WAŻNE INFO O REGULAMINIE! SPRAWDŹ SKRZYNKĘ@ I SPAM
Kremy uniwersalne

Fitokosmetik Olejek brzoskwiniowy, Aqua - Krem do cery normalnej i mieszanej 'Głebokie odżywienie'

• 25 maja 2022 o 1:38
    Zawód...
    Krem zażyczyłam sobie od Mikołaja w prezencie i szczerze powiedziawszy się zawiodłam ;) Miałam już kilka produktów od Fitokosmetik, więc liczyłam, że i tym razem będę zadowolona. Tymczasem jest to jeden z nielicznych kremów, na które moja skóra zareagowała alergicznie. - Opakowanie: nie będę ukrywać, to nie jest jeden z tych kosmetyków, które kupuję oczami, a opakowanie ma ozdabiać półkę. Wygląda jak tania pasta do zębów zapakowana w kartonik. Pełno napisów cyrylicą, w dodatku krem ten łatwo jest pomylić z innymi wariantami, bo są niemal identyczne, ja sama długo porównywałam zdjęcia ze swoim opakowaniem, zanim byłam pewna, że recenzuję właściwy krem. + Zapach: jest to jeden z nielicznych plusów tego kosmetyku. Pachnie przyjemnie, tak kremowo-owocowo. Zapach dość długo się utrzymuje, co jest dla mnie plusem. + Skład: świetny skład, pełen wyciągów, ekstraktów. Bez parabenów, fenoksyetanolu, pegów, jest bezpiecznie. - Działanie: to, co najważniejsze, a tutaj zawiodłam się najbardziej. Krem ma typową konsystencję. Łatwo się rozprowadza na skórze. Czytałam wiele pochwał, że szybko się wchłania i idealny pod makijaż. Mimo, że mojej skórze daleko jest aktualnie do przetłuszczającej się, to krem ten bardzo długo na niej się wchłania i pozostawia wyczuwalnie lepką i tłustą warstwę. Makijaż nałożony na ten krem szybko się wyświeca, wygląda niechlujnie i jest krótkotrwały. Zaczęłam więc stosować go na noc, kiedy to nie boję się tłustych konsystencji. I tutaj też się nie sprawdził - paskudnie zapycha mi pory, co jest dla mnie szokiem, bo przecież nie ma w składzie nic, co powinno mnie zapchać, nie ma parafiny i silikonów, których nie lubię. Cera z dnia na dzień stawała się coraz bardziej zanieczyszczona, w dodatku pojawiły się zaczerwienienia i nietypowe dla mnie malutkie, czerwone krostki. Przerwałam stosowanie kosmetyku, wróciłam do sprawdzonej Bielendy i jest dobrze, jak ręką odjął. Widać więc co było przyczyną... Szkoda, bo skład jest niezły, cena niziutka, myślałam, że będzie dobrze. Nie polecam, minie sporo czasu zanim się przełamię i kupię krem tej marki.
  • 12 grudnia 2021 o 16:41
    Mam cerę mieszaną, która w okresie zimowym i jesiennym niestety się buntuje i ma ogromną skłonność do przesuszeń oraz uczucia ściągnięcia. Podczas zakupów internetowych postanowiłam zakupić sobie jeden z wariantów aqua-kremów marki Fitokosmetik. Wybór padł na wersję głębokie odżywienie, która wydała mi się idealnym kremem na dzień i na noc – już samo to połączenie składników aktywnych wymienionych w opisie wydawało mi się wyjątkowo udane a dodatkowo zachęcił mnie do zakupu bardzo dobry skład. Lekki, dobrze nawilżający i szybko wchłaniający się to określenia idealne do opisania tego produktu, który idealnie sprawdza się w pielęgnacji dziennej i nocnej zapewniając odpowiedni poziom nawilżenia, odżywienie, wygładzenie i promienność skóry. OPAKOWANIE Wszystkie kremy tek marki jakie znajdziemy w sieci posiadają podobne opakowania mające formę kartonika z wycięciem. Szata graficzna składa się z logo marki, napisów i grafiki przedstawiającej górski krajobraz wraz z ilustracją przedstawiającą kobietę. Tubka imituje opakowanie zewnętrzne. Wykonana jest z miękkiego materiału i posiada zakrętkę. Jest dodatkowo zabezpieczona folią przed pierwszym otwarciem a kartonik posiada zabezpieczające naklejki w miejscach otwarcia, dzięki czemu mamy gwarancję, że produkt jest nowy i pełnowartościowy. Opakowanie pozwala na szybkie, higieniczne wydobycie produktu. Pod koniec użytkowania wystarczy rozciąć opakowanie i zużyć kosmetyk do samego końca. KREM W składzie tego produktu znajdziemy wiele roślinnych ekstraktów oraz olei. Zawiera on wodę termalną z Kamczatki, olej ze słodkich migdałów, glicerynę, olej z pestek