Płyny do higieny intymnej

Intimea Emulsja do higieny intymnej `Ochronna rumiankowa`

• 28 czerwca 2022 o 18:29
    Tani,wydajny,łatwo dostępny i spełniający swoje zadanie :)
    Płyn do higieny intymnej to w mojej kosmetyczce obowiązkowa pozycja,często sięgam po dyskontowe produkty z Biedronki czy Lidla a także drogeryjne Facelle. Co najważniejsze płyn jest tani,łatwo dostępny i nigdy nie zdarzyły mi się z nim wpadki. Opakowanie to biała butelka z wygodną pompką oklejona etykietą na której wyszczególniono skład oraz wszelkie niezbędne informacje,pojemność 400 ml. Płyn ma mleczną barwę oraz kremową konsystencję, przyjemny zapach, dobrze i delikatnie oczyszcza okolice intymne a także całe ciało,sprawdza się jako żel pod prysznic czy do mycia twarzy,jeśli chodzi o strefy intymne to dobrze się wypłukuje,nigdy mnie nie podrażnił ani nie uczulił. Po zastosowaniu płynu nigdy nie wystąpiło żadne podrażnienie czy dyskomfort jak pieczenie, szczypanie,suchość,dodatkowo dobrze się wypłukuje i jest bardzo wydajny. To moje kolejne opakowanie i nie ostatnie,polecam :)
    • pojemność
    • działanie,jest łagodnym daje uczucie odświeżenia oraz czystości
    • nie podrażnił,nie uczulił
    • kremowa konsystencja
    • oczyszcza,odświeża,nie powoduje infekcji intymnych chociaż ja nie mam do tego skłonności
    • nie wysusza
    • dobrze się wypłukuje’
    • można zastosować do całego ciała
    • utrzymuje odpowiednie ph
    • wzmacnia barierę ochronną miejsc intymnych
    Wady:
    • brzydka szata graficzna
    • skład
    kama_m1
    24 lipca 2020 o 23:08
    Dobrze pielęgnuje i dba o okolice intymne - ja jestem na tak! :>
    Produkty do higieny intymnej to dla mnie bardzo ważna rzecz w pielęgnacji i z reguły do ich zakupu podchodzę poważnie ze względu na częste infekcje i podrażnienia. Recenzowany przeze mnie płyn był już w zapomnianych, natomiast jeżeli miałybyście ochotę go wypróbować to znajdziecie go jeszcze w Hebe. :) Cena tego płynu jest zaskakująco niska bo kosztuje ok. 4 zł. i nie ukrywam, że zachęciła mnie cena, ale również opinie koleżanek w pracy. :) Opakowanie emulsji jest o bardzo prostej szacie graficznej, jego pojemność to 400 ml, wykonany jest z miękkiego plastiku, przez który niestety nie widać zużycia produktu. Wyposażony jest również w wygodną pompkę, która działa sprawnie, nie zacina się, dozuje odpowiednią ilość produktu, pod koniec śmiało możemy go odkręcić by wydobyć pozostałości kosmetyku. Konsystencja jest bardzo płynna, lejąca i niestety spływa z dłoni. Jest koloru mlecznego, perłowego. Wydajność oceniam na bardzo dobrą, starczył mi na ok. 2 miesiące. Skład nie jest rewelacyjny, na drugim miejscu mamy już w składzie SLS, ale znajdziemy również kwas mlekowy, oraz wyciąg z rumianku. Zapach emulsji jest bardzo delikatny, przyjemny, typowy raczej dla większości emulsji do higieny intymnej - taki rumiankowy. :) Myślę, że i Wam przypadłby do gustu. Produkt zalecany jest do osób które mają bardzo wrażliwą skórę, zatem myślę, że i tu też sprawdziłby się dla wielu kobiet. Przechodząc do meritum czyli do działania produktu, powiem Wam, że za tak niską cenę ten produkt jest naprawdę dobry. Jak wspomniałam wyżej w składzie mamy rumianek, który działa przeciwzapalnie, antybakteryjnie, i oczyszczająco, natomiast kwas mlekowy przywraca i utrzymuje naturalne PH skóry. W mojej ocenie emulsja jest bardzo delikatna i właśnie w taki sposób myje i pielęgnuje okolice intymne. Łagodzi stany zapalne oraz podrażnienia, ponadto wzmacnia naturalną barierę ochronną. Nie podrażnia, nie uczula, nie wywołuje alergii. Testowany jest dermatologicznie. Dla mnie rewelka! :) porównałabym jego działanie do Ziaji Intima. Podsumowując jak dla mnie płyn spełnia swoją rolę, jedyne co mi trochę w nim przeszkadza to zbyt lejąca konsystencja. Skończyłam jedno opakowanie i zamierzam kupić kolejne na zapas póki jest dostępny. Z tej wersji dostępna jest jeszcze wersja niebieska - żelowa. Myślę nad oceną, i będę zmuszona mu odjąć pół gwiazdki za konsystencje, pół za skład, dostępność jego też jest słaba. Zatem leci mocne 4! :) P.S dziękuje modernizacji za możliwość wyrażenia opinii i przywrócenia produktu do bazy! <3
    Zalety:
    • wygodne opakowanie ze sprawnie działającą pompką,
    • duża pojemność 400 ml,
    • wydajny,
    • przyjemny, delikatny, rumiankowy zapach,
    • w składzie znajdziemy kwas mlekowy oraz ekstrakt z rumianku,
    • testowany dermatologicznie,
    • sprawdzi się dla osób o bardzo wrażliwej skórze, jest bardzo delikatny,
    • bardzo dobrze myje, oczyszcza i pielęgnuje okolice intymne,
    • działa przeciwzapalnie, antybakteryjnie, nie podrażnia, nie uczula,
    • działa łagodząco na wszelkie podrażnienia,
    • przywraca i utrzymuje naturalne PH skóry,
    • niska cena - dobra jakość.
    • dostępność.
    Wady:
    • zbyt lejąca konsystencja,
    • przeciętny skład.
    Ola1419
    10 czerwca 2018 o 23:18
    Nie
    Kupiłam z braku funduszy na coś lepszego i zachęcona mokrymi chusteczkami z tej samej serii. Srogo się rozczarowałam. Gdy chodzi o właściwości, to pieni się i pachnie, ale nie jest to dobry płyn do okolic intymnych.
    Zalety:
    • Cena, dostępność.
    Wady:
    • Trochę piecze po nim "tam".
  • 8 maja 2018 o 20:03
    Daje radę
    Zakupiłam go w Biedronce i chociaż bałam się początkowo, że za taką cenę nie będzie to produkt dobry, to z pierwszym użyciem okazało się że się myliłam. Delikatny, nie podrażnia, robi co ma robić. Mogę nawet stwierdzić, że delikatnie koi ewentualne podrażnienia. :)
    Zalety:
    • delikatne działanie
  • 26 lutego 2018 o 23:00
    Hmmmm
    Jak za takie grosze- nie liczmy na rewelacje :) Zapach mógłby być nieco ładniejszy:) Jest wydajny :) Plus za pompeczke:) Uwielbiam produkty z pompkami, przez co jest łatwość w użytkowaniu :) No nie czyni jakiś spektakularnych efektów :) Po prostu myje i nie podrażnia :)