Lakiery do włosów

Schwarzkopf Professional Silhouette, Super Hold Hairspray Lakier bardzo mocno utrwalający

Schwarzkopf Silhouette Lakier do Włosów Super Hold 500ml

Nasi użytkownicy zostawili 32 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

Azani
    6 października 2022 o 15:35
    Najlepszy dla mocnego i długiego utrwalenia.
    Śmiało mogę powiedzieć, że przetestowałam już prawie wszystkie lakiery świata:) i mam wiele do powiedzenia w tym temacie. Stylizacja włosów sprawia mi ogromną przyjemność, by osiągnąć wymarzony efekt potrzebne jest odpowiednie utrwalenie. W przypadku naturalnych włosów, niesfornie odstających wystarczy delikatne psiknięcie, dla wydłużenia żywotności loków – lekki/średni stopień utrwalenia bez efektu sklejenia, a na większe wyjścia i bardziej artystyczne ułożenie – koniecznie coś mocnego. Lakiery stosuję regularnie, a każdy z nich mniej lub bardziej wysusza włosy, więc stawiam na solidną porcję odżywienia podczas pielęgnacji. OPAKOWANIE I WNĘTRZE Opakowanie jest typowe dla lakierów fryzjerskich – duże i wysokie, całe czarne. Nie mieści się w żadnej szafce, zawsze stoi na zewnątrz. Pojemność 750 ml starcza na długo. Atomizer rozpyla mgłę pod dość szerokim kątem, więc znacznie ułatwia utrwalenie całej fryzury (przy zachowaniu odpowiedniej odległości aplikacji). Z bliska, pomaga wyeksponować pojedyncze pasma lub wspomaga utrwalenie uniesienia u nasady np. po tapirze. Zapach nie należy do najgorszych. Wiadomo, że przy intensywnym psikaniu, to nie będzie czym oddychać w łazience, jednak używany roztropnie, nie jest jakoś specjalnie duszący. Znam gorsze. Tak jak wspomniała #Nemeyetth, niestety bywa że się zacina. Czasem atomizer odmawia posłuszeństwa, zakleja się i utrudnia stworzenie równomiernej mgły. Bardzo lubię ten lakier, używam go regularnie, więc przywykłam, że raz na jakiś czas muszę otwór płukać gorącą wodą. DZIAŁANIE I SKŁAD W wielu opiniach przewija się stwierdzenie, że lakier „utrwala na sucho i szybko schnie”..... w mojej – nie do końca. Lakiery dzielę na 3 grupy, mokre, suche i te pośrodku. Silhouette jest ani suchy, ani mokry. Potrzebuje chwili by złapać. Oczywiście znaczenie ma też odległość i ilość aplikacji. Jednak przy krótkiej fryzurze, te cechy sprawiają, że znacznie ułatwia stylizację. Pomaga wygładzić miejsca, które chce się wygładzić (np. okolice skroni), postawić w części środkowej (np. pasmo włosów wyciągnąć do góry, psiknąć u nasady i po kilku sekundach puścić) lub poprawić ułożenie pojedynczych kosmków – modelowanie bezpośrednio po aplikacji, zanim lakier całkowicie zwiąże są możliwe pewne poprawki. Jeśli chodzi o łatwość wyczesywania to zależna jest ona od ilości użytego produktu, im więcej tym wręcz staje się to niemożliwe. Przy niewielkiej ilości oczywiście jest taka szansa jednak w mej opinii na tym polu lepiej radzi sobie czarny Goldwell. Nie jest to aspekt do którego przykładam większą wagę, od kiedy trzymam się krótkiej fryzury. Włosy myję codziennie i rozczesuję je na mokro, przy pomocy odżywki. Przy długich włosach bardziej bym na to zwracała uwagę. Lakier faktycznie jest bardzo mocny, a „efekt hełmu” otrzymujemy jedynie na własne życzenie, jeśli z nim przesadzimy. Stosowany z umiarem pozwala uniknąć tego zjawiska. Jak każdy lakier, ten też przy długotrwałym stosowaniu potrafi przesuszać włosy ale nie tak mocno, jak obserwowałam to w przypadku Total Keratin. PODSUMOWANIE Świetny dla mocnego utrwalenia, typowo pod fryzury bankietowe, wszelkiego rodzaju upięcia, które maja przetrwać w idealnym stanie aż do rana. Dobry dla gęstych grubych włosów lub gdy ma się dużo cienkich, przyklapniętych i krótkich. Idealny dla utrwalenia całej fryzury jak i artystycznego wyciągnięcia pojedynczych pasm. Przy cienkich włosach sprawdza się jako finish. Najpierw należy je odpowiednio ułożyć np. na piankę, lub dodać objętości poprzez tapirowanie. Idealny dla krótkich awangardowych fryzur. Niezastąpiony w wietrzny dzień :) jednak zdecydowanie odradzam przy cienkich i jednocześnie przerzedzonych włosach, tutaj jest zwyczajnie za ciężki. Efekt końcowy pozbawiony jest sztucznego matu. Lakier pozostawia naturalny półpołysk włosów.
