użyciach. Szkoda, bo pomysł na ten produkt jest naprawdę świetny i widzę w nim duży potencjał. Bardzo chciałabym, żeby producent poprawił formułę i dopracował trwałość, bo pierwsze wrażenie i sam efekt na ustach są naprawdę przyjemne. Niestety, obecnie trudno mi go polecić bez zastrzeżeń, bo zbyt często kończyło się to rozczarowaniem.
    Zalety:
    • piękne kolory, dobrze się dokłada, w miarę trwała, ładne wykończenie, nie wysusza, ładny zapach
    Wady:
    • bardzo szybko się psuje!, można trafić na zepsutą formułę!, nie utrzymuje się przy piciu
  • 10 maja 2025 o 0:48
    pomadka na większe wyjścia
    Ta szminka sprawdzi się na większe wyjścia, jest bardzo trwała ale myślę że na codzień może zbyt wysuszać usta. Formula jest lekko klejąca po nałożeniu, ale później robi się komfortowa w noszeniu. Nie zauważyłam żeby brzydko się ścierała czy tym podobne. Myślę że warto przetestować, szkoda że nie ma więcej odcieni.
  • 21 kwietnia 2025 o 13:13
    Piękna pomadka
    Maybelline Superstay Vinyl Ink to moja ulubiona pomadka, gdy chcę trwałości i efektu "wow" bez uczucia suchości. Ma piękny, lśniący finish i naprawdę długo się trzyma. Odcień "Coy" to mój hit – stonowany róż, który świetnie łączę z prostym makijażem oka i rozświetloną cerą. Idealna na co dzień, do kawy z przyjaciółką czy szybkiego wypadu do miasta.
    Zalety:
    • Trwałość nie wysusza ust
  • 17 kwietnia 2025 o 11:16
    Była super
    Od samego początku gdy tylk wyszła ta pomadka używałam jej praktycznie codziennie. Miałam swoje ulubione odcienie, miała super formułę, na bardzo długo zostawała na ustach. To była moja ulubiona pomadka. Niestety ale z początkiem 2025 roku pomadka się zmieniła. Formułą jest inna, szybciej się zmywa, a odcienie są zupełnie inne niż były. Myślałam za pierwszym razem że jakaś taka m idzie trafiła z wadliwej partii lecz kupiłam ją w innych miastach jak byłam przejazdem i to nie była wadliwa partia. Niestety po tylu latach odchodzę od jej używania. Znowu kolejny raz producenci wiedzą lepiej jak udoskonalić produkt. Nie polecam.
    Wady:
    • Zmiany producenta