brzoskwini, ekstrakt z nasion kawy, ekstrakt z nagietka o działaniu zmiękczającym, nawilżającym i odżywczym. Pod względem składu jest naprawdę świetny! Prosty, ale zarazem treściwy skład pozwala uzyskać dobre efekty. Krem jest niezwykle lekki i przyjemny dla skóry, jest jakby połączeniem kremu i żelu. Jego aromat jest orzeźwiający i pobudzający. Kosmetyk po nałożeniu szybko się wchłania po nałożeniu zostawiając satynowe wykończenie, nie jest ono tłuste. Dla cery mieszanej zapewnia idealne nawilżenie i odżywienie, niczego więcej mi nie potrzeba. Stosuję go z serum, ale często też solo np. po zastosowaniu maseczki czy peelingu. Używam zarówno jako element pielęgnacji dziennej jak i wieczornej. Nadaje się pod makijaż, gdyż współgra z kolorówką i nie wpływa na jej trwałość. Moja skóra bardzo go polubiła i zauważyłam, że przy jego stosowaniu była w lepszej kondycji. Uważam, że spełnia wszystkie obietnice deklarowane przez producenta. Cena jest bardzo korzystna, często można zakupić go w granicach 5 zł. Wydajność to około 2-3 tygodnie stosowania 2 razy dziennie(45 ml), często dokładałam go w ciągu dnia jeśli czułam taką potrzebę. Dostaniemy go głównie online,niestety stacjonarnie bardzo trudno go dostać. Jest to kosmetyk godny polecenia a z pewnością wypróbowania. PLUSY lekka konsystencja szybko się wchłania świetnie nawilża, odżywia i pielęgnuje idealny zarówno na dzień jak i na noc nadaje się pod makijaż ma świetny skład  wydajny tani MINUSY dostępność - tylko internet
  • 22 marca 2021 o 15:42
    krem - głębokie odżywienie
    Krem strasznie podrażnił moją skórę, cała twarz była zaczerwieniona. Nie czułam żadnego nawilżenia po użyciu, jedynie pieczenie. Nie polecam dla cery wrażliwej. Zapach ma dosyć specyficzny
    Zalety:
    • niska cena
    Wady:
    • sztuczny zapach podobny do zapachu chemii gospodarczej
    • podrażnienia jakie spowodował
    kamoni7
    6 listopada 2020 o 17:29
    Bardzo dobry krem
    Krem znajduje się w miękkiej tubce o pojemności 45 ml. Opakowanie jest podobne do tubek z pastą do zębów. Jest zamykane zakrętką i może stać na zamknięciu. Tubka została zapakowana w kartonik, na którym naklejona jest nalepka z informacjami o produkcie w języku polskim. Krem zawiera takie substancje jak: olej ze słodkich migdałów, olej z pestek brzoskwiń, ekstrakt z zielonej kawy i wyciąg z kwiatów nagietka. Krem jest gęsty i biały. Posiada delikatny, mydlano - kwiatowy zapach. W czasie rozsmarowywania, w kontakcie z ciepłą skórą staje się wodnisty. Wchłania się szybko i nie tłuści skóry. Zostawia tylko delikatny film. Sprawia, że skóra jest miękka i przyjemna w dotyku. Dzięki niemu skóra jest gładka i elastyczna, a naczynka ukojone. Do nawilżenia też nie mam zastrzeżeń. Krem nawilża na dobrym, średnim poziomie. Jest doskonałym uzupełnieniem dla codziennej pielęgnacji cery suchej. Krem niie zapycha i nie obciąża cery. Nadaje się pod makijaż. Współpracuje z podkładami, które się na nim nie warzą, ani nie rolują. Zalety: +nawilża, +odżywia, +uelastycznia skórę, +koi, +/-zapach, +skład, +/-opakowanie, +cena.
  • 22 września 2020 o 19:36
    Świetny krem dla cery tłustej
    Krem Fitokosmetik kupiłam w drogerii Jawa po przeczytaniu pozytywnych opinii na jego temat. Właśnie skończyłam go używać, więc chyba czas na recenzję. Moim zdaniem jest to dobra propozycja dla cer mieszanych i tłustych. Zacznę od opakowania. Niestety wadą opakowania jest to, że na tubce nie ma polskich napisów. Wszystko jest napisane w języku (chyba) rosyjskim. Co do opakowanie to jest to zakręcana tubka. Krem ma ładny i delikatny zapach. Bez problemu rozprowadza się na skórze. Mi szczególnie spodobało się w nim to, że nie jest tłusty. Dla mnie jest to bardziej wodna/ lekka konsystencja, która szybko się wchłania. Świetnie sprawdza się pod makijaż i co najważniejsze nie obciąża skóry. Cena to mniej niż 10 zł. Można go dostać w drogerii Jawa oraz w licznych drogeriach internetowych.
    Zalety:
    • Dostępność