Kremy uniwersalne

A-Derma Creme de Soin Krem pielęgnacyjny na bazie owsa Avoine Rhealba do skóry wrażliwej i/lub podrażnionej

A-derma De Soin Krem pielęgnacyjny 150ml

• 18 kwietnia 2020 o 21:52
    Krem do zadań specjalnych
    Bardzo mile go wspominam - to prawdziwy krem do zadań specjalnych, dla wymagającej skóry. Uwaga - zwykłą skórę, bez podrażnień może zapchać, jednak dla potrzebujących silniejszego działania - jest świetny!
    Zalety:
    • działanie
    • aplikacja
    Wady:
    Drogeria Super-Pharm
  • 9 sierpnia 2019 o 9:35
    Bliżej "nie" niż "tak"
    Mimo dość gęstej konsystencji, krem szybko się wchłania. Jako że jest skierowany dla skóry wrażliwej, faktycznie jej dodatkowo nie podrażnia, nie uczula, nie powoduje ściągnięcia skóry czy dyskomfortu, a można by nawet rzec, że delikatnie łagodzi jej drobne podrażnienia. Niestety jego właściwości pielęgnacyjne typu nawilżenie, czy odzywienie są (wg mnie) zbyt małe, abym sięgnęła po niego ponownie. Z tego co zauważyłam ma tendencję do zapychania mojej mieszanej cery. Średnio sprawdza się również jako baza pod makijaż. Mam wrażenie, że podkład prezentuje się na nim gorzej, a i utrzymuje nieco krócej niż na sprawdzonych przeze mnie kremach czy olejkach.
    Zalety:
    • Szybko się wchłania, łagodzi drobne podrażnienia.
    Wady:
    • Zbyt małe właściwości nawilżające, słaby jako baza pod makijaż, ma tendencję do zapychania cery
    Ehebra
    21 czerwca 2011 o 14:47
    Rewelacyjny
    Krem jest świetny! Lekka konsystencja, szybko się wchłania, nie tłuści ubrań. Bardzo szybko regeneruje przesuszoną skórę, idealnie nadaje się dla alergików, niemowląt i małych dzieci. Sprawia, że osobom z atopowym zapaleniem skóry żyje się lepiej, bo nie trzeba (przydatne szczególnie latem) po każdej kąpieli nakładać kremu. Jedyną wadą jest to, że ciężko jest go dostać w małych miastach, ale od czego jest internet.... Używam tego produktu od: 3,5 lat Ilość zużytych opakowań: 3 op po 50ml, i ok. 3 po 200-250 ml
    Pufff
    25 lutego 2011 o 14:27
    Idealny
    Używam tego kremu ciągle od 4 lat. Obecnie jest dostępny w 400ml opakowaniu z pompką (co mi baaardzo odpowiada) za ok. 65-70 zł. Dodam, że cierpię na AZS i jest to jedyny krem (poza Nanobazą) który moja skóra przy zaostrzeniach toleruje. Niejednokrotnie próbowałam znaleźć zamiennik dla A-Dermy jednak jak do tej pory nic mu nie dorównuje. Dodam jeszcze, że z całej serii ExOmega używam TYLKO kremu. Mleczko, kostka do mycia, szampon mi totalnie nie podeszły. Używam tego produktu od: 4 lat Ilość zużytych opakowań: Na pewno z 40 opakowań (bo 1 opakowanie wystarcza średnio na 1 lub 2 miesiące)
  • 28 listopada 2010 o 15:21
    ma wady i zalety
    Mam tak mieszane uczucia ze niewiem co napisac, moze na samym poczatku krem jest zbyt klejacy, klei sie bardzo na mojej mieszanej cerze, i jednoczesnie nie zapewnia dostatecznego nawilzenia, mam cere odwodniona i zeby dobrze sie nawilzyc musialabym naniesc dwie warstwy a tego bym nie przeżyła bo mialabym na twarzy lep na muchy :) doslownie. ale z drugiej strony ladnie ujednolica kolor cery wygladza i regeneruje, stosuje go na noc bo troche sie swieci na twarzy, i moze odrobine zapycha pory, ale nie znacznie. najgorszy jest ten lepiacy film jaki zostawia, lepszy jest epitheliale.Używam tego produktu od: 2 miesiaceIlość zużytych opakowań: polowa 1 06.12.2010. Musze dodac gwiazdke i wymyslilam patent aby stosowac ten krem, najpierw smaruje buzke kremem nawilzajacym, lekkim, a po chwili smaruje sie tym, aby ochronic i zregenerowac cere, i taka pielegnacja bardzo mi pasuje, szczegolnie teraz kiedy zima, moja skora jest bardzo pszesuszona, ten kremik wspaniale ja ochrania, zmiekcza i wygladza, zostanie ze mna na dlugo :)