Kremy uniwersalne

Garnier Bio, Argan Nourishing Face Moisturizer Odżywczy krem nawilżający z arganem

Marza97
    27 kwietnia 2023 o 11:17
    Dobry krem
    Zuzylam wiele opakowań tego kremu. Cała linia dobrze spisywała sie na mojej twarzy. Krem ten obecnie jest ciezko dostępny, chyba tylko w drogerii Natura i w superpharm. Często bywał na promocji, stąd tez dlatego tak często u mnie gościł. Krem stosowałam na noc, ponieważ jest treściwy i pozostawia tlustawa warstwę na skórze. Krem ładnie pachnie, jest wydajny, nie uczulil mnie ani nie podraznil. Moja skóra była odżywiona i podczas używania go nie miałam problemu z suchymi skórkami. Jak dla mnie- bardzo dobry krem.
    • nawilża
    • nie podraznia
    • nie miałam problemu z suchymi skórkami
    • nie zapycha
    Drogeria Natura
  • 20 kwietnia 2021 o 22:31
    Nie spodobał mi sie
    Kremu używam już dość długo ale nie widzę żadnych efektów. Mam cerę mieszaną, gdzieniegdzie przesuszona po co miesięcznych wypryskach. Niestety krem w ogóle nie nawilża. Ładnie pachnie i to tyle z jego zalet. Opakowanie to tubka co też nie pozwala wydobyć łatwo resztek kremu. Wolę inne opakowania kremów do twarzy. Na pewno nie wrócę do tego kremu.
    Zalety:
    Wady:
    • Opakowanie w tubce
    • Brak jakiegokolwiek działania na skore
  • 28 marca 2021 o 18:40
    jednak nie
    Kupiłam zachęcona "bio" i że nawilżający i że z arganem. Nie jest to jednak niestety krem, który mam ochotę nakładać na skórę. Nic złego nie zrobił mojej twarzy, ale dość szybko zrezygnowałam z jego używania. Nie podoba mi się skład tego kremu. Na drugim miejscu składników jest dicaprylyl ether - mocno komedogenny. Również wysoko na liście jest alkohol denaturowy. Nie wiem dlaczego miałabym chcieć nakładać te substancje na twarz. Krem zużyłam do rąk. Bez specjalnego zachwytu, bo do rąk działa tak sobie, ale szkoda mi było go wyrzucać.
    Wady:
    • wysoko na liście składników substancje komedogenne i wysuszajace
    kamoni7
    18 marca 2021 o 18:22
    Odżywia i nawilża
    Do zakupu tego krem zachęciła mnie informacja o tym, że produkt ten posiada certyfikat ekologiczny Cosmos Organic. A że lubię produkty, które mają przyjazne substancje to nie wahałam się długo przy jego zakupie. Tym bardziej, że produkt ma bardzo przyjazną cenę dla portfela;) Krem znajduje się w wygodnej tubce zamykanej na zatrzask. Tubka jest zielona i posiada grafikę z gałązką drzewa arganowego. Opakowanie sugeruje, że mamy do czynienia z produktem naturalnym, którego skład oparty jest na substancjach roślinnych. I tak jest w rzeczywistości. W składzie znajdziemy takie substancje jak naturalna żywica pozyskiwana z liści palmowych, aloes, hydrolat bławatkowy, organiczny olejek arganowy, aminokwas arginina, olej z nasion słonecznika. W składzie znajdziemy też niestety alkohol denaturowy. Krem jest gęsty i treściwy. Posiada słodkawy zapach. Trochę dziwny. Z niczym nie mogę go skojarzyć, ani porównać. Gdy zaaplikuje się go niewiele, w miarę szybko się wchłania, pozostawiając na skórze lekki film. Natomiast nałożony grubszą warstwą, marze się po skórze i trzeba trochę poczekać zanim się wchłonie. Po zastosowaniu skóra jest miękka i nawilżona. Przyjemna w dotyku. Stosowałam go tylko na noc. I bardzo dobrze sprawował się jako krem nocny. Rano budziłam się z nawilżoną, odżywioną i ukojoną cera. Krem nie powodował powstawania niedoskonałości, ani nie podrażniał naczynek. Zalety: +nawilża, +odżywia, +koi, +opakowanie, +konsystencja, +naturalny skład, +cena. Wady: -alkohol denaturowy w składzie, -przy grubszej warstwie marze się i wolno się wchłania.
    Drogeria Natura
    ketii
    15 stycznia 2021 o 16:09
    bardzo dobre odżywienie nie zapycha
    Krem przy odpowiedniej ilości szybko się wchłania mam cerę mieszaną. Ładny delikatny zapach a buzia naprawdę zyskuje odżywienie i nawilżenie. Opakowanie jest estetyczne i wygodne jeżeli chodzi o aplikację konsystencja w sam raz średnio gęsta. Od razu nie widać efektu takiego jak przy dłuższym stosowaniu wiec wato poczekać i co ważne nie zapycha mojej cery a mam do tego skłonność.
    Zalety:
    • nawilża
    • odżywia
    • fajny skład
    • wygodne opakowanie
    • odpowiednia konsystencja
    • nie zapycha
    • wydajny
    • dobra cena w promocji