Kremy uniwersalne

La Roche-Posay Toleriane Riche, Kojący krem ochronny o bogatej konsystencji

La Roche Posay Toleriane krem do pielęgnacji 40ml

• 14 kwietnia 2021 o 19:43
    Świetny krem!
    Kremu używam od pół roku, Na początku nieco zniechęciła mnie jego konsystencja jest dosyć gęsty. Obawiałam się, że może zapychać pory, albo że będzie mało wydajny. Jednak stwierdziłam- skoro kupiłam, muszę go zużyć. Mam skórę wrażliwą, skłonną do trądziku. Dwa lata temu przeszłam kurację Izotekiem i od tego czasu musze używać kremów mocno nawilżających. Krem La Roche Posay Toleriane Riche okazał się strzałem w dziesiątkę! Gęstość kremu która na początku wydawała się być jego minusem okazała się błędnym pierwszym wrażeniem. Krem się dobrze rozprowadza i wystarczy kropelka na całą twarz. Szybko się wchłania nie pozostawiając na skórze tłustej warstwy, a skóra jest nawilżona i niesamowicie jedwabista w dotyku. Używam go zarówno jako kremu na noc jak i kremu pod makijaż. Naniesiony na niego podkład się nie waży, ani nie spływa. Mało tego mam wrażenie, że dzięki temu kremowi wypryski, które się pojawiają regenerują się w mgnieniu oka. Wieczorem czuję, że coś się buduje, a następnego wieczoru już się goi i nie ma śladu po pryszczu. Jego poprzednik w mojej kosmetyczce Keracnyl Repair odszedł daleko w cień. Mimo, że też dobrze nawilżał skórę, jednak nie nadawał się jako krem na dzień. La Roche Posay Toleriane Riche jest cudowny, polecam go z czystym sumieniem! Szczególnie osobom z problematyczną skórą.
    Zalety:
    • szybko się wchłania
    • nie pozostawia tłustego filmu
    • przyśpiesza walkę z wypryskami
    • nadaje się na noc jaki na dzień
    • dobrze się rozprowadza
  • 28 listopada 2020 o 23:27
    Bardzo dobry krem w formie ciężkiej maści
    Krem ma postać tłustej maści i tworzy grubą barierę ochronną dla skóry. Nie wchłania się całkowicie przez cały dzień czy noc. Może być fajny dla osób o bardzo suchej skórze na mroźne temperatury np. jeśli szukacie czegoś co was ochroni od przesuszenia podczas jazdy na nartach lub przy podobnych warunkach. Przez to że jest tłusty nie sprawdzi się pod każdy podkład. Nie podoba mi się też to że w nocy wciera mi się we włosy i się szybciej przetłuszczają. Jednak ku mojemu wielkiemu zaskoczeniu kompletnie nie zapycha. Ani razu nie przyczynił się do powstania niedoskonałości jakie czasami mi wyskakują. Zauważyłam że dobrze łagodzi stany zapalne więc sprawdzi się jak najbardziej dla cery trądzikowej mimo że jest tłusty. Bardzo dobrze nawilża, chroni przed warunkami atmosferycznymi, ujędrnia, przywraca blask skórze. Nie jest jednak zbyt wydajny i ciężko się rozprowadza po suchej skórze dlatego zawsze nakładam na zwilżoną. Działanie cudowne, konsystencja jednak nie dla mnie. Za to jeśli ktoś szuka tłustego kremu w formie maści to ten jest wspaniały, pobija wszystkie tego typu w tym floslek winter czy orginalną weledę .
    Zalety:
    • Tworzy barierę
    • Chroni
    • Nawilża
    • Uspokaja stany zapalne
    • Ujędrnia
    • Ładnie pachnie
    • Cena do jakości
    Wady:
    • Nie wchłania się całkowicie
    • Róznie może być z makijażem
    • Mało wydajny
    • Opakowanie które nie da się do końca wycisnąć
    • W nocy wyciera się w poduszke i włosy
    Drogeria Super-Pharm
    Moll87
    18 lutego 2017 o 22:48
    Bez zachwytu
    Kupiłam go z myślą o ratowaniu przesuszonej ogrzewaniem skórze oraz użyciu pod krem BB na dłuższe zimowe spacery. Bezzapachowa i dość bogata formuła jest przyjemna w stosowaniu, wchłania się też dość dobrze, acz zostawia warstewkę charakterystyczną dla wielu produktów "riche". Koi podrażnienia i przesuszenia, nie powoduje ich zaognienia. Jest faktycznie bardzo łagodny dla skóry. Jednak jego zdolności odżywcze/nawilżające są zbyt słabe. Nakładany na noc powodował, że przesuszenia nie pogłębiały się, ale również nie redukowały... Natomiast na zimowe mroźne spacery jako dodatkowa warstwa odżywcza pod BB sprawdzał się bardzo dobrze! Na duże mrozy pewnie zbyt mało tłusty, ale na kilka stopni na minusie w sam raz. Ogólnie mam wrażenie, że produkt hamuje pogarszanie stanu skóry, ale nie naprawia.. Wydajność przeciętna. Nie widzę powodów, żeby do niego wracać.
    suzeta
    1 grudnia 2014 o 20:30
    jestem wielką fanką Toleriane :)
    Miałam już Toleriane Ultra oraz Toleriane Ultra Fluid, ale ten "podstawowy" najbardziej przypadł mi do gustu. Mimo "bogatej" konsystencji wchłania się idealnie. Cera jest wypielęgnowana i bez podrażnień. Kocham ten krem ! Jedyny minus to cena :( i trochę mała pojemność i co za tym idzie wydajność. Ale i tak go kocham :) Używam tego produktu od: od miesiąca. Ilość zużytych opakowań: pierwsze w trakcie.
    koral9
    16 stycznia 2014 o 10:59
    dobry
    Plusy: + ładnie nawilża nie pozostawia suchych skórek + bezzapachowy + nie drażni, nie szczypie, nie ściąga skóry + szybko się wchłania, bardzo dobry pod makijaż + koi skórę + cena bo dałam za niego 30 zł Minusów nie widzę, krem jest a jakby go nie było, błyskawiczne wchłanianie, myślę, że dla bardzo przesuszonych i podrażnionych cer się nie sprawdzi bo jest za lekki.. jednak mimo to polecam ja go używam jako łagodzenie budzi po kwasach i się sprawdza skóra nie jest zaczerwieniona :) Używam tego produktu od: paru miesięcy z przerwami Ilość zużytych opakowań: 1 opakowanie