Lakiery do włosów

Schwarzkopf Professional Silhouette, Flexible Hold (Lakier do włosów elastycznie utrwalający)

notino.pl
Schwarzkopf Silhouette Elastyczny lakier do Włosów Biały 750ml

• 23 sierpnia 2024 o 1:49
    Polecam dla osób z cienkimi włosami które nie potrzebują aż takiego wsparcia lakieru jak grube i długie
    Schwarzkopf Professional Silhouette Flexible Hold to lakier do włosów, który zapewnia elastyczne utrwalenie fryzury bez uczucia sztywności. Jego formuła jest lekka i nie obciąża włosów, co pozwala na zachowanie naturalnego ruchu i sprężystości fryzury. Lakier dobrze sprawdza się w utrzymywaniu fryzury na miejscu, ale jednocześnie umożliwia swobodne modelowanie i poprawki w ciągu dnia. Jednym z największych atutów tego produktu jest jego elastyczne utrwalenie, które nie tworzy twardych, sklejonych pasm. Można go łatwo wyczesać lub zmyć, co jest wygodne dla osób, które lubią zmieniać stylizację lub potrzebują nawilżenia. Dodatkowo, lakier nie pozostawia widocznych osadów ani resztek na włosach, co jest dużym plusem. Jednakże, jeśli szukacie bardzo mocnego utrwalenia, ten lakier może nie spełniać oczekiwań, ponieważ jego elastyczność oznacza, że nie jest w stanie zapewnić ekstremalnej trwałości. Może również nie być wystarczający do stylizacji włosów w warunkach dużej wilgotności lub wiatru, gdzie bardziej mocne produkty mogą być potrzebne. Podsumowując, Schwarzkopf Professional Silhouette Flexible Hold to dobry wybór dla osób, które cenią sobie naturalne, elastyczne utrwalenie i wygodę użytkowania, ale niekoniecznie dla tych, którzy potrzebują bardzo mocnego i długotrwałego efektu.
  • 18 grudnia 2020 o 19:34
    nie skleja
    Polecony przez fryzjerkę wiele lat temu i wciąż go kupuję. Jest bardzo delikatny, nie skleja włosów, elastyczny. Mam wrażenie, że po naciśnięciu wylatuje tylko mgiełka. Ale tej mgiełki jest dużo. Moje włosy mają tendencję do opadania, nawet kilka godzin po wyjściu od fryzjera fryzura już traci objętość. Lakier ma tę zaletę, że można poprawić w ciągu dnia. Nie daje poczucia, że ma się na głowie sztywny hełm. Używałam też wersji w różowej i w pomarańczowej butelce. Wszystkie są równie dobre. Kupuję w sklepie z profesjonalnymi kosmetykami.
    Zalety:
    • elastyczny
    • delikatny
    • nie skleja włosów
  • 19 czerwca 2018 o 15:16
    Must have
    Lakier po raz pierwszy widziałam w jakimś programie telewizyjnym i bardzo mi się spodobało że jest w tak dużym opakowaniu. Postanowiłam go kupić i mogę powiedzieć, że to jest najlepszy lakier jaki miałam kiedykolwiek. Utrwala włosy ale ich nie skleja, włosy są jednocześnie utrwalone i elastyczne tzn. nie mamy hełmu na głowie i efekt jest bardzo naturalny. Dla mnie ważne jest również to, że lakier nie znika pod wpływem wiatru. Często miałam ten problem, że ładnie utrwaliłam włosy lakierem ale po wyjściu na zewnątrz lakier się ulatniał - tutaj tego nie ma.
    Zalety:
    • cena (polecam kupowanie w internecie bo jest dużo taniej)
    • jakość
    • wydajność - mam go już bardzo długo i jeszcze jest go dużo w opakowaniu
  • 17 lutego 2016 o 11:09
    bardzo dobry
    Bardzo lubię ten lakier. Mam długie włosy z długą grzywką (sporo za brodę) i delikatnym wystopniowaniem z przodu. Zawsze układam przód włosów na okrągłej szczotce ponieważ nie lubię smętnie wiszących długich włosów. Lubię kiedy włosy są ładnie ułożone, przód podkręcony a cięcie i wystopniowanie włosów widoczne. I tutaj pojawia się zawsze problem ponieważ bez lakieru moja praca idzie na marne a z drugiej strony wiele lakierów zbytnio usztywnia włosy i odbiera im naturalny wygląd. Tutaj nie ma tego efektu. Polecam kosmetyk kobietom, które szukają naturalnego, elastycznego wykończenia oraz np osobom z dlugimi wlosami, które chcą zachować naturalny wygląd i obawiają się usztywnienia wlosów. Recenzowany lakier raczej nie sprawdzi się jako utrwalacz misternych koków czy skomplikowanych upięć. Ale głowy nie daję ponieważ zawsze noszę rozpuszczone włosy i nie testowalam go w powyższej roli. Lakier: -przyjemnie pachnie, -nie skleja wlosów -delikatnie nabłyszcza włosy -nie wysusza wlosów -daje się bez problemu wyczesać -zachowuje naturalny wygląd wlosów, włosy ruszają się i są pełne życia (brak sztywnego kasku) -przy tym skutecznie utrwala mój podkręcony przód włosów Nie widzę wad kosmetyku. Dodatkowo lakier ma korzystny stosunek cena/objętość. Alkohol nie występuje na pierwszym miejscu w inci. Polecam. Używam tego produktu od: 2 mce Ilość zużytych opakowań: w trakcie 1 op