Balea Intensivpflege Shampoo Vanille & Mandelol (Szampon do włosów zniszczonych, Wanilia i olejek migdałowy)

• 8 lipca 2017 o 13:08
    Nie dla moich włosów
    Szampon ma piękny zapach, naturalny, włosy po nim dobrze się rozczesywały, ale niestety nie dla moich włosów. Mam włosy przetłuszczające się i po zastosowaniu tego szamponu włosy były obciążone is szybciej niż zwykle przetłuszczały się.
    Zalety:
    • zapach ,
    • łatwe rozczesywanie się
    Wady:
    • uczucie obciążonych włosów i szybkie przetłuszczanie się ich po jego użyciu
    Otrzymałam do testów od marki/producenta
    pysiam
    20 stycznia 2017 o 20:37
    piękny zapach
    Moje włosy nie są zniszczone, choć ciągle farbowane, a szampon kupiłam ze względu na piękny waniliowo-budyniowy zapach. Jest dość rzadki i przez to średnio wydajny. Zakupu nie żałuję, bo przyjemnie myje się nim włosy. Po umyciu są miłe w dotyku i błyszczące, łatwo się rozczesują. Szampon nie zawiera silikonów, dla mnie to kolejny plus. Jednak mam wrażenie, że szampon lekko obciąża włosy, które przetłuszczają się nieco szybciej niż zwykle. Raczej drugi raz nie kupię.
    suzeta
    6 grudnia 2016 o 10:31
    Bardzo przyjemny
    Używa od:próbka
    Lubie szampony Balea.... Ten kupiłam dla siostry bo ona ma przesuszone włosy....no i gdy tylko go powąchałam to postanowiłam go podkraść. Szampon cudownie sie pieni a zapach unoszący sie w łazience podczas mycia jest cudowny.... Jak deser waniliowy. Włosy po użyciu są gładkie, miękkie i pachnące. Szampon nie powoduje łupieżu ani tego, że włosy sie szybszej przetłuszczają. Polecam gorąco.
  • 22 lipca 2016 o 18:41
    Przyjemny zapach
    Lubię kosmetyki do włosów tej firmy, są tanie, średnio wydajne ze względu na lejącą konsystencję i ładnie pachną. Odpowiada mi również ich szata graficzna, wygląd, poręczność opakowania i dozowania. Szkoda, że niedostępne w Polsce. Szampon łagodnie oczyszcza, choć czasem myślę, że latem za słabo oczyszcza, gdy skóra głowa mi się bardzo przetłuszcza, ale coś za coś. Plącze włosy, ale każdy szampon to u mnie powoduje. Nie mam po nim łupieżu ani nie swędzi mnie głowa. Przyjemnie i słodko pachnie, ale zapach szybko się ulatnia, uffff. Może kupię ponownie, choć przyznam, że mam chęć na inne szampony tej firmy. Warto jednak spróbować. Nie ma działania na włosy zniszczone, raczej tylko odżywka bądź maska mogą pomoc.
    *mysia*
    8 kwietnia 2016 o 11:43
    pięknie pachnie
    Plusy: - piękny zapach - na włosach utrzymuję się 1-2 dni po umyciu - dobrze się pieni - brak silikonów - nie szkodzi - szału nie ma (kupiłam głównie na zapach) Minusy: - bardzo płynny - mało wydajny - włosy troszkę się plączą - troszeczkę