    Zalety:
    • Extra mocne utrwalenie.
    • Zapach "nie dusi".
    • Wydajny.
    • Naturalny półbłyszczący efekt.
    • Zastyga dopiero po chwili, możliwość układania bezpośrednio po aplikacji.
    Wady:
    • Atomizer czasami się zacina, zakleja.
    Karu89
    23 lipca 2022 o 12:30
    Chyba najlepszy jaki dotąd stosowałam
    ☆ Zapach i Konsystencja Pachnie "lakierowo" standardowo :) ale ładnie i nie usząco, jest to przyjemny fajny zapach. Lakier ten jest super leciutki, delikatny i praktycznie nie widoczny ☆ Działanie Bardzo skutecznie utrwala, przy jednoczesnym braku sztucznej twardej skorupy. Myślę że to wystarczy jako opis działania :) Nie zauważyłam też aby po nim szybciej przetłuszczały mi się włosy, oraz nie swędzi skóra głowy. ☆ Jakość i Wydajność Bardzo dobry lakier, i mam go już ok pół roku i dalej pół butelki xd ☆ Opakowanie Niestety nie dam mu 5* bo zepsuła mi się końcówka od atomizera w 2 dniu stosowania, mam nadzieje że przy następnym zakupie kolejnego opakowania nie okaże się że to standard. Na szczęście dało się go nasadzić na wystającą rureczkę i działa, choć na pewno teraz mniej wygodnie bo trzeba dość odpowiednio trzymać butelkę. Jeśli chodzi o wielkość - to nie lubie tych długich fryzjerskich butli które od razu rzucają się w oczy w łazience. Wybrałam więc wersję w mniejszym rozmiarze (mimo że jest mniej ekonomiczna) ☆ Cena i Dostępność Kupiłam ten lakier za ok 24zł, w sklepie fryzjerskim TotoHair, ale widziałam ost że już w Hebe też chyba jest ten sam,
    Zalety:
    • utrwalenie
    • brak podrażnień
    • brak efektu chełmu
    • minimalistyczne klasyczne opakowanie
    Wady:
    • szybko sie zepsuł atomizer
    KAJAL K
    18 listopada 2021 o 14:40
    Najlepszy! Świetna jakość w dobrej cenie!
    Nie bez powodu ten lakier jest używany przez większość fryzjerów ;) Sama kupiłam go po zauważeniu, że moja fryzjerka go stosuje w salonie. Aktualnie jest to mój faworyt, bezkonkurencyjny - sprawdza się zarówno na moich długich włosach , jak i na krótkich włosach mojego partnera. Plusem produktu jest mocne utrwalenie z zachowaniem lekkości fryzury oraz nadanie połysku włosom. Jest to szczególnie widoczne przy męskich fryzurach - włosy wyglądają jak ułożone żelem, są lśniące i trzymają się nienaruszone kilka dni. Na lakierze nie osadza się nadmiernie brud, nie jest on klejący po nałożeniu. Jest to czyste usztywnienie włosów. To taki agent do zadań specjalnych wśród lakierów do włosów. Myślę, że sprawdzi się świetnie przy utrwaleniu loków. Jak dla mnie jego moc jest pokroju słynnego Hergona, z tym , że nie ma on tak mocnego zapachu jak Hergon i nie jest klejący po nałożeniu - co jest na plus dla produktu Shwarzkopf. Cena wg mnie bardzo przystępna na tak dobry produkt. Ja kupuję zawsze maksymalną pojemność 750 ml i używam przez wiele miesięcy.
    Zalety:
    • super utrwalenie
    • dobra cena za dużą pojemność
    • nadaje połysk włosom
    Wady:
    • szkoda , że niedostępny w drogeriach
  • 14 maja 2021 o 11:10
    Znam lepsze nam gorsze lakiery
    Lakier generalnie ok, jest naprawdę mocny i potrafi utrzymać fryzurę ale za to skleja mi brzudko włosy, lakier ma naprawdę duszący moim zdaniem zapach, na plus duże opakowanie które wystarcza na naprawdę bardzo długo.
    Zalety:
    • Mocny
    • Duże opakowanie
    Wady:
    • Skleja włosy
    • Duszący zapach
    Pevll
    20 marca 2021 o 10:45
    Ekstra
    Najlepszy lakier jaki stosowałam do tej pory. Dosłownie jak ułożysz włosy i spryskasz - tak się będą trzymały dłjugie godziny. Ładnie pachnie, szybko wyczesuje się z włosów, nie pozostawia białych śladów na puklach. Jedynie wielka butelka jest czasem trudna do utrzymania w jednej dłoni;) Bardzo korzystna cena za tak jakościowy produkt.