Produkty do higieny intymnej to dla mnie bardzo ważna rzecz w pielęgnacji i z reguły do ich zakupu podchodzę poważnie ze względu na częste infekcje i podrażnienia.
Recenzowany przeze mnie płyn był już w zapomnianych, natomiast jeżeli miałybyście ochotę go wypróbować to znajdziecie go jeszcze w Hebe. :)
Cena tego płynu jest zaskakująco niska bo kosztuje ok. 4 zł. i nie ukrywam, że zachęciła mnie cena, ale również opinie koleżanek w pracy. :)
Opakowanie emulsji jest o bardzo prostej szacie graficznej, jego pojemność to 400 ml, wykonany jest z miękkiego plastiku, przez który niestety nie widać zużycia produktu. Wyposażony jest również w wygodną pompkę, która działa sprawnie, nie zacina się, dozuje odpowiednią ilość produktu, pod koniec śmiało możemy go odkręcić by wydobyć pozostałości kosmetyku.
Konsystencja jest bardzo płynna, lejąca i niestety spływa z dłoni.
Jest koloru mlecznego, perłowego.
Wydajność oceniam na bardzo dobrą, starczył mi na ok. 2 miesiące.
Skład nie jest rewelacyjny, na drugim miejscu mamy już w składzie SLS, ale znajdziemy również kwas mlekowy, oraz wyciąg z rumianku.
Zapach emulsji jest bardzo delikatny, przyjemny, typowy raczej dla większości emulsji do higieny intymnej - taki rumiankowy. :) Myślę, że i Wam przypadłby do gustu.
Produkt zalecany jest do osób które mają bardzo wrażliwą skórę, zatem myślę, że i tu też sprawdziłby się dla wielu kobiet.
Przechodząc do meritum czyli do działania produktu, powiem Wam, że za tak niską cenę ten produkt jest naprawdę dobry. Jak wspomniałam wyżej w składzie mamy rumianek, który działa przeciwzapalnie, antybakteryjnie, i oczyszczająco, natomiast kwas mlekowy przywraca i utrzymuje naturalne PH skóry. W mojej ocenie emulsja jest bardzo delikatna i właśnie w taki sposób myje i pielęgnuje okolice intymne. Łagodzi stany zapalne oraz podrażnienia, ponadto wzmacnia naturalną barierę ochronną. Nie podrażnia, nie uczula, nie wywołuje alergii. Testowany jest dermatologicznie. Dla mnie rewelka! :) porównałabym jego działanie do Ziaji Intima.
Podsumowując jak dla mnie płyn spełnia swoją rolę, jedyne co mi trochę w nim przeszkadza to zbyt lejąca konsystencja. Skończyłam jedno opakowanie i zamierzam kupić kolejne na zapas póki jest dostępny. Z tej wersji dostępna jest jeszcze wersja niebieska - żelowa.
Myślę nad oceną, i będę zmuszona mu odjąć pół gwiazdki za konsystencje, pół za skład, dostępność jego też jest słaba. Zatem leci mocne 4! :)
P.S dziękuje modernizacji za możliwość wyrażenia opinii i przywrócenia produktu do bazy! <3
Zalety:
- wygodne opakowanie ze sprawnie działającą pompką,
- duża pojemność 400 ml,
- wydajny,
- przyjemny, delikatny, rumiankowy zapach,
- w składzie znajdziemy kwas mlekowy oraz ekstrakt z rumianku,
- testowany dermatologicznie,
- sprawdzi się dla osób o bardzo wrażliwej skórze, jest bardzo delikatny,
- bardzo dobrze myje, oczyszcza i pielęgnuje okolice intymne,
- działa przeciwzapalnie, antybakteryjnie, nie podrażnia, nie uczula,
- działa łagodząco na wszelkie podrażnienia,
- przywraca i utrzymuje naturalne PH skóry,
- niska cena - dobra jakość.
- dostępność.
Wady:
- zbyt lejąca konsystencja,
- przeciętny skład.