Kremy uniwersalne

AA Fresh Fruits, Krem nawilżający z olejkiem z winogron

shewild
    17 lipca 2022 o 13:21
    Bardzo dobry kandydat na codzienny lekki krem
    Kremu używałam na dzień, pod filtr, i zależało mi głównie na tym aby nie był zbyt gęsty i zbity, raczej dość lekki, ale nawilżający. I moje oczekiwania względem niego sprawdziły się prawie w 100 procentach. To naprawdę bardzo dobry krem, zwłaszcza na ciepłe dni - dba o skórę, jednocześnie jej nie obciążając, chociaż też nie ma co od niego wymagać nie wiadomo jakiego działania. Krem mieści się w opakowaniu typu "airless" - jest to fajne i wygodne rozwiązanie. Opakowanie jest pękate i dość spore, myślę, że mogłoby być trochę wyższe i nieco smuklejsze, ale ostatecznie używanie nie sprawiło mi żadnych większych kłopotów. Widzę, że w niektórych recenzjach pojawiały się głosy, że krem ciężko wydobyć. Strasznie się tym zdziwiłam, bo u mnie nigdy nie było takich problemów, a sam krem miał aksamitną, taką trochę maślaną konsystencję, zupełnie nie był zbity ani gęsty. Pompka też działała bez zarzutu, przy każdym naciśnięciu wydobywała się porcja kremu. Krem dobrze się rozprowadzał na twarzy, jest taki trochę śliski podczas smarowania, dlatego trzeba go dokładnie wsmarować, żeby nie było smug. Dla mnie konsystencja kremu była bardzo komfortowa jak na tę porę roku - na skórze zostawała bardzo delikatna warstwa, ale i tak później zakrywałam ją kremem z filtrem, więc na matowym wykończeniu mi nie zależało. Zapach kremu jest w miarę delikatny, trochę owocowy, trochę ciężki do zdefiniowania. Jak się mocniej zastanowiłam to faktycznie czułam woń winogron - w każdym razie jakiś rześki i trochę cierpki zapach. Ogółem, całkiem przyjemny i nigdy nie pomyślałam o nim jako o czymś co mi przeszkadza. Producent określa krem jako nawilżający. Owszem, nawilża, chociaż jest to nawilżenie w formie "basic" - bardzo podstawowe, raczej na dłuższą chwilę, a nie poprawiające nawilżenie skóry na dłuższą metę. Krem do tego świetnie wygładza, zmiękcza i odrobinę rozświetla, chociaż to może być po prostu efekt lekko połyskującej skóry jaka zostaje po jego użyciu. Doceniam również jego niezwykłą łagodność - nawet jak miałam lekko podrażnioną skórę to krem nie zaognił tego stanu, wręcz lekko załagodził i uspokoił skórę. Cóż mogę powiedzieć więcej - spodobał mi się ten krem, chociaż wciąż myślę, że brakuje mi w nim czegoś extra, jakiegoś większego nawilżenia albo regeneracji. W każdym razie świetnie się sprawdził jako krem na dzień w letnie miesiące - myślę, że to dla niego najlepsze zastosowanie.
  • 24 grudnia 2021 o 23:48
    Uwaga na buble!
    Po przeczytaniu kilku recenzji dochodzę do wniosku, że firma chyba wypuściła dwie różne serie tego produktu. Mi niestety trafiła się ta gorsza: krem był tak zbity, że pompka nie dawała rady go nabrać lub w ogóle od początku nie działała, także musiałam rozebrać całe opakowanie... Krem prawie w ogóle nie pachnie, ma zapach lekko starego kosmetyku, choć jest jeszcze rok przed końcem terminu ważności. Co do działania: Jak zwykły krem. Rzeczywiście zostawia mazy, ale szybko się wchłania, dosyć nawilża i to w zasadzie wszystko. Nie wiem jak długo będę go jeszcze używać, zanim się poddam na rzecz sprawdzonych kremów. Ogólnie przestrzegam przed kupowaniem go na promocjach, bo na pewno cena nie jest obniżona bez przyczyny.
    Zalety:
    • Nawilżenie
    Wady:
    • Brak opisywanego zapachu, nie działające od początku opakowanie
  • 3 sierpnia 2021 o 13:40
    bez różnicy, mógłby być mogło go nie być
    OPAKOWANIE: Bardzo wygodne i higieniczne opakowanie air-less, oczywiście dużo za duże jako element marketingowy by wydawało się go być więcej za co minus. DZIAŁANIE: Na samym początku nie sposób nie wspomnieć o tragicznym rozprowadzaniu kremu, który się marze na cerze bez względu na to jaki kosmetyk wcześniej użyliśmy. Nie da się kosmetyku do końca wsmarować, trzeba poczekać aż wyschnie na twarzy i dopiero wtedy wmasować resztki. Co do samego działania, nie zauważyłam specjalnego nawilżenia cery ani też jej odżywienia. Sprawia, że skóra jest miękka bezpośrednio po nałożeniu kremu, po kilku godzinach nie stan wraca do pierwotnego. Nie zauważyłam, żadnych długofalowych efektów. WYDAJNOŚĆ: Jak już mówiłam, krem mógłby być o połowę niższy bo po jego zakupie dostajemy połowę powietrza w opakowaniu -niczym z paczką chipsów. Krem starcza na ok miesiąc codziennego stosowania, wydajność nie powala. PODSUMOWANIE: Certyfikowany produkt bez jakichkolwiek zauważalnych większych pozytywnych skutków na naszą cerę. Okropnie się marze, więc jego aplikacja zarezerwowana jest tylko dla cierpliwych.
    Zalety:
    • higieniczne opakowanie
    • produkt certyfikowany
    • pozostawia skórę przyjemną w dotyku
    • bezzapachowy
    Wady:
    • połowa opakowania to powietrze
    • okropnie się marze
    • nie nawilża
    • nie odżywia
  • 30 lipca 2021 o 20:19
    Winogrona nie tylko do brzuszka :)
    Delikatnie nawilża i pięknie pachnie. Ma wygodne opakowanie air-less, które pozwala wydobyć produkt w 100%. Dobrze współgra z makijażem. Nie zapchał mnie mimo problematycznej cery. Produkt jest bardzo wydajny i ma świetny, naturalny skład, a po użyciu skóra jest odżywiona i delikatna w dotyku. Moja buzia bardzo się z nim polubiła, sprawdził się znakomicie!
  • 21 maja 2021 o 19:51
    Winogronowe nawilżenie
    Fajny, delikatny a jednocześnie nawilżający kremik. Obłędnie pachnie winogronami, jednak zapach nie utrzymuje się długo. Mimo to, uważam to za zaletę, ponieważ po całym dniu miałabym go dość, a tak to co ranek mam przyjemność z jego nakładania. Super nadaje się pod makijaż, nie zapycha i nie powoduje wyprysków co jest bardzo ważne przy mojej cerze. Uwielbiam za opakowanie air-less. Krem bardzo wydajny, a co więcej ma wzorowy skład, Polecam każdemu! :)
    • Działanie
    • Skład